pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Transformă patul în piesa de rezistență a dormitorului

Transformă patul în piesa de rezistență a dormitorului

790 Views

Un somn odihnitor este esențial organismului pentru a se reface, având multiple beneficii: stimulează imunitatea, ajută la pierderea în greutate, susține sănătatea sistemului nervos, a sistemului cardiovascular. Somnul liniștit este influențat de multe aspecte, cel mai important fiind patul împreună cu salteaua, pernele, lenjeria cu care acesta vine la pachet.

Patul din dormitor nu este doar locul unde te odihnești după o zi grea, el are și un rol decorativ în încăpere. Este primul lucru care sare în ochi de îndată ce se intră în cameră. Din acest motiv trebuie să arate ca la carte, să-l transformi în piesa de rezistență a dormitorului. Cum să faci acest lucru? Iată câteva sfaturi de la specialiștii Natürlich.

Cum alegi cel mai bun pat pentru dormitorul tău?

Patul din dormitor nu este o piesă de mobilier pe care o schimbi frecvent. În alegerea sa ține cont în primul rând de calitate, pentru că vrei să te bucuri de el ani buni, nu-i așa? Poate fi ceva mai scump, dar avantajele cu care vine la pachet sunt net superioare, iar câteva dintre acestea sunt un somn odihnitor și evitarea multor probleme de sănătate, mai ales durerile de spate.

Stilul de amenajare și mărimea dormitorului

Pentru început ia în calcul dimensiunea dormitorului tău și alege patul potrivit. Cea mai bună alegere este un pat de mijloc, dar dacă spațiul nu permite poți opta și pentru un pat de colț. Alege patul în funcție de stilul de amenajare pe care ți-l dorești. Fie că este un pat clasic, rustic sau modern acesta trebuie să se potrivească cu restul elementelor din decor, cu culorile folosite în încăpere.

Tăblia patului

Adesea, aceasta este aleasă în funcție de estetică. Finisajele și detaliile trebuie să fie în armonie cu restul pieselor din încăpere. Să nu uităm de gradul de confort, pentru că  nu de puține ori vei sta seara să citești o carte sau poate să lucrezi la laptop și vei avea nevoie de o bună susținere a spatelui.

Culoarea patului

Alb, gri, bej, stejar, toate vor face ca patul să transforme dormitorul obișnuit într-unul de poveste. Spre exemplu, un pat alb va face spațiul să pară mai mare și va da un aer proaspăt încăperii.

Spațiul de depozitare

Un pat cu multe spații de depozitare presupune dimensiuni mari, prin urmare este nevoie de un dormitor mai mare. Sunt paturi cu diverse spații și sertare unde se pot depozita lenjeria, pilota, pernele. Alege patul în funcție de nevoile tale și de dimensiunea camerei tale.

Salteaua și somiera

De saltea depine în mare parte calitatea somnului, dar și posibilele dureri de spate ce pot să apară sau nu. Pe piață există mai multe tipuri de saltele: cu arcuri, cu spumă, cu spumă de memorie, latex, ortopedică. Un aspect de care să ții cont este structura saltelei, grosimea, nivelul de fermitate, gradul de independență față de partener pentru că un somn odihnitor este periclitat dacă ești deranjat mereu de mișcările partenerului.

Somiera este importantă pentru susținerea saltelei, ajută la amortizarea mișcărilor din timpul somnului. Se montează pe cadrul patului la diferite înălțimi și este compusă din lamele, arcuri pe cadru de lemn ori tapițată cu materiale textile.

Lenjeria de pat și pernele pentru dormit

Unul dintre secretele care fac un pat să fie confortabil este lenjeria de pat, cearșafurile de cea mai bună calitate, dar și pernele moi și confortabile, care să garanteze un maxim de confort. Pilota este o alegere practică și va face patul să pară pufos indiferent de anotimp. Alege o pilotă groasă pentru iarnă și una subțire pentru vară.

Pătura și pernele decorative

Într-un final, pătura este cea care va face ca patul să arate perfect. Este un element de design ce trebuie să se asorteze cu decorul, iar pernele decorative la fel, să fie acea pată de culoare și de personalitate de care are nevoie dormitorul.   

Recomandări de paturi bune pentru un somn liniștit

Având în vedere criteriile prezentate mai sus am făcut o selecție de paturi care să corespundă nevoilor tale.

Modern și elegant, patul Kashmir va oferi, cu siguranță, un farmec aparte. Este executat în stil provence, cu finisaj alb antic, cu un decor cu benzi subțiri în cruce, cadre proeminente pe fațade, cu cornișe pronunțate și mânere metalice de culoarea argintului patinat. 

Patul cu două noptiere Prestige este alegerea optimă. Patul este dotat cu o mini banchetă ce oferă un spațiu generos pentru depozitarea lenjeriei, a pernelor sau alte obiecte. Elegant și modern, construit cu atenție deosebită la detalii, cu finisaj gri și stejar încântă privirile prin designul modern.

Dacă îți dorești o încăpere luminoasă, care să te binedispună, patul Avenue cu două noptiere, finisaj stejar și Anderson Pine, este răspunsul la dorințele tale. Completează decorul cu decorațiuni pentru un plus de eleganță și rafinament.

Cu tăblie tapițată cu imitație de piele și finisaj alb-lucios, patul Megan adaugă rafinament și farmec oricărui design de dormitor.

Patul cu două noptiere Castello, confortabil și elegant datorită finisajelor și a culorii albe cu stejar sălbatic, va reîmprospăta aspectul întregii încăperi. Alege sursele de iluminat potrivite pentru a desăvârși întregul decor.

Patul Rondino, cu finisaj stejar și piele ecologică neagră impresionează prin funcționalitatea și designul său, integrându-se natural în cameră fără să aglomereze. Cele două noptiere și lada de depozitare oferă spații generoase pentru a-ți aranja lucrurile.

Dacă ți-au fost de folos informațiile prezentate te invit să ne vizitezi în magazinele Natürlich sau să intri pe webshop pentru a face cunoștință și cu alte produse care îți vor fi utile în amenajarea dormitorului de vis. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work