pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ce nu vei găsi într-o casă amenajată în stil minimalist

Ce nu vei găsi într-o casă amenajată în stil minimalist

1688 Views

”Mai puțin înseamnă mai mult” este deviza persoanelor care adoptă un stil minimalist pentru amenajarea locuinței. Sunt acele persoane care își doresc un spațiu mai aerisit, curat, simplu, să nu fie aglomerat cu mobilă și alte obiecte de decor. Este un spațiu deschis, cu multă lumină, cu piese de mobilier simplu și elegant, de calitate și confortabil. Stilul minimalist nu impresionează prin opulența detaliilor.

Dacă ai o locuință ticsită de multe lucruri și vrei să o reamenajezi în stil minimalist trebuie să știi că acest stil necesită un anumit nivel de angajament. Vei arunca multele obiecte inutile și vei investi în spații inteligente de depozitare, astfel încât lucrurile să nu fie expuse vederii.

Pentru a te ajuta în călătoria ta către un stil minimalist am enumerat câteva aspecte, cuprinse într-un mic ghid, de care ar trebui să ții cont, respectiv ce nu se prea găsește într-un decor minimalist.

Covoare cu modele ce atrag privirea

Cea mai bună alegere pentru pardoseală este parchetul laminat, în nuanță deschis. Eliberează-l de covoare și mochete mari. Dacă nu poți renunța de tot la ele folosește un covor care să aibă culori complementare cu restul decorului sau care să urmeze aceeași linie. Nu trebuie să atragă privirea, să fie punctul focal dintr-o încăpere.

Plante cu flori

Plantele oferă culoare, textură și personalitate unui spațiu, dar într-o amenajare minimalistă, cu spații fluide, linii simple poate reprezenta o provocare. În decorul minimalist, mai ales în această perioadă, nu trebuie să lipsească ghivecele suspendate, plantele târâtoare sau specii precum ferigile, iedera sau mușchiul de pădure.

Texturi cu modele complexe

Texturile țesăturilor vor fi mai degrabă rigide, în nuanțe simple, neutre, fără modele complexe. Într-o casă minimalistă nu vei vedea scaune, canapele cu modele florale care să atragă cu ușurință privirea.

Multe obiecte de decor

Există foarte puține piese decorative, deoarece prea multe accesorii pot reprezenta o distragere a atenției. Prin urmare, cele mai multe accesorii dispar din raza vizuală. O vază, câteva cărți, câteva rame cu fotografii care au valoare însemnată vor face să arate că spațiul este locuit. 

Dezordine

Este de la sine înțeles că dezordinea nu își are locul în stilul minimalist. Ziare vechi, reviste, papuci, pături nu sunt la vedere, ci își au locul lor în dulapuri, de preferință cu ușile închise.

Produse de uz casnic

Deși avem nevoie de ele zilnic, produsele de uz casnic, precum soluția de spălat vase, detergenții, nu sunt păstrate la loc vizibil, ci depozitate în așa fel încât să nu fie expuse vederii.

Cabluri Tv, de telefon expuse

Maschează cablurile de Tv prin montarea de plinte decorative, vopsită într-o culoare care să se integreze în spațiul încăperii tale.

Excese de culori

Culorile reprezintă un aspect de care se ține cont. Sunt excluse excesele și înfloriturile. Culorile neutre, de genul alb, negru, gri, crem sunt folosite cu preponderență, iar dacă spațiul este de dimensiuni reduse, pentru a fi mărit din punct de vedere vizual se va apela la culori calde, luminoase, chiar îndrăznețe, dar cu moderație.

Mobilier masiv cu ornamente inutile

Mobila de care este nevoie pentru un stil minimal trebuie să aibă un design simplu, cu linii drepte și fără ornamente inutile. Redu dimensiunea pieselor pe care le ai acum și orientează-te spre variante mai mici, în linii mai simple, funcționale, de care ai cel mai mult nevoie. Astfel, vei deschide mult spațiul de locuit.

Spațiile minimaliste sunt apreciate datorită frumuseții simple și echilibrate. Pentru o casă care să inspire liniște și în care să te deconectezi de la tumultul cotidianului, încearcă decorul minimalist folosind piese de mobilier și decorațiuni de la Natürlich.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work