pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Sfaturi pentru decorarea unui living ca desprins din reviste

Sfaturi pentru decorarea unui living ca desprins din reviste

884 Views

Amenajarea locuinței nu este niciodată simplă precum pare, de la alegerea mobilierului la decorațiuni totul este o provocare. Dar cum amenajezi fiecare încăpere pentru a obține o locuință practică și stilată, în special livingul, care este locul pentru momente memorabile alături de familie și prieteni, dar este destinat și relaxării? Fiecare detaliu, piesă de mobilier și decorațiune, contribuie la crearea acelei atmosfere plăcute. De aceea, am conturat un mic ghid care sper să-ți fie de folos.

Decorațiunile pun în valoare livingul

Decorațiunile au devenit din simplu decor cu rol estetic un element central în decorul unei încăperi. Ele trebuie alese astfel încât să creeze o imagine de ansamblu frumoasă alături de mobilier. În funcție de stilul de amenajare se vor alege și decorațiunile. Pentru un interior minimalist se va recurge la decorațiuni în linii drepte, simple, de dimensiuni reduse, cu detalii puține, în tonuri de alb, negru, gri, crem. Pot fi folosite și plante în vaze, fotografii răsfirate, tablouri colorate. Într-un interior amenajat în stil vintage poți folosi poze și oglinzi cu rame groase, ornamentate, colivii din bronz ori cupru, pentru un stil modern obiectele decorative au diferite forme geometrice, vaze de flori inedite, tablouri moderne, rame foto simple, stilul clasic aduce decorațiuni precum vaze de flori pentru plante din ceramică, sculpturi și diferite obiecte de artă etc. Stilul scandinav acordă un rol deosebit accesoriilor, culorile vii și plăcute definesc ambientul, veioze, vaze și boluri colorate cu plante naturale sau artificiale, perne decorative.

Suprimă monotonia peretelui cu decorațiuni de perete. Acestea pot face diferența dintre o cameră primitoare și una anostă. Poți alege un punct focal al încăperii, format din mobilier și decorațiuni sau doar decorațiuni de perete. Punctele focale le poți realiza cu o oglindă cu ramă cu detalii, mai multe tablouri de dimensiuni diferite, un fototapet etc. Pe peretele din spatele unei mobile masive, ce ocupă majoritatea spațiului, limitează-te la un singur tablou de dimensiuni medii sau două mai mici. Dacă acel perete este acoperit puțin sau deloc poți pune un tablou mare sau câteva de diferite dimensiuni.

Nu există o regulă unde să aplici decorațiunile pe perete, dar ideal ar fi deasupra canapelei, peretele din fața ușii.

Creează atmosfera potrivită cu ajutorul iluminatului

Corpurile de iluminat pun în valoare living-ul. Pot fi amplasate în zone cheie, dar este esențial să se țină cont de dimensiunea camerei, culoarea pereților, a mobilei, amplasarea și dimensiunea geamurilor.  Alegerea corpurilor de iluminat depinde de activitățile ce vor avea loc aici. Pentru zona de relaxare ai nevoie de lumină caldă, plăcută, însă în cazul în care ți-ai amenajat un birou va trebui să asiguri o lumină rece. Într-o încăpere cu tavan jos, alegerea optimă o reprezintă lustra sau plafoniera aplicată, care oferă lumină suficientă și măresc optic camera. În livingul cu tavan înalt lustrele suspendate vor arăta mult mai bine. În funcție de stilul de amenajare, se poate alege lustra potrivită. Lămpile rustice, de ratan se potrivesc într-un living amenajat în stil mai vechi, lustrele de design se potrivesc în livingul modern, iar într-unul luxos lustrele de cristal sunt o bună alegere.

Pentru a crea o atmosferă mai plăcută o opțiune sunt lămpile încastrate.

Într-un living modern lampadarele se îmbină foarte bine cu mobila și decorațiunile moderne. Un lampadar poate fi folosit pentru zona de relaxare sau de citit. Poți atrage atenția asupra tablourilor sau ceasurilor expuse pe perete cu ajutorul aplicelor.

Ambianța olfactivă, esențială pentru o stare de bine

Un ultim retuș în living: ambianța olfactivă. Este la fel de esențială ca și cea vizuală, deoarece mirosurile fac parte din viața noastră. Livingul este încăperea unde ne primim musafirii sau ne relaxăm împreună cu familia, prin urmare putem folosi uleiuri volatile cu efecte calmante, neutre, odorizante sau lumânări parfumate, ce se disting prin arome și design.

Ți-ai făcut o idee despre cum ar putea să arate livingul tău cu aceste sfaturi? Pentru mai multă inspirație intră în universul Natürlich, accesează site-ul sau vino în magazinele noastre pentru a face cunoștință și cu standurile expoziționale.   

  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work