pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Sugestii pentru utilizarea oglinzilor în casa ta

Sugestii pentru utilizarea oglinzilor în casa ta

1731 Views

Știai că primele oglinzi care au fost fabricate datează de aproximativ 6000 de ani î. Hr. în Asia Mică? Erau confecționate din obsidian, o piatră vulcanică  de culoare brun cenușiu, ce avea aspect de sticlă topită. Mult mai târziu, în anii 4000 î. Hr., au apărut oglinzile din aramă șlefuită, iar cele din sticlă, cu suprafața metalică în partea din spate, au apărut în secolul I. d. Hr., în Orientul Mijlociu. Ulterior, tehnicile de confecționare și materialele au fost perfecționate până în zilele noastre, când oglinzile sunt fabricate la scară largă, și sunt folosite pentru a ne înfrumuseța casele, pentru a pune în valoare decorul. Oglinzile vin sub diferite forme, dimensiuni și stiluri oferind un farmec aparte fiecărei încăperi. Dacă știi cum să le alegi și unde să le amplasezi îți vor transforma în totalitate aspectul încăperii.

Luminează holul de la intrare

Parcă ai fi ca într-o peșteră când pășești prin holul de la intrare? Lipsa luminii naturale, spațiul îngust cu siguranță vor crea această senzație. Agață o oglindă verticală de peretele dintr-un capăt al holului pentru a reflecta lumina naturală în întreg spațiul. Folosește o oglindă mare și lungă, cât holul, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

Mărește senzația de spațiu din cameră

Dacă camera ta are dimensiuni mai mici agață pe un perete o oglindă orizontală sau folosește o masă de accent cu oglindă. În living folosește o oglindă mare, dreptunghiulară sau pătrată, poziționată deasupra bufetului astfel încât să reflecte masa din living, cu rama în ton cu decorațiunile deja existente.

O oglindă deasupra canapelei din living va reflecta lumina ambientală, va sublinia elementele decorative și va crea senzația de spațiu. Sau, dacă nu beneficiezi de mult spațiu, poziționează o oglindă mare pe peretele opus ferestrei, care va reflecta peisajul de afară. Folosește o oglindă ce dă senzația de fereastră, este un obiectiv decorativ atemporal.

În dormitor, potrivit regulilor feng shui oglinda este interzisă,  deoarece captează energii și vibrații, multe dintre ele nefiind întotdeauna pozitive. Dar dacă se preferă oglinda ca obiect de decor în această încăpere, folosește-o însă fără să fie orientată spre pat sau deasupra lui. Amplasează o oglindă dreptunghiulară mare, lângă noptieră, pentru a-ți verifica ținuta, aranja coafura sau retușa machiajul. Și un șifonier cu uși placate cu oglindă, amplasat lângă un perete va face ca limitele camerei să dispară, să pară mai mare.

Creează un punct focal

Oglinzile sunt obiecte ușor de sesizat și nu este neapărat nevoie să fie prea mari pentru a se transforma în elementul central din încăpere și pentru a atrage atenția. Grupează pe un perete mai multe opere de artă, potrivite ca mărime, flancate de o pereche de oglinzi potrivite.

Oglindă obiect de decor

Folosind oglinzi ornamentale, în diferite stiluri, vei schimba aspectul încăperii. Dă o notă de opulență încăperii folosind o oglindă cu cadru auriu, în diferite texturi, de la contemporan, tradițional, la vintage. Oglinda rotundă cu ramă aurie sau rază de soare oferă un plus de eleganță.

O oglindă statement de formă dreptunghiulară va schimba aspectul peretelui din living.

Grupează pe un perete mai multe oglinzi mici, formând diferite forme sau litere și vei obține un efect unic.

Oglinzile sunt funcționale și estetice, pot ajuta la crearea unui decor minunat în interior, care să se potrivească fiecărei personalități. Descoperă colecția de oglinzi de la Natürlich și alege-le pe cele care îți vor completa cel mai bine stilul.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work