pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Despre amenajări și decorațiuni cu Roxana Deac

Despre amenajări și decorațiuni cu Roxana Deac

6446 Views

Foarte recent am purtat o discuție cu Roxana Deac, influencer, clientă și prietenă Natürlich, despre amenajări interioare, proiectarea unui living, culori, decorațiuni potrivite și nu numai. Roxana are câteva sfaturi și idei de decorare pentru părinții care vor să-și transforme locuința într-un adevărat cămin pentru familia lor. Roxana se auto-descrie în câteva cuvinte-cheie – mom, wife, legal adviser, décor enthusiast, reader. Ne-a mărturisit că este căsătorită de 5 ani și că are o fetiță de 3 ani. Acesta a fost principalul motiv pentru care s-a mutat cu familia la casă. De 2 ani au un nou cămin ce se află într-un continuu proces de re-decorare. Mai multe veți afla chiar de la ea, din interviul redat mai jos.

1.     Care este cel mai important aspect în proiectarea unui living pentru o familie cu copii mici?

Noi ne-am îndrăgostit de living-ul casei, fiind open space cu bucătăria. Pentru noi acest aspect era unul important deoarece știam că ne vom petrece mult timp atât în bucătărie (lucrând printre altele la diversificarea dietei fetiței noastre) cât și în living. Cel mai important este să reușești să-ți transformi casa într-un cămin, un loc cozy unde să petreci cele mai frumoase clipe. Am ales să ne decorăm living-ul cu o canapea masivă și comodă, achiziționată de la Natürlich, în care ne cuibărim cu toții și de care suntem tare mulțumiți. Ca stil, am făcut un mix între cel Nordic și cel  Industrial. În rest am menținut totul clean, fără multă mobilă. Am ales etajere suspendate care sunt utile când ai un copil mic și curios, dar care te ajută și să scoți o cameră din anonimat.

2.     Care sunt acele mici detalii care contribuie cel mai mult la aspectul final în home decor?

Cu siguranță decorațiunile - o pernă colorată, o vază atipică, carți vechi, lumânări și plante. Orice încăpere prinde viață dacă știi să adaugi un strop de culoare.

Poți schimba foarte ușor vibe-ul casei dacă te joci cu decorațiunile potrivite. Să definești și să accentuezi unul sau chiar două puncte de atracție. Un șemineu este un punct de atracție tradițional într-un living, dar acesta poate fi și un perete sau o fereastră cu o priveliște extraordinară.  

3.     Ce sfaturi de design interior ai pentru mămici? Care sunt acele ”greșeli” în home decor pe care ar trebui să le evite?

Aglomerarea trebuie evitată. Prea multă mobilă dă senzația de sufocare. Cu cât este mai aerisit spațiul, cu atât mai bine. Au nevoie de obiecte multifuncționale, de culori neutre și de mobilier modular pentru a putea reconfigura ușor spațiul, creând câte o atmosferă diferită pentru fiecare situație. Orientează-te către tabureteîn care poți depozita jucării, biblioteci cu birou integrat sau colțare modulare care pot fi așezate în diverse forme, în funcție de ocazie sau de nevoie. Cele enumerate sunt categorii de produse ce se găsesc într-o gamă variată la Natürlich, de unde îți poți alege cele preferate.

4.     Cât de des schimbi decorurile în casă? În funcție de anotimp, sărbători sau stare de spirit?

Hmm, nu așa des pe cât aș vrea… Glumesc! În funcție de sezon: toamna- iarna îl prefer mai cozy cu pături din lână și lumânări, iar primăvara - vara cât mai lejer și aerisit, multe flori și plante care să aducă din caldura de afară și în casă. În fiecare sezon îmi achiziționez decorațiuni noi, dar le integrez și pe cele pe care le am deja. Astfel prind viață mereu și nu ajungi să te plictisești de ele.

5.     Care crezi că sunt culorile ce nu ar trebui să lipsească dintr-o casă?

Aici depinde foarte mult de gustul fiecăruia, dar din punctul meu de vedere nunața de gri pentru pereti ajută foarte mult într-o amenajare, pentu că este neutră și te ajută să jonglezi cu decorațiunile cum vrei, fără să încarci zona. La decorațiuni, mizez pe galben cald și verde crud.

6.     Care ar fi elementul de decor indispensabil dintr-un spațiu?

Plantele! Pentru că acestea reprezintă o tendință modernă, eco-friendly, care-și face cu ușurință loc în mai multe stiluri de design interior si adaugă un plus de vitalitate și prospețime în orice spațiu.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work