pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Nadia și Nicolas-Alegeri inspirate pentru iluminat

Nadia și Nicolas-Alegeri inspirate pentru iluminat

1539 Views

Aventura Nadiei și a lui Nicolas în transformarea noii lor locuințe în casa de vis continuă.

După ce s-au decis asupra stilului de amenajare au trecut la următoarea etapă: cea a iluminatului, care trebuie să fie unul potrivit. Dacă lui Nicolas îi plac sistemele de iluminat cu LED, Nadia adoră lampadarele, veiozele, candelabrele. Ce se potrivește oare în fiecare cameră a locuinței? Știu doar că vor un iluminat general și în funcție de activități o lumină direcționată acolo unde este nevoie de ea, completată de o lumină ambientală. Din nou au ajuns la o neînțelegere și pentru a găsi un numitor comun au apelat tot la sfatul consultantului Natürlich.

Astfel, au  aflat că în zona de dining ar merge perfect să fie instalate lămpi din lemn suspendate deasupra locului de luat masa, cu lumină nici prea puternică, numai perfectă pentru cinele romantice pe care deja le-au plănuit. Lămpile din lemn fac ca spațiile să fie calde, primitoare, confortabile creând o atmosferă familiară. În bucătărie s-ar putea opta pentru spot-uri LED, care să fie cocoțate pe mobilier.

Pentru că o mare parte din timp va fi petrecut în living, unde atmosfera de acasă se simte cel mai bine, cuplul a fost sfătuit să completeze iluminatul natural cu o lustră albă, modernă, cu șase becuri. Pentru fiecare, Nadia și Nicolas au decis să-și amenajeze un mic spațiu personal în sufragerie. Astfel, Nadia a înțeles că locul său de refugiu, pentru citit, poate fi completate de o lampă fără abajur. Dulia și becul vor deveni un corp de iluminat funcțional și estetic.

Iar pentru micul birou de lucru al lui Nicolas consultantul a prezentat opțiunea de a alege o lampă de masă cu design plăcut și funcțional, unde textura de lemn este predominantă. În plus, pentru o atmosferă ambientală se pot monta două lampadare care să degaje lumină caldă și odihnitoare, iar pentru biblioteca din colț se poate monta un sistem de iluminare cu LED, care să accentueze atmosfera din încăpere.

Pentru că dormitorul este spațiul lor intim li s-a propus o lampă cu abajur textil, care să creeze o atmosferă decorativă și plăcută.

Și pentru că este mult mai comod și practic, în șifonier pot să amplaseze o baghetă luminoasă cu LED. Același sistem de iluminat  poate fi montat și pentru camera de oaspeți. În final, pentru baie o opțiune ar fi montarea unei aplici LED cu mai multe LED-uri, la care se poate regla intensitatea luminii, montate de o parte și de alta a oglinzii. Creează o lumină difuză și plăcută, dar și una puternică în funcție de nevoie.

Odată rezolvată problema iluminatului și mulțumiți de alegerea făcută, Nadia și Nicolas au trecut la următoarea etapă a amenajării locuinței lor de vis.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work