pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Tendințele anului 2023 în amenajarea de interior reflectă natura pură a propriului nostru interior

Tendințele anului 2023 în amenajarea de interior reflectă natura pură a propriului nostru interior

609 Views

2023 continuă din punct de vedere stilistic, în general, și al amenajărilor interioare, în particular, o tendință, care se accelerează de la an la an, de reîntoarcere spre natură. Aceasta se manifestă atât în ceea ce privește materialele utilizate, cât și culorile preferate de designeri, formele și relația dintre elementele care compun decorul fiecărei încăperi dintr-o locuință. Retro va fi o direcție tot mai tranzitată de creativitatea designerilor anul acesta. Sustenabilitatea și durabilitatea, fizică și conceptuală, adică a ideilor care rezistă testului timpului, reprezintă reperele după care se va ghida, într-o mai mare măsură, inclusiv producția de mobilier, unde se va încerca o integrare mai pronunțată a farmecului inexprimabil, incomparabil, indestructibil al trecutului.

Natur, natură, Natürlich

Natura a fost încă de la început, și va fi din nou tot mai mult, principala sursă nu doar pentru materiale, ci și pentru inspirație, cromatică și stilistică, iar în 2023 acest lucru va deveni și mai evident în amenajarea de interior.

Astfel, principalele tendințe anul acesta vor fi:

1. Fluiditatea - Formele rotunjite sunt mai naturale, imitând curgerea apei, a vântului, a energiei, care se va revărsa și în sufrageria în care o măsuță de cafea Tobago își va aștepta ceașca din care va alimenta discuții nesfârșite într-un cadru intim și liniștit, precum natura, când nu se amestecă prea mult omul în ea.

2. Materiale organice – Prezența covârșitoare a lemnului este subînțeleasă, însă va lua, probabil, amploare integrarea pietrei, a sticlei, a cânepei sau bumbacului în tot ceea ce ține de amenajarea locuinței, din grijă pentru sănătatea ambientală, personală și a planetei, dintr-o nevoie de împăcare cu natura și cu noi înșine.

3. Culori blânde – Natura este rareori țipătoare din punct de vedere cromatic. Reproducerea tonurilor calde, neutre, va fi o preocupare majoră în 2023, monocromia nefiind deloc sinonimă cu monotonia. Diferitele nuanțe ale aceleiași culori vor crea un contrast subtil, natural, cum și verdele ierbii este un mozaic de tonuri vii și pete de paloare, indicând locul unde și-a odihnit cerul razele de soare.

4. Texturi naturale – Suprafețele perfecte sunt, în general, create artificial, „defectul” natural conferind personalitate și unui scoarțe de copac, și unei stânci cu forme neregulate. Diferențele de textură crează un efect vizual antrenant și unul tactil interesant, un exemplu foarte bun fiind comoda tv Jarina, cu denivelări subtile ca forme de relief întrerupând întinderea uniformă a finisajului alb.

5. Eficientizarea spațiului – Una dintre principalele tendințe umane, la nivel planetar și în toate domeniile, este evitarea risipei, datorită conștientizării tot mai crescute a impactului nostru asupra naturii. În domeniul amenajării de interior, asta se traduce printr-un design minimalist, cu spații deschise, aerisite și luminoase, care creează senzația de libertate. Eliminarea, pe cât posibil, a pereților, utilizarea cu dărnicie a sticlei sau combinarea bucătăriei cu livingul permit curgerea naturală a luminii, care de pe un cochet mobilier lucios va patina și se va împrăștia în toată încăperea, renunțarea la mobila sufocantă transformând spațiul strict de locuit într-unul de trăit.

6. Durabilitate și sustenabilitate – Aceste două concepte au legătură cu reducerea amprentei personale asupra mediului înconjurător, prin reducerea consumului de resurse. În ceea ce privește mobilierul, alegerea sustenabilă înseamnă piese durabile și versatile, care să reziste cât mai mult timp, atât ca integritate structurală, cât și ca stil, să fie cât mai perene, mai în afara modei. O frumoasă bibliotecă Nepal este un foarte bun exemplu de la Natürlich de mobilier ușor de reinterpretat, de reintegrat în diverse alte combinații cu celelalte elemente din sufragerie, favorizând o reinventare a decorului fără resurse suplimentare consumate, în afară de cele de creativitate.

Și colecția Como oferă, din acest punct de vedere, o mare oportunitate de a avea un mobilier cu o crescută durabilitate și cu o frumoasă combinație cromatică negru&natur. De la natură, Natürlich, alegerea naturală pentru 2023, și anul acesta noi venind cu mobilierul, iar tu cu cât mai multe idei!

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work