pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Tendințe în decorarea interioarelor în 2022

Tendințe în decorarea interioarelor în 2022

2855 Views

Tendințele în decorarea locuinței se schimbă mereu. Pentru anul 2022 designul se rezumă la tot ceea ce este confortabil, o îmbinare între minimalism și perioada retro, vor fi aduse în prim plan piesele clasice, atemporale și va fi pus mult accent pe natură.

Nota retro, întoarcerea la anii 70

Moda retro a anilor 70 revine în decorarea locuințelor în 2022. Interioare cu nuanțe neutre, tonuri de portocaliu și verde ce luminează spațiul, alături de piese vintage, o măsuță de cafea, un dulăpior vor oferi o notă originală încăperii.

Nuanțe neutre și naturale

Niciodată nu se vor demoda nuanțele neutre și naturale, dar tendințele pe 2022 este posibil să le accentueze și mai mult. Sunt, în continuare, în tendințe culori precum gri, bej, alb, maro.

Tendințele culorilor

Este de remarcat creșterea utilizării nuanțelor de violet în spațiile de locuit. O nuanță blândă și primitoare de violet va face spațiul să aibă un aer mai jucăuș, dar creativ oferind o energie aparte. Verde și diferitele sale nuanțe, galben măsliniu, bleumarin închis, roșu purpuriu se vor regăsi în paleta de culori folosite anul viitor.  De altfel, Institutul Pantone a prezentat deja culoarea pentru anul 2022, aceasta fiind Very Peri, o nuanță dinamică de albastru periwinkle cu un subton de roșu violet, o nuanță similară cu cea a lavandei. Este descrisă drept o nuanță caldă și veselă, ce încurajează inventivitatea și creativitatea.

Interioare cu accente negre

Folosite în doze mici, accentele negre sunt puternice. Este o bună modalitate de a oferi profunzime spațiilor mai minimaliste. Lateralele meselor, a dulapurilor, lămpile negre vor adăuga un plus de contrast spațiului.  

Obiectele și spațiile multifuncționale

Tot mai multe persoane se orientează spre obiecte de mobilier de dimensiuni mai mici, multifuncționale, cu sisteme inovative, cu ajutorul cărora își pot optimiza spațiul. Un exemplu, această măsuță de cafea.

Totodată transformarea locuințelor în spații multifuncționale este un trend de viitor, se poate delimita spațiul prin despărțitoare de metal, sticlă sau lemn ori cu paravane

Materiale naturale

În ultimii ani, utilizarea materialelor naturale în interior a câștigat popularitate, datorită căldurii aduse și a sentimentului de confort. Folosirea materialelor naturale cum sunt piatra, lâna, bumbacul, inul, lemnul, piatra fac ca interiorul să fie mai aproape de natură și induc un sentiment liniștitor și plăcut pentru petrecerea a cât mai mult timp acasă.

Mai multe plante de apartament

Plantele de apartament au un efect calmant și verdele plantelor contrastează cu tonurile de pământ ce predomină acum în locuințele moderne. În plus, plantele de apartament oferă nu doar beneficii din punct de vedere estetic și ambiental, ci au și beneficii pentru sănătate, îți oferă o stare de bine și purifică aerul.

Baruri sau cărucioare de băuturi

Deoarece ne-am obișnuit cu toții să stăm mai mult acasă în sufragerie posibil să-și găsească spațiu, într-un alcov nefolosit, un bar cu băuturi, cu rafturi de sticlă și oglindă pe peretele interior sau îșii va găsi loc și un mic cărucior de băuturi.

Iluminat natural

Accesul la lumina naturală și la priveliști va rămâne esențial pentru locuințele din 2022, în special pentru apartamente. Ferestrele mari și tavanele înalte oferă posibilitatea de a avea lumină naturală din abundență în încăperi.

Margini rotunjite

Mobilier și decor cu margini rotunjite vor domina în tendințele din 2022. Mobilierul curbat reînvie o tendință atemporală de la mijlocul secolului, undeva din anii 60-70: o canapea cu spătar rotunjit în camera de zi, un fotoliu cu margini rotunjite, în culori calde de galben, maro portocaliu.

Indiferent ce idei privind noile tendințe de design interior pentru 2022 dorești să aplici, nu uita că la Natürlich vei găsi o gamă variată de mobilier și decorațiuni care să se potrivească în locuința ta.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work