pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
3 sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor confortabil

3 sfaturi utile pentru amenajarea unui dormitor confortabil

561 Views

Într-o lume în care ritmul vieții de zi cu zi este foarte alert, dormitorul a devenit locul de refugiu pentru mulți dintre noi, fiind o oază de relaxare unde să îți încarci bateriile pentru a doua zi. Ca atare, confortul creat prin amenajarea acestei încăperi primează. Culorile folosite, decorațiunile joacă un rol important, mai ales că aici se va resimți cel mai puternic personalitatea ta. Este locul unde îți poți impune stilul personal, indiferent dacă îți dorești un dormitor minimalist sau un budoar îndrăzneț. Iată câteva sfaturi de la specialiștii Natürlich pe care să le iei în considerare în procesul de amenajare a dormitorului pentru a fi cât mai confortabil.

Culorile din dormitor influențează somnul

Culorile folosite în dormitor au un impact puternic asupra psihicului, ne pot ajuta să ne relaxăm și să ajungem rapid la starea de somn sau ne pot ține treji și chiar să provoace o stare de iritabilitate.

Culorile deschise sau reci sunt recomandate pentru obținerea unei atmosfere confortabile și relaxante. Nuanțele deschise vor amplifica senzația de spațiu aerisit, acesta fiind un aspect ce poate fi pus și mai bine în evidență cu ajutorul unui corp de mobilier cu oglindă, ce va ajuta la dispersarea luminii.

Pentru un dormitor cu aer subtil și sofisticat combină tonuri de roz cu nuanțe neutre și calde, în tonuri de auriu și crem. Vor oferi un aspect chic și elegant. Un spațiu în care domnește starea de calm poate fi creat cu o paletă de culori din nuanțe roz, alb și gri deschis sau albastru pastelat și gri deschis. Culorile aurii au tonuri calde și se îmbină perfect și evidențiază calitățile obiectelor de mobilier. Tonurile de alb sunt foarte confortabile, creând o atmosferă sofisticată, dar în același timp relaxantă și odihnitoare.

Oferă o șansă și tonurilor închise, albastru vibrant și galben se completează reciproc sau nuanțe de verde smarald cu nuanțe de alb proaspăt și de crem. Bineînțeles nuanțele alese trebuie să fie îmbinate în mod armonios cu textilele și piesele de mobilier. Nu uita că ai la îndemână și alte instrumente pentru a evidenția un perete accent în dormitor, în general cel din spatele patului. Cu ajutorul unui fototapet pentru dormitor vei putea aduce în dormitor imaginea oceanului, a cerului albastru, a naturii vibrante sau poți folosi modele cu linii, forme geometrice ori motive florale.

Accesorii cu efect

Culoarea și aspectul tăbliei patului completează rețeta pentru un decor confortabil. Tăblia de pat este un detaliu cu stil, având rolul ei bine definit. Oferă confort pentru că ne sprijinim pernele pe care ne lăsăsm atunci când citim, dar are și un rol estetic. Dacă patul tău nu are deja o tăblie este cazul să îți faci rost de una. Poți folosi o tablie tapițată cu stofă în nuanțe asemănătoare cu lenjeria patului. Țesăturile catifelate oferă un aer sofisticat pentru un dormitor cu mult stil. Pentru un pat clasic, elegant se potrivește și o tăblie capitonată.

De obicei scaunul din dormitor ajunge să fie folosit ca loc de depozitare, dar nu lângă pat. Ei bine, plasează-l lângă pat, asigură-te că este un scaun rezistent, și pune pe el veioza, cărțile pe care le citești seara înainte de culcare și alte accesorii de care ai nevoie.

În cazul în care ai suficient spațiu poți alege să înlocuiești noptiera cu o măsuță de toaletă. Amplaseaz-o între pat și fereastră, în felul acesta vei putea profita în timpul zilei de lumina naturală, iar seara îți poate oferi o iluminare perfectă o lampă sau un set de aplice.

Pune accent pe lenjerie de calitate pentru un somn odihnitor

Pentru un somn de calitate contează patul, salteaua, perna, pilota, dar și lenjeria. Cele mai populare materiale pentru lenjeriile de pat sunt cele naturale, din bumbac, in, mătase și mai nou bambusul. Permit aerului să circule, mențin o temperatură constantă și nu permit pielii să transpire, sunt plăcute la atingere și foarte rezistente.

Un aspect care nu trebuie neglijat este dimensiunea lenjeriei, fețele de pernă, cearceaful pentru saltea, pentru pilotă, toate trebuie să corespundă. În privința modelului și culorii alege lenjeria care te face să te simți bine, care îți bucură ochii. Poți alege ca lenjeria de pat să păstreze nuanța de culori a veiozei de pe noptieră.

Și pentru ca patul tău să aibă un aspect mai luxos folosește mai multe straturi de materiale, două cuverturi de culori diferite vor aduce un plus de eleganță, iar folosirea mai multor perne decorative vor spori gradul de confort.

Pentru mai multă inspirație te așteptăm în universul Natürlich, pe site sau vino direct în magazinele noastre.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work