pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Nadia și Nicolas-Importanța combinării corecte a texturilor în amenajarea locuinței

Nadia și Nicolas-Importanța combinării corecte a texturilor în amenajarea locuinței

1674 Views

Amenajarea unei locuințe de la A la Z este o provocare și, nu de puține ori te poți afla în impas dacă nu te poți decide asupra unui stil, culoare, iluminat. Așa sunt și Nadia și Nicolas în proiectul lor amplu de amenajare a casei de vis. Au făcut primii pași, iar acum au ajuns la următoarea etapă: texturile. Combinarea texturilor transformă o cameră monotonă într-una primitoare, culorile reflectă gustul, creativitatea și oferă  fiecărei camere o atingere individuală. Ei bine, cei doi protagoniști ai noștri, Nadia și Nicolas au gusturi diferite în privința texturilor și din nou, pentru a alege o cale de mijloc, apelează la ajutorul specialistului Natürlich.

Un amestec confortabil de texturi, care să îmbine ambele stiluri dorite de cuplul Nadia și Nicolas, nu este deloc greu de realizat. Stilul scandinav împărtășește opinia minimalismului, aceea că mai puțin înseamnă mai mult.

Nuanțele deschise și elementele de decor inspirate din natură definesc stilul scandinav. Materialele naturale, lemnul, sticla, piatra, textilele naturale, bumbacul dețin un loc central, iar tonurile neutre de culoare aduc interiorului relaxarea de care e nevoie. Textilele abundă în stilul scandinav, sunt țesături grosiere, precum cele de in, țesături simple și netede, precum bumbac sau stofa de lână și țesături realizate manual, precum cele din lână. Materialele simple, moi, lâna, blana aduc natura în casă.

Pentru camerele mai întunecate și lipsite de lumină focusul este pe tonuri de alb pentru a face spațiul să pară mai mare și mai luminos. Pentru spațiile luminoase și aerisite pot fi folosite nuanțe mai închise, dar aspectul trebuie echilibrat introducând și albul.

Pentru că o caracteristică a caselor nordice este iluminatul natural puternic, este recomandat să fie folosite perdele în nuanțe deschise, transparente, lejere, lumina naturală reflectând în albul încăperii.

Pentru a înmuia puțin aspectul încăperilor ori de câte ori este posibil se pot adăuga cuverturi, huse pentru canapele, perne și covoare minimaliste. Vara se pot lua în considerare materialele mai ușoare, iar iarna piese din lână pentru a ridica gradul de confort. Culoarea textilelor variază în tonuri de gri, albastru, albastru cu negru, cu modele grafice, dar pot fi folosite și culori pastelate. Pernele sunt moi din catifea sau blană, cuverturi din lână

Un covor din lână, moale, țesut manual, adaugă o notă de căldură în zona dormitorului. Covoarele etnice aduc un plus de eclectism fără a încărca mult decorul. În zona bucătăriei dar și a livingului, fiind zone intens circulate, se alege un covor din material durabil, ușor de curățat, cum este covorul din vinil.

Texturile sunt prezente pentru a crea dimensiune, spațiu, pentru a spori confortul care se traduce în cât de bine te simți pe moment, dar și pe termen lung.

 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work