pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Nadia și Nicolas – alegerea stilului de amenajare

Nadia și Nicolas – alegerea stilului de amenajare

1741 Views

Experiența de decorare a noii locuințe a cuplului Nadia și Nicolas continuă. Ne aflăm în faza a doua a proiectului – alegerea stilului de design interior. Proiectul de amenajare al unei case nu este un lucru ușor, iar la un moment dat trebuie să alegi stilul care să domine atmosfera. Asta îi preocupă acum pe Nadia și Nicolas. Ei tocmai au învățat despre stilurile principale de design interior și încearcă să-l aleagă pe cel mai potrivit pentru ei.

În procesul lor de documentare au aflat multe despre stiluri precum cel Modern, Contemporan, Industrial, Minimalist, Scandinav, Boem, Rustic și nu numai. Și-au dat seama nu numai că va fi greu să aleagă unul dintre toate, ci mai ales că în anumite aspecte fiecare are alte preferințe. Nadiei îi plac foarte mult stilurile Modern, Scandinav și Boem, iar lui Nicolas cel Industrial și Minimalist. Astfel au analizat fiecare stil, notând de ce li s-ar potrivi și încercând să ajungă la un consens. Încă sunt în acest proces și încă nimic nu e decis, dar în primă fază au rămas fiecare la câte 2 stiluri preferate din care urmează să aleagă fiecare câte unul, apoi din ultimele 2 rămase – unul ales de ea și unul de el, vor analiza din nou și-l vor alege pe cel ce le va caracteriza căminul.

Pentru Nadia, căminul ideal ar putea adopta stilul Scandinav deoarece adoră stilul de viață simplu, specific nordicilor, pe care acest stil o asigură. Îi place foarte mult accentul artistic și cromatica deschisă ce-l domină. Spațiul luminos, fără prea multe accesorii, nuanțele de alb și eleganța caracterizează acest stil, motiv pentru care poate deveni preferatul Nadiei. Dar ei îî mai place, la fel de mult, și stilul Boem, un stil eclectic ce nu urmează reguli stricte precum alte stiluri. Așa cum se deduce deja din nume, acest stil pune accent pe obiecte de mobilier și de decor vintage, textile colorate și colecții de obiecte.

Pentru Nicolas, căminul perfect are aspect Industrial, prin aerul urban ce-l dă interioarelor. Acest stil nu pune accent pe aspectul perfect și va lăsa la vedere un perete din cărămidă sau suprafețe de lemn al clădirii industriale originale, fără a fi nevoie să se intervină asupra lor. Însă nu îndrăznește să aleagă acest stil pentru că știe deja că e la polul opus față de ceea ce preferă Nadia. Lui Nicolas îi place de asemenea stilul Minimalist și se gândește că acesta ar răspunde preferințelor amândurora. Minimalismul în design-ul interior împrumută elemente din stilul Modern, dar le simplifică mult.

Un spațiu minimalist e un spațiu curat, foarte funcțional, dar totodată foarte elegant, ce elimină tot ce nu e neapărat necesar. Iar prin acest aspect ar putea deveni stilul preferat al celor doi. Puși să aleagă, Nadia a rămas la stilul Scandinav, iar Nicolas la cel Minimalist. Acum cei doi încearcă să-și conceapă proiectul de amenajare pornind de la cele două – unul să fie dominant, iar din al doilea să se regăsească măcar câteva elemente.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work