pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
7 trucuri care te vor ajuta să faci un spațiu mic să pară mai mare

7 trucuri care te vor ajuta să faci un spațiu mic să pară mai mare

1339 Views

Dacă te afli în procesul de decorare a unei încăperi mici s-ar putea să ai dileme, deoarece te gândești cum poți să înghesui multe lucruri într-un spațiu mic, dar să nu pară că este înghesuit, ci aerisit și spațios. Ei bine, un spațiu mic este mai ușor de decorat, de păstrat curat și mai ușor de organizat. Totul se rezumă la a păcăli ochiul pentru a percepe mai mult spațiu. Iată câteva repere de care poți să ții cont în procesul de amenajare a unei încăperi mici.

Paletă de culori deschise pentru tavan și pereți

Vopsește tavanul și pereții cu culori deschise, evident alb fiind cea mai indicată variantă. Astfel, trecerea de la pereți la tavan se va face mai ușor și din punct de vedere vizual, iar camera va fi percepută mult mai mare. Va determina ochiul să se deplaseze în sus făcând tavanul să pară mai înalt. Dacă nu îți place să ai un spațiu vopsit complet în alb, folosește variantele de degrade cu culori mai închise în partea de jos a peretelui și care se deschid în alb spre tavan. Ideale în spații mici sunt nuanțele de galben cremos, verde palid, bleu deschis. Atunci când alegi draperiile pentru cameră asigură-te că au aceeași culoare ca și pereții, astfel camera va părea mai mare.

Spre exemplu în living, o idee ar fi să folosești o culoare închisă, gen gri petrol, pentru un singur perete. Această culoare va oferi spațiului senzația de adâncime.

O altă soluție este să folosești tapet cu modele cu dungi, linii verticale sau orizontale. Acesta va corecta optic spațiul deoarece are capacitatea de a face camera să pară mai înaltă sau mai lată în funcție de dungile folosite.

Folosește multă lumină

Lasă ferestrele descoperite sau folosește perdele subțiri, transparente, ca să intre cât mai multă lumină naturală. Orice încăpere va părea mai mare, mai spațioasă, dacă este bine luminată.

Orientează-te și spre corpurile de iluminat. Folosește lumini indirecte cu ajutorul lămpilor care să scoată în evidență anumite colțuri din încăpere. Pe lângă lustră, candelabru orientează-te și spre aplice pe pereți sau spoturi încastrate în mobilier.

Integrează ingenios oglinzile

Orice spațiu mic trebuie să aibă și oglinzi. Amplasează-le în locuri apropiate de surse de lumină  care vor fi reflectate și astfel vei accentua impresia de spațiu mai mare.

Mobilează inteligent

Folosește puțin mobilier, dar să alegi piesele importante. Mobila joasă creează senzația de deschidere prin simplul fapt că lasă mai mult spațiu deasupra ei.

Mobila multifuncțională este o idee bună. Spre exemplu, tabureții îi poți folosi pentru șezut, ca spațiu de depozitare, dar și ca măsuță de cafea. Mobila pliabilă poate fi strânsă și depozitată ușor, sau poți opta pentru mobila pe rotile care se mută la fel de ușor.

Un alt truc este folosirea mobilierului transparent, cum sunt mesele de sticlă ori scaunele transparente, sau a mobilierului ce reflectă lumina, precum un dulap cu suprafață netedă, lucioasă.

Optează pentru canapele și fotolii cu picioare pentru a crea efectul de spațiu. Acestea vor da senzația de cameră prin care aerul și lumina trec nu doar peste mobilier ci și sub acesta. Încearcă să achiziționezi piese de mobilier care au aceeași culoare ca pereții și care se încorporează cu ușurință în decor. Nu o lipi de perete, lasă un spațiu mic între piesele de mobilier și perete și camera va părea mai mare. De asemenea, o bibliotecă montată pe tot peretele sau din tavan la podea va face spațiul să fie mai mare.

Indiferent că optezi pentru stilul modern, minimalist, scandinav, retro or shabby chic vei găsi piese de mobilier potrivite.

Evită folosirea covoarelor

Este același efect de păcălire a ochiului în cazul în care alegi să nu folosești covoare sau să folosești covoare simple și cât mai mici. Pardoseala goală și aleasă într-o nuanță potrivită va da senzația de spațiu. O idee ar fi să folosești parchet liniar. 

Decorațiunile

Încearcă să nu aglomerezi camera cu accesorii prea multe. Nu umple toate rafturile, lasă spațiu pentru a evita aglomerația.

Păstrează ordinea

Scapă de lucrurile pe care nu le folosești, fă-ți un obicei din a păstra ordinea și lucrurile organizate. Astfel, camera va părea mai spațioasă și aerisită.

Dacă ți-au fost de folos aceste trucuri să știi că în procesul de amenajare a locuinței tale poți găsi piesele de mobilier și decorațiunile potrivite la Natürlich

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work