pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Zona de dining, ”inima casei” prin amenajarea cu stil și bun gust

Zona de dining, ”inima casei” prin amenajarea cu stil și bun gust

4107 Views

Diningul poate deveni piesa centrală dintr-o casă, locul unde se adună familia și prietenii pentru a petrece momente deosebite, pentru a-și împărtăși experiențe la finalul unei zile. Nordicii o numesc inima casei, fiind locul unde se adună cu plăcere toți cei dragi.  

Amenajarea zonei de dining presupune respectarea unor reguli estetice și practice pentru a profita din plin de spațiul avut la dispoziție.

În România, zona de dining este de regulă integrată în bucătărie, dar în ultima perioadă a început și să fie anexată livingului. În locuințele spațioase poate fi amenajată într-o cameră separată, adiacentă livingului sau bucătăriei, apartamentele noi unde predomină configurația open space permit amenajarea zonei de dining separat de spațiul ocupat de canapea, fotoliu, bibliotecă, televizor. În apartamentele mai mici este mai dificil să conturezi un spațiu separat, însă nu este imposibil.

Regulile de amenajare

Pentru crearea unei astfel de zone, cât mai organizate și eficiente, este important să fie ales locul potrivit, care să fie luminos, spațios, să îți transmită o bună-dispoziție, o energie pozitivă pentru tine, familia ta și invitații tăi.

Prima regulă în amenajarea zonei de dining este că aceasta trebuie să fie în ton cu stilul locuinței și celelalte piese de mobilier. Spre exemplu, dacă zona livingului este amenajată în stil rustic, zona de dining nu poate fi una modernă. Mobilierul și paleta cromatică sunt alese în funcție de designul deja existent al casei.

Deoarece această zonă va fi folosită foarte des este nevoie de un mobilier rezistent, construit în linii simple, cu scaune pe care invitații să poată sta comod la masă. În funcție de limitele de spațiu, este aleasă dimensiunea mesei și numărul de scaune, astfel încât să nu aglomereze. Se poate opta, în funcție de spațiu, de o masă dreptunghiulară, extensibilă, de 6 sau 12 persoane. Această piesă centrală trebuie amplasată cât mai aproape de fereastră, în apropierea luminii naturale.

În capătul opus ferestrei se poate amenaja o canapea stil banchetă, de o parte a mesei nu trebuie să lipsească comoda unde se țin tacâmurile și vesela și care poate avea și rolul de bufet, iar de cealaltă parte a mesei se poate încadra un fotoliu între două corpuri de rafturi. Masa trebuie iluminată fără rețineri, astfel încât aranjamentul și mobilierul să fie puse în valoare corespunzător, iar mesenii să poată servi confortabil preparatele servite. În funcție de dimensiunea mobilierului și celelalte surse de lumină din încăpere se poate monta unul sau mai multe corpuri de iluminat suspendate deasupra mesei.  Se poate adopta o sursă de lumină care să permită reglarea nivelului de luminozitate.

Un alt exemplu de amenajare a zonei de dining este folosirea unei mese rotunde, de opt persoane, amplasată pe un covor și aflată cât mai aproape de fereastră. În lateralul mesei se poate amplasa un bufet, iar pe peretele opus o oglindă mare. În capătul opus ferestrei se poate opta pentru un fotoliu sau o canapea, în funcție de cât spațiu este. Pentru iluminat se vor adăuga lampadare.

Zona de dining poate fi integrată în living, în capătul opus zonei de relaxare unde se află canapeaua, măsuța de cafea, fotoliile și televizorul. Masa poate fi dreptunghiulară, cu șase scaune și nu lipsește din spatele mesei bufetul și lampadarele

Amenajarea zonei de dining poate fi simplă atâta timp cât este ales un stil care să fie în armonie cu restul casei, cu o mobilă rezistentă, paleta de culori potrivită și atenția la detalii nu lipsește.

La Natürlich găsești o mare varietate de seturi de mobilier de dining. Alege-l pe cel care crezi că ți se potrivește!

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work