pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Tendințe în amenajarea bucătăriei în 2021

Tendințe în amenajarea bucătăriei în 2021

1906 Views

Pentru pasionații de gătit o bucătărie modernă nu este un moft ci o necesitate. Totodată, munca de la domiciliu i-a apropiat pe mulți de tainele gătitului, iar o bucătărie multifuncțională, smart, cu design inteligent, aspect ergonomic, bine compartimentată, dotată cu aparatură de ultimă generație devine din ce în ce mai indispensabilă. Schimbarea stilului de viață a fiecăruia a poziționat bucătăria ca spațiu pentru birou, loc pentru videoconferințele cu colegii de serviciu.

Anul 2021 a adus noi tendințe în amenajarea bucătăriei, care a devenit un spațiu complex, adaptat la stilul alert de viață, fiind nu doar locul unde se gătește, ci și spațiul de socializare cu membrii familiei.

Care sunt tendințele din acest an?

Spațiu-plan deschis

Bucătăria deschisă păstrează familia în contact, facilitează conversația. Bucătăria se deschide astfel și spre alte părți ale casei părând mai mare, mai spațioasă, se adaugă un sentiment de amploare și volum, se creează o zonă comună de bucătărie gastronomică și de socializare.

Mobilier cu design inteligent

Mobila de bucătărie fără mânere oferă bucătăriei un aspect luxos și modern. Sistemul Push to Open, activat prin simpla atingere, permite ca mobilierul să aibă un design minimalist, cu linii cât mai clare. Sertarele și ușile top-on, activate printr-o simplă atingere, devin alegerea potrivită.

Între tendințele anului 2021  regăsim bucătăria dotată cu aparatură performantă, ce va impresiona prin îmbinarea esteticii cu utilitatea. Păstrează armonia și unitatea vizuală prin avantajul de a putea fi integrată ușor în linia mobilierului.

Rafturile deschise

Din ce în ce mai utilizat este formatul rafturilor deschise, ce dau impresia că plutesc. Sunt ideale pentru cei ce doresc să aibă lucruri frumos expuse, dau o notă aparte bucătăriei.

Depozitare inteligentă

În bucătărie avem nevoie de atâtea lucruri, de la ingrediente la diferite aparate electrocasnice, iar stocarea lor este esențială. Cu soluții creative, dulapul va ține ascuns tot arsenalul din bucătărie pentru a păstra libere blaturile și spațiile de lucru.

Insule duble

Având în vedere trecerea la spațiile deschise, insula de bucătărie a devenit un element indispensabil, multifuncțional, dar și decorativ. Mai mult, noile tendințe de amenajare includ insulele duble, ce reprezintă nu doar o lucrare de lux, dar oferă confort și funcționalitate

Suprafețe întunecate

În 2021 sunt în trend culorile închise, precum negru, maro sau gri. Bineînțeles că nu se vor potrivi în orice bucătărie, ci sunt destinate încăperilor mari. Folosite atât pentru pereți, cât și mobilier culorile întunecate devin primitoare, luxoase.

Finisaj din lemn

Lemnul este un material rezistent, frumos și ușor de curățat. În 2021 lemnul se bucură de o revenire în designul de interior, oferind un aer rustic spațiului. Se folosește lemnul închis la culoare, culoarea nucului, de la suprafețe până la dulapurile de bucătărie.

Robinete și chiuvete aurii

Robinetele sunt disponibile într-o gamă largă de culori și finisaje, urmând ca și chiuvetele să urmeze acest trend.

Suprafețe mate

Nu mai sunt în vogă suprafețele lucioase. Pentru a avea un interior care să arate stilat, suprafețele mate sunt soluția ideală.

Texturi naturale integrate în designul modern

Popularitatea materialelor naturale este în creștere, de la lemn, granit, marmură, piatră. Marmura apare ca material de finisaj pentru blaturi. Este durabilă și rezistentă în timp.

Fie că tocmai ți-ai achiziționat o nouă locuință și îți dorești să o amenajezi de la zero după noile tendințe sau pur și simplu să o redecorezi cu câteva elemente ale noilor tendințe, la Natürlich vei găsi ceea ce ai nevoie, inclusiv îți poți realiza la comandă bucătăria personalizată pentru a se potrivi perfect spațiului tău. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work