pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Sfaturi de care să ții cont când îți alegi dulapul potrivit pentru dormitor

Sfaturi de care să ții cont când îți alegi dulapul potrivit pentru dormitor

1284 Views

Dormitorul reprezintă spațiul privat în care te retragi în fiecare noapte sau ori de câte ori ai nevoie de liniște. De aceea, amenajarea acestei încăperi trebuie făcută cu bun gust, cu stil, astfel încât să contribuie la confortul fizic și psihic. În afară de pat dulapul contribuie la confortul nostru, ne ajută să depozităm obiectele personale, este util, funcțional, practic și dacă este ales bine și estetic.

Cum să alegem dulapul potrivit în funcție de nevoile noastre? Nu este o sarcină ușoară deoarece sunt multe stiluri, dimensiuni, din diferite materiale etc. Un dulap bun este o investiție excelentă și care va dura, probabil, toată viața. Pentru a-ți fi mai ușor să alegi dulapul potrivit ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute.

Dimensiunea

Pentru început trebuie să știi ce fel de dulap îți dorești, cât de spațios, cuprinzător dorești să fie și să ții cont de spațiul disponibil din încăpere. Dacă ai o suprafață mare poți alege un dulap cu multe funcții, cu spații suplimentare. Ține cont și cine îl va folosi. Dacă îl vei folosi doar tu, cu siguranță nu ai nevoie de un dulap care să ocupe mult spațiu, dar dacă îl vei folosi împreună cu partenerul de viață situația se schimbă. Înainte de a achiziționa piesa de mobilier calculează dimensiunea spațiului tău disponibil lățime, lungime, înălțime, adâncime. Majoritatea producătorilor realizează dulapuri cu adâncimea de cel puțin 45 cm, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru raft, sertar și spațiu de agățat umerașele. De asemenea, mergi pe varianta de a folosi un dulap înalt, aproape de tavan, pentru a maximiza spațiul de stocare.

Tipuri de dulapuri

Sunt multe variante de dulapuri, cu sau fără uși, cu uși glisante sau normale, cu oglinzi sau fără. Cele cu oglinzi, amplasate în dormitoarele mici, vor mări vizual spațiul. Dacă te decizi asupra unui dulap fără uși poți achiziționa un suport cadru.  

În cazul în care nu ai suficient spațiu pentru a te mișca în cameră orientează-te către un dulap care are uși glisante, pentru a putea folosi efectiv cât mai mult din suprafața încăperii.

 Compartimentarea

Dacă alegi să îți achiziționezi dulapul din magazin încearcă să fie cât mai optimizat pe interior astfel încât hainele tale să fie ordonate și bine organizate. Dacă ai suficient spațiu și poți realiza tu un dressing atunci e mult mai bine pentru că îl vei compartimenta așa cum îți dorești. Compartimentarea contează mult în alegerea dulapului pentru că îți va permite să depozitezi și să organizezi tot ceea ce ai nevoie. În funcție de nevoi și spațiu poți alege un dulap care este împărțit jumătate cu rafturi și cealaltă cu șină pentru umerașe. Șifonierul cu două uși este cel mai popular  în special pentru dormitoarele mici.  Dulapurile cu trei sau mai multe uși care să aibă rafturi, șină pentru umerașe și sertare la bază se potrivesc dormitoarelor spațioase, cu proprietari care au o garderobă vastă.

Design și aspect

Pe lângă funcționalitate dulapul trebuie să se îmbine armonios cu restul de mobilier din încăpere. Pe lângă dulap mai ai pat, noptieră, comodă, măsuță de toaletă și din acest motiv trebuie să acorzi atenție atunci când îl alegi pentru ca stilul și designul  acestuia să fie în armonie cu restul de piese de mobilier-materiale, culori, finisaje, stil-de la cele clasice la contemporane, moderne sau vintage.

Pentru mai multă inspirație legat de mobilierul ce se poate potrivi dormitorului tău urmărește colecția de dulapuri de la Natürlich

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work