pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Stilul marin, sfaturi pentru amenajarea locuinței ca la malul mării

Stilul marin, sfaturi pentru amenajarea locuinței ca la malul mării

1060 Views

Care dintre noi nu și-ar dori să locuiască într-o casă pe plajă, să deschidă dimineața ușa, să pășească pe terasa casei și să inspire aerul marin, să se bucure de mirosul salin și briză, de peisaj și linia albastră a mării mărginită de cerul luminos? Fermecați de peisaj și senzația plăcută ne-am dori să le aducem acasă, în locul unde locuim zi de zi. Vestea bună este că există soluții pentru a reproduce acel sentiment de libertate absolută, de a reda prin culori și detalii frumusețea mării, a plajelor nesfârșite, căldura soarelui de vară. Ca să amenajezi locuința în stil marin ai nevoie doar de un pic de simț estetic și de moderație.

Stilul marin, denumit și beach style, în amenajările interioare propune încăperi luminoase, aerisite, cu nuanțe de culori unde predomină, albastrul și turcoazul ce evocă întinderile de apă ale mărilor, albul ce sugerează spuma mării, lumina soarelui, norii de pe cer, materiale naturale precum lemn, piatră, ceramică cu textură rugoasă, care amintesc de peisajul marin, dar și decorațiuni textile din bumbac, cu imprimeuri alb-albastre, alb-roșii.

Iată câteva detalii pentru o amenajare în stil marin, frumoasă și relaxantă, ca o zi de vară la malul mării. 

Stabilește cromatica pereților

Chiar dacă suntem tentați să vopsim totul în albastru, pentru a recrea cât mai mult atmosfera de vacanță, se recomandă folosirea cu moderație a culorilor. Vopsește un perete într-o nuanță de albastru deschis, iar pentru restul optează pentru alb. Camera va părea mult mai aerisită și te va duce automat cu gândul la vacanță. Albastrul este, mai degrabă, un accent discret, pe un fundal alb, luminos.

Utilizează materiale naturale

În stilul marin se utilizează din abundență lemnul, în nuanțe cât mai naturale. Se poate adăuga lemn într-o încăpere prin intermediul măsuțelor de cafea, tăbliilor de pat, a bârnelor decorative de pe tavan, a pardoselii de lemn sau parchet laminat care să imite cu grijă structura fibrei lemnoase.

Poți alege piese de mobilier din ratan, bambus, răchită sau lemn. Împletiturile folosite pentru coșurile de depozitare te vor duce cu gândul la recuzita de la plajă.

Folosește piesele metalice pentru mânere de uși sau dulapuri, baze pentru lămpi.

Piatra este un alt element al acestui stil, albă sau în nuanțe naturale, gresia sau calcarul au texturi care se integrează bine.

Profită de lumina naturală

Dacă vrei să ai impresia că plaja este la doi pași de tine, lasă să pătrundă cât mai multă lumină naturală în casă. Acoperă ferestrele cu perdele vaporoase din in sau bumbac, renunță la draperii groase și folosește obloane sau storuri, rulouri textile.

Mobila potrivită

Stilul marin poate fi combinat cu diferite alte stiluri de amenajare, clasic, mediteranean sau modern. Poți folosi piese de mobilier cu design vintage. Folosește canapele, colțare, sau fotolii comode, cu tapițerii deschise la culoare, ceea ce face ca senzația de spațiu aerisit și luminos să devină mai pregnantă.  

Nu uita de decorațiuni

Folosește obiecte decorative tematice, de la felinare și nave în miniatură, la rame foto cu scoici, cufere și cutii, figurine, lumânări în stil marin, boluri din ceramică sau sticlă umplute cu scoici și nisip adus de la mare. Decorează pereții cu tablouri cu teme marine.

Este important să existe lumină caldă care să pună în valoare decorul, prin urmare ai grijă să folosești lustre și veioze cu modele simple, realizate din lemn, metal, materiale textile, frânghie, hârtie.

 Lucrurile plăcute creează o atmosferă confortabilă în locuință. Poate fi amenajată întreaga casă sau doar câteva încăperi în stil marin. Contează mult ca decorul casei să te reprezinte și, dacă ai ales acest stil să știi că la Natürlich poți să îți alegi atât piesele de mobilier, cât și parchetul sau decorațiunile care să îți transforme locuința în casa mult visată de la malul mării. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work