pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Direcții de care să ții cont în alegerea corpurilor de iluminat

Direcții de care să ții cont în alegerea corpurilor de iluminat

606 Views

Lumina, la fel ca și culorile, joacă un rol important în viața noastră - ne influențează starea de spirit, schimbă radical atmosfera dintr-o locuință. O iluminare bună revigorează, ajută la concentrare și organizare. De aceea, o lampă bună și puternică este mai mult decât necesară. Dar uneori ne dorim să ne relaxăm, prin urmare acest lucru este posibil cu ajutorul unei lămpi cu o lumină mai slabă. De alegerea lămpilor depinde întreaga ambianță a casei. Dar cum alegem lampa potrivită? Ce opțiuni de iluminat interior există și cum alegem corpurile de iluminat în funcție de stilul de amenajare al locuinței?

Există câteva direcții de care este bine să ții cont în alegerea corpului de iluminat: tipul de încăpere deoarece poate fi nevoie de lumină suplimentară, tipul corpului de iluminat - suspendat, pentru podea sau masă ori pupitru, dar și design - poate fi modern sau vintage, stilul de amenajare.

Corpuri de iluminat pentru perete - aici poți alege între aplică și plafonieră. Aplicele se potrivesc în spații mari unde pot completa corpurile de iluminat de dimensiuni mari, cum sunt candelabrele sau lampadarele. Se potrivesc pe holuri, băi, sufragerie, în dormitor, camera copiilor, dar și în living. Plafonierele  reprezintă soluția clasică de iluminare, fiind montate central, pe tavan, aspect ce face ca lumina să nu acopere întreg spațiul din încăpere.

Corpurile de iluminat suspendate - în ultimii ani au devenit foarte utilizate, fiind alese ca sursă de iluminat pentru bucătărie, în special zona de dining, dar și în living. Au aspect și formă ce îmbină diferite materiale și culori, pot fi corpuri suspendate din materiale mai de lux cum sunt metalul sau cristalul, sau din sticlă, aluminiu ori plastic.

Veioze și lampadare - sunt potrivite pentru lectură și adaugă căldură unei încăperi, fiind potrivite în dormitor sau living. O veioză sau o lampă nu este doar practică, ci este și un obiect de decor ce poate pune în valoare un stil, un decor sau o zonă a casei. Veiozele sunt mai mici, sunt așezate pe birou, măsuțe, sau alte piese de mobilier. Alege dimensiunea veiozei în funcție de spațiul disponibil din jur, astfel nu vei risca să o dărâmi dacă are abajurul prea mare.

Lampadarul este mai mare decât veioza și poate fi așezat pe podea. Luminează o suprafață mai mare din cameră și poate fi chiar un substitut pentru lustre dacă vrei să luminezi întreaga cameră. Lampadarul poate fi așezat în spatele unui fotoliu, lângă o plantă bibliotecă ori șemineu și astfel vei asigura un iluminat confortabil și plăcut.

Stilul de amenajare - datorită materialelor din care sunt confecționate, cromaticii, puterii de iluminat toate corpurile de iluminat se pretează stilurilor de amenajare existente în prezent. Dacă îți place stilul tradițional poți alege o lampă cu structură metalică, iar pentru un stil industrial alege corpuri din metal cu detalii precum lanțuri fier forjat, ce vor adăuga o notă aparte în orice cameră. Stilul contemporan folosește corpuri de iluminat cu note distinctive precum sticlă transparentă ori șablată, metal, dar și forme și dimensiuni diverse.

Stilul scandinav este unul dintre cele mai căutate, deoarece designul scandinav se bazează pe lemn natur, sticlă albă, pliseuri gen origami, așa că poți alege corpuri de iluminat care să combine aceste detalii.

Sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea corpurilor de iluminat, iar modelele sunt variate. Contează doar să știi ce îți dorești. Pentru mai multă inspirație te așteptăm în magazinul Natürlich. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work