pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Primește toamna în casă, cu buchetul ei bogat de flori, texturi, miresme și culori

Primește toamna în casă, cu buchetul ei bogat de flori, texturi, miresme și culori

481 Views

Toamna vine cu abundență, de roade stând agățate ca într-o ultimă atingere de rămas-bun de crengile copacilor, de culori melancolice revărsate peste o natură desprinzându-se cu greu din ultima îmbrățișare a soarelui, de arome compunând parfumul prospețimii desăvârșite, dar mai înseamnă și șuvoaie de lacrimi prin streșini, de dorul anotimpului trecut și de dorul celui care vine. Toamna bate la geamul fiecărei case cu atingerea delicată a unei lumini moi și leneșe, mai obosită cumva, abia strecurându-se prin perdele după drumul lung de la soarele aflat departe deja. Primește-o cu drag, las-o să-și odihnească roadele, culorile și aromele peste tot, să se lăfăie în casa ta ca și cum, încă buimacă, ar fi confundat-o cu însăși natura.

Inspiră-te din natură

Adevărul este că nu o să-ți poți vreodată amenaja casa mai frumos decât reușește natura, dar o poți imita.

Acum este momentul să scoți din dulap celelalte țesături, să acoperi patul și canapeaua cu texturi consistente, pline, să-ți îmbraci locuința pentru răcoarea care vine. Decorează dormitorul cu perne cu modele florale sau imprimeuri cu frunze ca picurate dintr-un copac ce a început să se deșire, să simți că ațipești în îmbrățișarea unei naturi căzute și ea în adormire.

Apoi alege decorațiuni interesante, gata create au improvizate, fiind foarte ușor să compui un ornament natural din castane, nuci și frunze uscate, care va da locuinței o tușă de originalitate. O mână de conuri de pin aranjate intenționat dezordonat - fiindcă nici natura nu le așază cu mâna - vor răspândi un miros delicat, un aer împrospătat.

Un coș cu fructe în bucătărie sau pe măsuța de cafea, câteva gutui privind pe geam la frunzele arămii și te vei simți copleșit în prezența acestor veritabili amsabadori ai toamnei ruginii.

Și nu uita de flori, buchete pline de culori și de parfumul trecutelor concedii și al așteptatelor ninsori, un amestec din amintirea verii și promisiunea iernii.

Pune și un dovleac pe pervaz și tot ce mai lipsește este o lumânare scânteietoare, a cărei flacără unduitoare să imprime pe perete amprenta unei toamne care, fără regrete, a oferit tot; acum natura se odihnește, iar această tihnă adusă la tine în casă va transmite căldurosul sentiment de acasă.

Ecouri cromatice liniștitoare

Fiecare frunză uscată reflectă un alt ecou cromatic, astfel că, deși toamna ar putea părea săracă în nuanțe, există o mare bogăție de tonuri coloristice, care îți oferă posibilități nenumărate de amenajare.

E uimitor cum un simplu gri, cărămiziu sau verde șters pot conlucra pentru a crea o simfonie a liniștii ce face uitată agitația lungilor zile de vară, lăsând să se audă, în sfârșit, vocea din interior, îngânând foșnetul blând al frunzelor.

O poliță maro în sufragerie sau o masuță de cafea vintage vor aduce melancolia acestui anotimp în sufrageria ta, pentru a putea savura o ceașcă plină cu amintiri despre vara care s-a scurs.

Iar o bibliotecă vintage tree maro îți va păstra cărțile între ramurile copacului cunoașterii, unul care nu își scutură niciodată bogăția adunată, dar ți-o va dărui ție toată, mereu proaspătă, nealterată.

Culori atenuate, precum gri, galben deschis, crem sau portocaliu, incluse în decorațiuni și mobilier, te vor ajuta să armonizezi ceea ce porți în interior cu peisajul de toamnă din exterior.

Obține un efect spectaculos și cu un fototapet Brick Wall, care imită căramida, sau alege unul ce transpune pe perete scândurile unei cabane, în care te poți visa tolănit într-un fotoliu primitor, în fața unui șemineu cu lemne trosnind ca pentru a alunga vântul șuierător, al unei toamne ce bate la geamul fiecărei case cu o lumină moale și leneșă, mai obosită cumva, abia strecurându-se prin perdele după drumul lung de la soarele aflat departe deja.

Primește-o cu drag, las-o să-și reverse belșugul de roade, culori și arome pretutindeni în casa ta, de acum pregătită să facă față nopților reci, abia dezmorțite de căldura rece a stelelor tot mai încremenite.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work