pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum alegi fotoliul ideal pentru acasă

Cum alegi fotoliul ideal pentru acasă

813 Views

Alegerea unui fotoliu este diferită de alegerea unei canapele pentru care trebuie să ții cont de dimensiunea spațiului, de câte persoane ar trebui să găzduiască, pe când fotoliul poate fi amplasat oriunde, în funcție de propriile nevoi și preferințe. Și curând după achiziționarea lui va deveni sanctuarul tău, spațiul unde te vei relaxa și îți vei încărca bateriile după o zi grea la muncă. Ori poate deveni locul ideal în care să lenevești în zilele libere cu o carte în mână sau la o cană de ceai.

Dar cum aleg fotoliul potrivit pentru acasă? Fotoliul este o piesă de mobilier versatilă, cu care poți crea zone superbe în casă, rezistă mulți ani, satisface diverse nevoi și are diverse întrebuințări. Fiind o piesă calitativă, ce poate să ofere un nivel ridicat de confort și o minimă întreținere este bine să fie ales cu atenție.

Atunci când alegi fotoliul, inevitabil una dintre întrebări este dacă ar trebui să fie ales pentru a se potrivi mobilierului prezent în încăpere. Îl poți amplasa atât în living, în dormitor, cât și în hol. În living nu este obligatoriu să fie canapeaua din același set cu fotoliul și nici măcar de aceeași culoare. Pot fi folosite canapele și fotolii de culori diferite sau chiar să fie aleasă o canapea modernă și un fotoliu într-un stil diferit sau din altă familie de forme.

 Ce stil de fotoliu să aleg?

Există mai multe tipuri de fotolii din care să-l alegi pe cel care răspunde nevoilor tale.

Fotoliul tradițional este cel mai întâlnit model și se potrivește mai multor stiluri de amenajare, de la modern, vintage, la clasic. Poate fi găsit în mai multe modele, cu sau fără brațe, cu spătar jos sau înalt, tapițat cu stofă sau piele, tip scoică sau drept.

Fotoliul extensibil îmbină confortul unui fotoliu simplu cu al unei canapele. Îl poți extinde și folosi ca pat dacă ai nevoie de un pui de somn în timpul zilei. Sau poate fi soluția ideală atunci când ai invitați și nu ai suficiente paturi. Dar pentru că este extensibil ai grijă să alegi un fotoliu de calitate, din materiale rezistente, cu un sistem de extindere durabil, să nu se strice după câteva utilizări.

Fotoliul balansoar poate avea mai multe utilități, în sufragerie pentru a te uita la televizor, amplasat chiar și în curte sau grădină, ori pe terasă sau balcon. În funcție de materiale există modele de fotolii balansoar construite din lemn, plastic, metal sau combinate.

Din ce material să fie tapițeria fotoliului?

Tapițeria fotoliului este importantă, ea contribuie la aspectul fotoliului, uzura în timp și confortul. Poate fi din materiale naturale-bumbac, in, lână, piele sau sintetice. Poți alege un fotoliu realizat din stofă, ceea ce înseamnă că vei alege un fotoliu cu material moale, în diferite culori. 

Culori îndrăznețe sau neutre?

Uneori este de preferat să creezi o locuință plină de nuanțe neutre, calmante și să ai un fotoliu într-o culoare neutră și astfel să întregești senzația de confort și relaxare. Sau dacă dorești să creezi o locuință cu inspirații maritime, atunci se vor potrivi materialele în nuanțe albastre. Dar dacă îți plac culorile îndrăznețe, prin care să oferi o pată de accent în interiorul încăperii, atunci un fotoliu galben, verde sau roz strălucitor vor fi de impact.

Ținând cont de sfaturile de mai sus îți recomand câteva modele de fotolii pentru acasă.

Fotoliul Chandler Viorica este genul de fotoliu atemporal, potrivindu-se multor stiluri de amenajare și în care abia aștepți să ajungi acasă și să te scufunzi în el. Iese ușor în evidență, având picioarele finisate wenge maroniu și cu o tapițerie din stofă cu imprimeu Globus. Este fotoliul ce se potrivește într-un living modern, dar și în biroul amenajat acasă.

Fotoliul Toronto impresionează prin designul elegant și uimește prin confortul resimțit. Se potrivește în orice încăpere și iese în evidență prin detalii și culoarea albastru intensă, aducând un aer fresh și un plus de culoare în locuință. Fiind tapițat cu stofă se curăță ușor, nu se pătează și rezistă bine de-a lungul timpului.

Balansoarul Roma Grey este potrivit dacă dorești să creezi un spațiu destinat maratoanelor de filme sau să ai confortul maxim atunci când citești o carte. Scheletul este realizat din lemn de mesteacăn, iar husa din bumbac este detașabilă putând fi spălată. Este echipat cu tetieră confortabilă și plăcută.

Fotoliul extensibil Essentia va înfrumuseța decorul sufrageriei, oferind o ambianță plăcută, iar culoarea roșie îl va face să iasă în evidență, fiind o pată de culoare accent.

Fotoliul Eva Blue este un fotoliu elegant, tapițat din material textil -stofă și cadru rezistent metalic. Datorită designului modern și atractiv livingul sau chiar bucătăria va avea un stil unic.

Dacă ți-au fost de folos aceste informații te invit pentru mai multă inspirație în magazinele Natürlich sau pe webshop pentru a cunoaște și alte modele de fotolii care se vor potrivi în decorul casei tale. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work