pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Culorile anului 2022 în decorul interior și cum să le integrezi ușor în spațiul tău

Culorile anului 2022 în decorul interior și cum să le integrezi ușor în spațiul tău

3707 Views

Cei mai importanți experți în culoare și-au dezvăluit previziunile pentru Culorile anului 2022 – iar din concluziilor lor, putem spune că tendințele sunt clare. Selecția semnalează un sentiment de optimism și speranță pentru viitor, reflectat inclusiv în alegerile cromatice din designul interior. În cele ce urmează, Natürlich îți pune la dispoziție un ghid complet cu privire la acest aspect, întocmit cu scopul de a-ți face viața mai ușoară când vine vorba de combinațiile de culoare destinate anului 2022 – ușor de integrat în piesele de mobilier și în elementele de decor pentru care optezi!

Având în vedere faptul că fiecare persoană în parte rezonează diferit cu anumite culori, e lesne de înțeles că unii s-au orientat către combinații neutre, calmante, pentru a contracara turbulențele pandemiei, în timp ce alții au ales să își încurajeze starea de optimism prin culori pozitive cât mai vii. Astfel, indiferent că vrei să creezi o casă primitoare în nuanțe calde, neutre, ori dimpotrivă, una îndrăzneață, plină de culoare, selecția specialiștilor pentru Culorile anului 2022 în designul interior și paletele lor de culori complementare, alături de gama largă de produse Natürlich, vor crea o atmosferă minunată, pentru tine și toți cei care-ți vor trece pragul!

Baza neutră în tonuri naturale

Majoritatea specialiștilor au ales o nuanță naturală drept culoare a anului 2022. Cu excepția Pantone, deoarece Pantone's Color of the Year 2022 „Very Peri” este o nuanță de albastru vibrant cu subton violet. Cu toate astea, ne așteptăm să regăsim multe și subtile nuanțe de albastru deschis și verde în tendințele din designul interior pentru 2022.

Aceste culori blânde de albastru și verde, precum menta, salvia, ori diverse nuanțe de bleu stins, funcționează perfect ca bază colorată neutră pentru casa ta. Sunt culori versatile și pot fi combinate cu multe alte nuanțe, de la tonuri neutre și până la culori vibrante.

Tonuri neutre calde

Viața a fost incertă și agitată în ultimii doi ani – și nici nu ne așteptăm neapărat la vreo schimbare majoră în 2022. Prin urmare, mulți gravitează spre crearea unei atmosfere calde și cât mai calme pentru intimitatea căminului lor.

Așteaptă-te, deci, să întâlnești multe nuanțe neutre calde în interior, cu bejuri, marouri și tonuri pământii predominante creând aspectul cald, sigur, și în casele anului 2022.

 

Decor verde smarald

Magazinul online Etsy observă o creștere semnificativă a căutărilor de decor pentru casă în nuanțe verde smarald – astfel că a și numit-o culoarea anului 2022. Verdele smarald este o nuanță vibrantă de verde închis, plin, care adaugă o notă de lux cald, calitativ, casei tale. Poți adăuga verde smarald în designul interior vopsind pereții, dar este grozav și pentru accente de culoare mult mai ușor de integrat și schimbat, atunci când se dorește: mizează pe perne de diverse dimensiuni, cuverturi din catifea, lenjerie de pat, elemente de decor și artă.

 

Camere pline de culoare

Uneori, tocmai momentele pline de incertitudine sau apatie din viața noastră ne fac să râvnim o binemeritată pată de culoare. Și nu doar culoare, ci nuanțe vibrante, vesele, îndrăznețe, ce ne provoacă pozitivismul într-un mod aparte. Prognoza de culoare pentru 2022 integrează, în consecință, tonuri de culoare strălucitoare, cum ar fi galben și roz, pentru a crea un aspect vesel în căminele noastre.

O nuanță de galben intens poate ajuta la luminarea unui spațiu cu lumină naturală limitată, iar când luați în considerare gama de culori, această alegere s-ar potrivi bine cu alte accente cromatice deosebite, precum un albastru pal sau un roz pastel. De asemenea, nuanțele de roșu bogat, cald și reconfortant se regăsesc în topurile alegerilor specialiștilor în anul 2022. Dacă o alegi, poți întări  aspectul contemporan al spațiului tău cu o nuanță lucioasă, combinând-o cu o paletă monocromatică, ori alege opulența cu o mulțime de elemente din catifea, combinând-o cu bejuri, marouri, verde smarald bogat sau albastru cerneală, și mobilier antic classic/ vintage, pentru un impact garantat.

În concluzie, anul 2022 ne garantează că vom savura culori mai strălucitoare în designul interior, care anunță revenirea la normalitate. De la albastru proaspăt și nuanțele blânde de salvie, până la accente de galben picant sau luxuriante de verde smarald - tendințele de culoare sunt, cu siguranță, un amestec frumos de nuanțe care se vor potrivi fiecărui stil de interior.

Alege calitatea Natürlich, alături de sfaturile care ți se potrivesc, din selecția de mai sus, iar sentimentul de confort îți va fi garantat, precum și încadrarea în tendințele actuale!

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work