pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
7 reguli de încălcat când amenajezi spații mici

7 reguli de încălcat când amenajezi spații mici

3256 Views

Mobilarea și decorarea spațiilor mici poate fi o adevărată provocare. Dacă un spațiu generos ajută designerul și beneficiarul prin numeroasele opțiuni de amenajare oferite, spațiile mici, de regulă în apartamente și garsoniere, pot fi amenajate funcțional, oferind totodată un ambient plăcut.

Și spațiile mici pot fi amenajate cu stil, să respire personalitate și estetică, chiar dacă amenajarea nu se face în totalitate prin respectarea sfaturilor convenționale. Dacă înveți câteva principii de bază ale designului interior pentru spațiile mici, cu siguranță vei știi cum să încalci regulile astfel încât să identifici opțiunile care se potrivesc cel mai bine casei tale.

Iată care ar fi aceste reguli de încălcat:

1. Nu folosi culori închise în spații mici - nu contează dacă culoarea folosită este închisă, importantă este iluminarea. Lumina naturală este un plus pentru orice cameră, iar pentru a lumina pereții mai întunecați creează diferite surse de lumină. Alături de iluminarea din plafon folosește lămpi amplasate strategic.

2. Maximizează spațiul cu mobilier transparent - folosește în camerele mici mobilier cu componente din sticlă, decorațiuni din sticlă deoarece acestea ajută la a crește iluminarea în cameră. Dar limitează-te la una, două piese! Folosit în exces, acest truc va atrage atenția asupra dimensiunilor reduse ale spațiului și pentru ochi va fi mai dificil să se concentreze.

3. Folosește scaune înalte în spații mici - de regulă, profesioniștii  recomandă scaunele înalte, care nu au spătar și ocupă mai puțin spațiu, însă acestea vor accentua dimensiunea redusă a camerei, mai ales dacă sunt mici. Scaunele compacte sau scaunele Chesterfield mici se potrivesc stilului modern, dar și celui tradițional. Se găsesc sub diferite forme.

4. Contează dimensiunea mobilierului în spațiile mici - logica spune că în camerele mici se potrivește mobilierul de dimensiuni mici, iar în camerele spațioase se folosește mobilier cu dimensiuni mari. Cu toate acestea, folosirea exagerată de piese de mobilier mic poate să producă exact efectul opus, de cameră supra aglomerată. Și atunci, mai bine optezi pentru piese de mobilier mai puține, mai mari, în special mobilier modular. Creează un spațiu aerisit, în special dacă este asociat cu un covor mare, de culoare deschisă.

5. Nuanțe neutre - în alegerea cromaticii nu există reguli stricte, dar este indicat să se folosească nuanțe neutre. Chiar dacă scopul este de a lărgi spațiul, se obține contrariul. Ochiul are nevoie să se deplaseze prin spațiu, iar culoarea va face diferența. Folosește culori care sunt în contrast pentru a crește bogăția vizuală și pentru a face camera să pară mai mare.

6. Rafturile deschise - probabil ai auzit că folosirea de rafturi deschise și biblioteci este ideală și va crea un sentiment de spațiu și deschidere. Cu toate acestea, poți crea exact efectul opus. Dacă rafturile nu sunt aranjate cu meticulozitate, sunt încărcate, vor da senzația că spațiul este aglomerat și dezorganizat.

7. Păstrează totul simplu - regula generală este să păstrezi totul simplu, să nu supra încarci decorul pentru a nu deveni plictisitor. Dar alege un punct de interes în cameră, un punct focal care să atragă atenția. Folosește un baldachin deasupra patului, ori o piesă de mobilier mai înaltă sau un candelabru.

Deși folosirea regulilor este utilă, atunci când îți decorezi casa creativitatea contează mult. Alege să folosești piese de mobilier și decorațiuni de la Natürlich, care să te ajute să obții rezultatele dorite și să creezi un spațiu mai mare într-o încăpere mică.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work