pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Tendințele 2021 în materie de decorațiuni interioare

Tendințele 2021 în materie de decorațiuni interioare

886 Views

Nimic nu poate împrospăta spațiul dintr-o locuință așa cum o face încorporarea tendințelor noi în materie de decorațiuni interioare. 2021 este un an al confortului, de aceea spațiul în care îți petreci cea mai mare parte din timp trebuie să fie amenajat corect, cu elemente care să te inspire, pentru a te ajuta să faci față cu bine oricăror provocări.

În anul 2021 una dintre tendințe în materie de decorare a interioarelor este Global Influence. Este un trend în care nuanțele se vor învârti în jurul unei palete de culori pământii și texturi calde și naturale. Se bazează pe mobilier și decorațiuni din lemn brut, răchită, bambus, ratan. Este un stil ce își are rădăcinile în dorința de a reveni la natură, nostalgia și dorința de evadare în mediul natural, dorința de a fi înconjurat în interiorul locuinței de palete de culori liniștitoare și modele familiare.

Minimalismul este la modă și în acest an, fiind un stil simplu, gândit bine în ceea ce privește utilitatea spațiului. Un interior amenajat în stil scandinav, care este foarte popular și funcționează după principiul ”Less is more”, se remarcă prin folosirea lemnului deschis la culoare, ceea ce creează un look modern și cozy. Lemnul poate fi adus în interior prin intermediul mobilei, băncuțe sau fotolii. Și corpurile de iluminat realizate din texturi naturale- felinare, lămpi, oglinzi cu margini de ratan  amplasate strategic în încăpere sunt folosite în tendințele acestui an.

Pentru a te simți cât mai confortabil în acest an s-a readus în prim plan utilizarea catifelei, un material mat și moale. Integrează pe canapeaua din living perne din pluș catifelat. Are o textură moale, plăcută la atingere și finisaj mat. Alege acest material în nuanțele anului 2021 pentru un efect dublu.  Pentru un plus de confort, dacă nu îți place catifeaua, poți folosi materiale naturale din in, bumbac sau lână pentru perne și pături.

Culorile anului 2021, alese de Institutul American Panetone, cea mai cunoscută și populară agenție de trend forecasting, au fost Ultimate Grey-gri pal și Iluminating-galben vioi și plin de viață. Galbenul este o culoare ce răspândește căldură și energie solară, aducând bucurie în locuințele noastre. Integrează culoarea în dormitor sau living prin intermediul unei piese de mobilier inedite, precum un taburet.

Un stil maximalist cu interioare extravagante

În trendurile anului 2021 se regăsește și stilul maximalist, fiind ofertant cu culori luxuriante, texturi și stiluri diferite, ce ne face să umplem casa cu culoare și lucruri pe care le iubim. Este un stil cu piese statement și multă personalitate. Se remarcă prin elemente decorative opulente. Metalul este la fel de bine folosit deja în orice încăpere, având nu doar un rol practic ci și unul estetic, oferind o notă elegantă, diferită, fiind folosit în decorațiuni precum oglinzi, decorațiuni de perete, mobilier.

Ghivece de flori și jardiniere colorate

Plantele rămân un element de nelipsit din interioarele locuințelor. Împrospătează aerul, oferă claritate și calm și joacă un rol important ca obiect de decorațiune. Adu natura în interior, așa cum fac japonezii, prin diferite metode. Folosește jardiniere și ghivece colorate, din diferite materiale. Acestea dau culoare, bună-dispoziție și sunt ușor observabile, fie că e vorba de spații mici sau mari. O pată de culoare verde prin intermediul plantelor în ghivece, a plantelor în ghivece suspendate este întotdeauna o idee bună deoarece oferă un aspect vizual ce ne dă o stare de bine. Și pentru că tendințele din acest an se îndreaptă spre culori și texturi pământii, apropiate de natură, integrează ghivece din ratan. Împletitura acestor obiecte oferă încăperii un ambient plăcut și elegant.

Dacă ți-au fost de folos ideile te invit în magazinele Natürlich sau pe webshop ca să găsești mai multă inspirație pentru modul în care să integrezi decorațiunile în locuința ta. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work