pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Sfaturi pentru aranjarea mesei de Crăciun

Sfaturi pentru aranjarea mesei de Crăciun

1207 Views

Crăciunul reprezintă una dintre cele mai mari sărbători când întreaga familie se reunește în jurul mesei frumos împodobite și bogată cu preparate delicioase. Aranjarea mesei de Crăciun reprezintă un moment special, ce aduce bucurie și pune în valoare cele mai bune tacâmuri și farfurii, care sunt folosite doar la mese festive sau de sărbători.

Aranjarea mesei nu trebuie să constituie un stres suplimentar, poate fi decorată simplu, frumos și cu bun gust.

Alegerea tematicii și a culorilor

În funcție de culori este aleasă fața de masă, paharele, farfuriile, tacâmurile, deoarece aceste culori trebuie să se asorteze cu toate elementele și să se creeze un echilibru.

Stilul tradițional

Dacă îți place stilul tradițional atunci masa tradițională este cea în care predomină culorile roșu și verde, dar și auriul. Incontestabil este elegantă și festivă. Poate fi completată de elemente aurii sau argintii, cum sunt suporturile pentru lumânări.

Stil modern

Decorul în stil modern asociază la masa de Crăciun culorile neutre cu albul, ceea ce va da un aspect sofisticat. Poate fi asortat cu o față de masa elegantă, cu veselă stilată, cu pahare de șampanie.  Se pune accent pe folosirea de culori metalice combinate cu verde, albastru, negru, mov. Se poat opta pentru veselă colorată, farfurii plate, dar și de desert, la fel și pentru coastere sau chiar tacâmuri colorate.      

Stil vintage

Dacă îți place stilul vintage, care mereu a avut un aer clasic, îți poți invita musafirii într-o călătorie în trecut prin folosirea obiectelor moștenite de la bunici, boluri sau alte vase, iar obiectele de decor pot fi flori, fructe, lumânări, plante.

Stilul contemporan

Este un stil dedicat să păstreze acea atmosferă feerică a Crăciunului de poveste, unde piesele de sticlă adaugă strălucire mesei. Completează aranjamentul cu suport transparent pentru prăjituri și suport pentru dulciuri.

Aranjament în funcție de preferințele personale

Dacă adori Crăciunul și decorațiunile din brad dă frâu liber imaginaței și decorează masa cu elementele care îți plac și te simți bine cu ele. Posibiltățile sunt nenumărate, poți folosi globulețe de Crăciun, lumânări și șervețele colorate, pahare cu lumânări. Nu este nevoie să cheltui o sumă mare de bani pentru aranjarea mesei, căldura căminului este dată de prezența celor dragi.  

Dacă ți-au fost utile aceste sfaturi, te invit în universul Natürlich pentru mai multă inspirație. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work