pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Textilele în dormitor: ce și cum să folosești pentru un plus de personalitate

Textilele în dormitor: ce și cum să folosești pentru un plus de personalitate

1517 Views

Cu toții ne dorim să luminăm, accentuăm ori chiar ascundem anumite zone ale spațiului locativ, astfel încât să ne reflecte stilul personal. Pentru a găsi însă un echilibru perfect între design și utilitate, în fiecare încăpere e de dorit să ne ghidăm după anumite strategii în organizarea elementelor – iar accesoriile textile pot contribui major impresiei generale când vine vorba de stilul dormitorului tău! Astfel, în cele ce urmează, vom trece în revistă cele mai ușor de abordat „artificii” prin care să te bucuri de efectul maxim al textilelor integrate în organizarea spațiului tău de relaxare și odihnă.

Lenjeria de pat

În primul rând, alege așternuturi în care să te simți confortabil să dormi! Nu sacrifica utilitatea și confortul de dragul aspectului! Oricum, în ultima vreme, toate trendurile înclină spre țesăturile naturale, brute, care lasă corpul să respire în timpul nopții. Alegerea unei culori neutre va distrage atenția de la lenjeria de pat în sine și va pune în lumina optimă cadrul și tăblia de pat, dar și accesoriile pe care alegi să pui accent.

Protejează tăblia așezând două perne mari, decorative, în spatele celor pe care se doarme. Nu este de dorit ca pielea să atingă suprafața tăbliei. Protejarea ei corespunzătoare va face ca patul să arate ca nou timp de mulți ani și, de asemenea, pernele suplimentare vor oferi un volum frumos, pentru a face patul să arate mai bogat.

 Pernele decorative

Atunci când alegi perne decorative, nu ține cont doar de culori, ci și de texturi. Simpla schimbare a nuanțelor poate fi puțin plictisitoare, așa că gândește-te cum poți crea mai multă varietate și în ceea ce ține de materiale și modele. Gândește-te și la forme – nu te feri să le suprapui, rezultatele te vor uimi plăcut, de fiecare dată când variezi cu stil!

Cuvertura de pat

Mult mai importantă decât crezi, o cuvertură de pat poate repune accentul exact acolo unde este nevoie de el, oferind un plus de culoare în orice spațiu. De asemenea, te încurajează să îți păstrezi camera ordonată, și poate fi ușor asortată cu draperiile sau alte accesorii pentru care optezi, schimbând întregul aspect al camerei. Poți merge pe o variantă în bloc de culoare, spre exemplu, pentru încăperi moderne (Galben / Albastru / Verde), sau pe una rafinată, în culori neutre, potrivită în case cu influențe vintage, romantice sau rustice (Ivory / Mary).

Perdelele și draperiile

Perdelele și draperiile pot fi cel mai ușor de asortat cu restul elementelor, în orice dormitor. Latura lor estetică este dublată de cea utilă – astfel că mizează pe materiale de calitate, pline și grele, pentru un aspect ce denotă eleganță și atenția la detalii. Joacă-te cu lungimile, culorile și modelele, dacă stilul general al camerei ți-o permite. Draperia va atrage întotdeauna privirile, mai ales dacă optezi pentru una în culori puternice – iar împreună cu cuvertura de pat, pot crea niște piese accent deosebite și foarte ușor de armonizat.

Orice decizii ai lua, încearcă să variezi și gândește pe termen lung!

Nu este o idee bună să îți selectezi accesoriile textile – husele, cuvertura, draperiile sau pernele pentru a se potrivi numai cu lenjeriile de pat actuale. Încearcă să alegi huse care fie sunt predominant  neutre, fie se potrivesc în general stilului tău și gamelor cromatice reflectate de restul casei. Asortează cuvertura cu draperiile, nuanțele pereților accent și, în general, stilul casei. Aceste elemente se vor regăsi în casă și, de asemenea, în personalitatea ta, mult mai multă vreme decât o vor face, spre exemplu, lenjeriile de pat.

Niște accesorii textile inspirat alese, atât în nuanțe boeme, neutre, cât și drept piese îndrăznețe de culoare accent, vor funcționa perfect cu aproape orice set de lenjerie, flatând totodată piesele de mobilier alese, stilul personal și zonele din dormitor pe care îți dorești să le scoți în evidență.

Mizează pe calitatea Natürlich și experimentează în stilul propriu!

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work