pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Sfaturi de urmărit pentru cei care sunt la început de drum în amenajarea unei locuințe / case

Sfaturi de urmărit pentru cei care sunt la început de drum în amenajarea unei locuințe / case

775 Views

Care sunt principiile de bază de care fiecare dintre noi trebuie să ținem cont la momentul amenajării locuinței? Specialista de design interior Bianca Boroschi ne vorbește despre elementele-cheie care pot ajuta în proiectarea unei case funcționale, personalizate în conformitate cu nevoile și cerințele personale.

În primul rând fiecare individ este unic, avem personalități diferite, diverse hobby-uri și pasiuni, gândim diferit și ne raportăm fiecare în felul nostru diferit vis-a-vis de realitățile cotidiene.  Atunci de ce locuința noastră, locul pe care îl numim atât de frumos „acasă”, să nu fie diferit? Cineva spunea că acasă este acolo unde sufletul își găsește liniștea...Deseori am fost rugată să reproduc un living room sau să folosesc aceleași corpuri de mobilier, decorațiuni, corpuri de iluminat pe care le-am folosit anterior la alte proiecte. Răspunsul meu este simplu: un mare Nu.

Sunt de părere că fiecare dintre noi trebuie să ne creionăm în primul rând povestea noastră și apoi povestea casei noastre. Îndemn clienții în primul rând să pornească  de la o idee, de la un element care le place și care le induce o stare de bine...aici poate fi vorba fie de un obiect cum ar fi un tablou, o canapea, o masă, un covor, etc. fie  o călătorie care le-a marcat existența, un loc unde s-au simțit ca în paradis și care înseamnă ceva pentru ei. De aici încolo lucrurile sunt simple.

În al doilea rând să încerce să fie unici, să nu copieze ad literam o anumită poză, să își conceapă designul în funcție de personalitatea, de hobby-urile pe care le au și în al treilea rând să se adreseze cu încredere specialiștilor, adică nouă, designerilor de interior!

Îmi aduc aminte cu mare drag de perioada când eram tineri căsătoriți, la început de drum și a trebuit să ne amenajăm prima noastră locuință. Livingul a fost cea mai mare provocare pentru că trebuia să aibă mai multe funcționalități: spațiu de întâlnire cu prietenii, două birouri (pentru că lucram după-amiezile de acasă și eu și soțul meu) și în plus toată aparatura de birou era foarte voluminoasă. În al treilea rând aveam, încă avem, foarte multe cărți, deci automat trebuia și o bibliotecă. Și nu în ultimul rând totul trebuia să fie frumos din punct de vedere estetic.

Când ne gândim la design interior, cuvintele fler și creativitate ne vin imediat în minte – însă mulți sunt surprinși să constate că acesta implică o știință. Designerii de interioare folosesc în general un set de „reguli” informale, bazate pe principii specifice de design interior și pe elemente. Aceste elemente includ spațiul, liniile, formele, lumina, culorile, texturile și imprimeurile; ceea ce le unește vizual și crează estetic un interior de vis este Echilibrul/Balanța.

Echilibrul este cheia oricărui design reușit! Echilibrul este elementul/decorul indispensabil într-o locuință/casă. Echilibrul poate fi atins prin simetrie și paradoxal și prin asimetrie. Să vă explic de ce! Încercați întotdeauna să aveți două noptiere lângă patul din dormitor. Acestea pot să fie identice ca formă, textură și dimensiuni - în acest caz sunt simetrice. Dar ce faceți când nu mai aveți loc decât de una? Cumpărați două insă identice ca formă, textură însă de dimensiuni diferite. În acest caz aveți asimetrie dar echilibrul este păstrat! 

Echilibrul este o constantă în viața noastră de zi cu zi. Un exemplu elocvent este strădania noastră de păstra echilibrul între muncă și plăcere. Similar cu starea noastră de a nu fi echilibrați, un spațiu interior dezechilibrat poate să ne aducă un mare disconfort. Mărimea, forma, culoarea și textura au un impact major în greutatea vizuală al unui anumit obiect în schimb dacă obiectul acela este mai mare, mai întunecat/închis, mai luminos/deschis și foarte texturat se va simți ca ceva foarte greoi și încărcat.

Deci, păstrați echilibrul și vă garantez că o să obțineți interioare pe care vizitatorii voștri cu greu le vor uita!

Pe vremea când ne amenajam prima locuință, nu știam de design interior însă ne-am așezat amândoi cu soțul pe podea înarmați cu o ruletă, riglă, foaie cu pătrățele și un creion. După ce am măsurat tot ne-am apucat de desenat și de proiectat spațiul. Am reușit dar a fost foarte greu până am găsit un tâmplar care să ne facă mobila exact așa cum am gândit-o noi. Lucrurile sunt mult mai simple în ziua de azi pentru că sunt o mulțime de specialiști, găsești surse vizuale de inspirație nelimitate pe internet și găsești destule magazine online și fizice de unde poți sa-ți achiziționezi mobilier și decorațiuni.

 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work