pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Sfaturi pentru amenajarea oazei de relaxare în grădina sau pe terasa casei tale

Sfaturi pentru amenajarea oazei de relaxare în grădina sau pe terasa casei tale

796 Views

O grădină frumoasă presupune să existe o armonie și o ordine în modul de amenajare, de la plante și arbuști la zonele de relaxare cu mobilier de exterior. Dacă locuiești la curte sau ai o terasă și te poți bucura de un spațiu de relaxare ești o persoană norocoasă.

Funcționalitatea

Totul începe cu alegerea spațiului pentru amplasarea terasei și a unei teme, pe baza căreia se vor stabili zonele funcționale, cu loc de luat masa, grătar, loc de relaxare și mini grădina, dacă nu ai suficient spațiu, amenajată cu jardiniere din diferite materiale și nuanțe. O terasă exterioară vine ca o prelungire a casei fiind locul perfect pentru socializare, relaxare sau chiar luat masa în familie.

Înainte să o amenajezi trebuie să te decizi dacă vrei să fie o terasă acoperită, care va fi un refugiu în zilele caniculare de vară, sau va fi un loc amenajat în spațiu deschis, direct în bătaia razelor soarelui.

Mobilierul potrivit

Nu ai nevoie de foarte mult spațiu pentru a-ți amenaja o terasă. Secretul este să îți alegi mobilierul potrivit deoarece cu cât amenajarea se face într-un mediu mai expus intemperiilor, cu atât piesele de mobilier trebuie să fie mai rezistente și mai practice.

O masă cu scaune, din metal, lemn, ratan sau răchită, un hamac pentru colțul de lectură, o canapea pentru zona de relaxare,  un șezlong unde să faci băi de soare îți vor permite să îți personalizezi grădina și să ai un spațiu exterior atractiv.

Stiluri de amenajare

Bineînțeles, contează ca în amenajarea terasei să te decizi ce stil vei aborda. Un stil modern presupune să alegi piese cu forme simple și funcționale, în culori deschise, care să scoată în evidență spațiul.

Stilul rustic presupune să folosești elemente inspirate din natură, lemn, piatră, cărămidă, nuanțe arămii, plante vii.

O terasă în stil romantic va fi amenajată cu măsuțe de cafea și scaune simple, frumos ornamentate, coșuri și vaze cu flori.

Ce decorațiuni sunt potrivite

Pentru un plus de confort, pe lângă mobilă contează mult și decorațiunile, perne, ghivece de flori.  Dacă terasa este acoperită, ferită de ploi, pe canapea și scaunele de răchită așează câteva perne și vei vedea cum se schimbă decorul. Câteva ghivece cu flori și felinare fixate pe stâlpii terasei sau ghirlande luminoase suspendate vor contribui la crearea unei atmosfere intime și relaxante. Zonele cu lumină caldă create în grădină în serile de vară sunt un ingredient perfect de a petrece o seară minunată alături de prieteni sau familie.

Pune accent pe vegetație

Amenajarea grădinii este un proces care liniștește din punct de vedere sufletește, iar rezultatul final îți oferă o stare de bine, o senzație de relaxare. Totul ține de imaginație și dorința de a avea o oază de relaxare, într-o grădină mică sau mare, perfect îngrijită sau puțin sălbatică.

Dacă dispui de un spațiu mare îți poți amenaja o grădină luxuriantă cu o pergolă de lemn și imediat lângă ea să amplasezi o masă și scaune de exterior. De-a lungul aleilor pietruite un rând de trandafiri vor crea o atmosferă naturală, de țară. Un mic iaz, înconjurat de diferite plante și flori și ornamente ceramice vor completa imaginea idilică. În întreaga grădină pot fi create paturi de plantare umplute cu arbuști ornamentali, tufișuri, flori.

Te poți bucura de imaginea creată și aerul curat și parfumat din oaza de relaxare special creată și amenajată cu mobilier de grădină de la Natürlich și, de ce nu, chiar și niște decorațiuni

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work