pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Trenduri în design interior pentru 2021

Trenduri în design interior pentru 2021

1951 Views

La fel ca orice altceva și decorul casei evoluează, fiecare an aduce noi tendințe. Anul 2020 a adus multe schimbări în viața noastră, atât pe plan personal cât și profesional foarte mulți dintre noi am realizat cât de important este să ai o locuință confortabilă și încăpătoare și am decis că este timpul pentru redecorarea locuinței. Alții, am lăsat-o pentru anul viitor.  Pentru anul 2021, în materie de decor, tendințele sunt strâns legate de personalitate și caracter, se va pune accent pe personalizarea locuinței în funcție de gusturi, interese, experiențe, preferințe.

În armonie cu natura

De mulți ani, elementele inspirate din natură își găsesc locul în amenajările interioare. Lemnul, sticla, piatra, metalul nu par să-și piardă relevanța și scot din interior plasticul ecologic, iar țesăturile sintetice de tapițerie și decor sunt înlocuite cu cele naturale. Populare sunt texturile de piatră, lemn, elemente ceramice. Elementele decorative cu imprimeuri florale sau animale nu vor părăsi pereții și elementele de decor. În plus, dacă până acum se regăseau în băi și bucătării, pe viitor elementele metalice de interior din bronz sau cupru se vor regăsi în toată locuința.

Paleta de culori

Una dintre tendințele principale în materie de culoare este accentul pus pe paletele luminoase și culorile bogate în designul mobilierului, lămpilor și accesoriilor. Nuanțele pastelate, inspirate din stilul scandinav, vor fi scoase în evidență în 2021.

Designerii recomandă iubitorilor de tonuri mai restrânse culorile actuale ale anului curent, cum sunt teracotă, muștar, galben-miere, roz-pudră, verde și Oceanside (albastru-gri-verzui).

Farmecul luxului

Așa numitul stil modern din interior se schimbă treptat. Tendințele anului 2021 se referă la luxul elegant cu elemente de art deco din anii 20 ai secolului trecut. Sunt vizate elemente privind organizarea simetrică a spațiului, detalii aurite, culori nobile, multitudine de oglinzi.

Țesăturile scumpe, precum catifeaua, sunt din nou populare, la fel marmura, metalele, lemnul prețios. Mulți designeri au inclus în tapițeria diferitelor piese culoarea pietrelor prețioase, precum safir, smarald, ametist.

Individualizarea

În 2021 proiectarea spațiului se concentrează pe lucrurile dragi, se iau în considerare gusturile, interesele. Amenajarea interiorului nu mai ia în calcul elementele unui singur stil, ci se ia în considerare, în primul rând, nevoile și preferințele proprietarilor.

Tonurile pământii

Noile tendințe anunță tonurile pământii și așezate de maro și culorile calde ale spectrului cromatic. Alături de galben lumina și griul suprem, alese de Institutul Pantone, toate aceste culori merg mână în mână cu accentele rustice ce se regăsesc în tendințele 2021.

Rustic-modern

Va exista un amestec între rustic și modern, vechi și nou, un stil ce promovează confortul cu o notă de contemporaneitate.

 

Stilul industrial

Stilul de interior industrial revine în forță, cu piese din lemn, beton nefinisat și corpuri de iluminat metalice. Lemnul va fi folosit nu doar pentru acoperirea pardoselilor, ci și pentru acoperirea pereților și a tavanelor. Lemnul de culoare deschis va fi punctul culminant pentru spațiile multifuncționale, cu accent pe natural.

Stilul Arts and Crafts

O nouă amploare o va lua stilul Arts and Crafts, oamenii apreciind valoarea lucrurilor realizate manual.

Vintage și Grandmillennial

Stilul vintage rămâne în atenția designerilor de interior, iar stilul Grandmillennial îmbrățișează stilul tradițional cu designul modern pentru a crea sentimentul de confort și a fi la modă.

Stilurile minimalist și scandinav vor predomina, de asemenea.

Poți aduce natura la tine acasă, în tendințele de anul viitor de amenajare a locuinței sunt populare plantele interioare.

Pentru că noile tendințe te încurajează să îmbini utilul cu plăcutul, ai libertatea de a personaliza totul după nevoile și preferințele tale, la Natürlich vei găsi mobilierul și elementele de decor necesare pentru o casă primitoare. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work