pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
O mobilă frumoasă răspândește natura pură, luminoasă, a lemnului în fiecare casă

O mobilă frumoasă răspândește natura pură, luminoasă, a lemnului în fiecare casă

424 Views

Există două criterii principale după care ne orientăm atunci când facem o investiție în produse de mobilier: utilitatea – urmărind aspecte precum posibilitatea de depozitare și dimensiunile potrivite spațiului disponibil, respectiv estetica – constând în impactul emoțional pozitiv, în plăcerea de a o privi, precum și în capacitatea de a se integra în ansamblul stilistic al locuinței, desăvârşind un design unitar. Diferența dintre cele două criterii constă în plaja opţiunilor, limitate în ceea ce priveşte inovațiile în utilitate, dar stilistic fără limite de creativitate.

Toate produsele oferite de Natürlich ies în evidenţă prin ceva special, însă există câteva care, vizual, mişcă ceva în tine, iscă o curiozitate de a pune mâna pentru a vedea cum au fost realizate sau, cel puţin, de a insista mai mult cu privirea. S-a scăpat acolo, în procesul de fabricaţie, un pic mai mult decât un strop de inspirație, o măsură sau două de imaginaţie în plus, iar asta ne-a adus apreciere de fiecare dată, pentru că măiestria se cere lăudată, pentru a fi repetată.

Detaliile subtile care fac diferenţa

Există o categorie specială de elemente de mobilier care impresionează prin ceva aparte, printr-un detaliu pus acolo intenționat ca să te facă să te oprești, să-l privești, să ți-l dorești. Ceva, în general, subtil, dar de efect, care te convinge că ai găsit mobilierul perfect.

Produsele din gama Solletico sunt un foarte bun exemplu în acest sens, o mostră de creativitate și măiestrie a execuției. Direcția stilistică aleasă are scopul de a da lemnului o nouă voce, vorbind despre puterea acestuia de a-și păstra frumusețea și puterea orice formă ar lua. Datorită designului aparent brut, aceste piese vor fi foarte apreciate în special de cei care caută o atmosferă cât mai naturală, finisajul geometric propunând fâșii cu măiestrie îmbinate în valuri de lemn ce par mai degrabă pictate. Alegerea stilistică interesantă a fost aplicată mai multor elemente de mobilier, de la comoda TV Solletico și o frumoasă vitrină îmbrăcată în stejar Bartex și stejar Spica, până la încăpătoarea măsuță de cafea, masa extensibilă sau interesantul raft suspendat, ce poate fi confundat cu un ornament. Toate au fost gândite pentru a înfrumuseța o sufragerie, fiindcă este nevoie de un loc confortabil, precum o canapea, ca să le poți admira pe îndelete.

Un puternic efect vizual produc și creațiile din gama Jarina, care introduc în corpul mobilei, în zone atent alese, secțiuni lamelare ca săpate în suprafața netedă. Aceste denivelări subtile stimulează percepția, precum forme de relief întrerupând întinderea uniformă a finisajului alb printr-o textură diferită, oferind aderență pentru privirea care ar aluneca de pe luciul mobilei dacă nu s-ar ancora în micile încrețituri ale lemnului. Acestea pot traversa masa de cafea Jarina ca un mare fermoar sau străjui precum gratii de lemn ușile vitrinei, un sanctuar al bunului-gust, în care cristalurile tale își găsesc scena de pe care să își etaleze strălucirea. Acestea discontinuități structurale, plasate pe fiecare piesă în locuri anume alese, precum secțiunea frontală a doar unuia dintre cele două sertare ale comodei, lasă descoperită adevărata față a lemnului.

Aceeași îndrăzneală, de a permite lemnului să-și spună singur povestea, poate fi întâlnită la oricare dintre piesele de mobilier din gama Como, ale căror suprafețe de un negru vibrant sunt completate prin secțiuni separate ori sunt pur și simplu brăzdate de fâșii de culoare natur, ca benzi de lumină ce răspândesc natura pură, luminoasă, a lemnului în fiecare casă. Aceste linii verticale discrete trasează drumul pe care privirile admirative traversează finisajul curat, evident chiar și pe o simplă poliță de living Como, pentru a admira toate contururile cu măiestrie realizate în încercarea de a atinge înalte standarde estetice, fără a face compromisuri de la utilitate.

Aşa cum am mai spus, s-a scăpat acolo, la Como, Jarina sau Solletico, în procesul de fabricaţie, un pic mai mult decât un strop de inspirație, o măsură sau două de imaginaţie în plus, iar asta ne-a adus la Natürlich apreciere de fiecare dată, pentru că măiestria se cere lăudată, pentru a fi repetată.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work