pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
O mobilă de bucătărie frumoasă și o rețetă delicioasă, în locul preferat din casă

O mobilă de bucătărie frumoasă și o rețetă delicioasă, în locul preferat din casă

487 Views

Probabil că ai simțit și tu că starea de spirit se transmite în mâncare, este ingredientul secret care nu se găsește în galantare și nu se poate depozita în dulapuri și sertare. Dacă ești liniștit, și gustul va fi echilibrat, în schimb dacă ești supărat, iese prea intens, prea fad, prea dulce, prea sărat. Iar dacă ți-e mintea ocupată cu vreo îngrijorare, amesteci prea încet și se prinde, de la o frustrare amesteci prea tare și sare pe aragaz, un pic și pe mobila de bucătărie și nici nu îți pasă, dacă oricum nu este una foarte frumoasă. De aceea este important să fie, fiindcă ceea ce simți față de ea se va simți în farfurie. Așadar, pentru tine bucătăria este mai mult un loc de tranzit, în care te oprești scurt ca să gătești ceva repede și să pleci sau în care îți face plăcere să petreci experiențe delicioase, motiv pentru care alegi anume rețete laborioase, ca să prelungești astfel de momente frumoase?

De ce contează cum arată o bucătărie

În ceea ce privește modalitatea optimă de ocupare a unui spațiu de locuit, conform planurilor arhitecților, teoria rareori se potrivește cu practica. Standardizarea compartimentării unui apartament, spre exemplu, nu reflectă fidel nevoile fiecărei familii, fiind mai degrabă o propunere, reprezentând scenariul ideal, decât o regulă.

Așa se face că sufrageria, de multe ori, nu mai este doar spațiu de socializare, ci și dormitor pentru părinți, iar bucătăria se transformă ocazional din spațiu pentru pregătit și servit masa, în unul pentru primit musafiri.

Datorită acestei expuneri, o mobilă de bucătărie modernă trebuie să îndeplinească un dublu rol: de depozitare și de organizare a întregii activități necesare pentru a face de mâncare, respectiv să fie demnă de admirare, fiindcă orice vizită a unui musafir este și una de evaluare, de comparare între ce are el și ce ai tu, de consemnare a aspectelor de așa da, așa nu.

Cu o mobilă frumoasă te vei simți în largul tău să gătești, să servești, să primești oaspeți, să te mândrești cu ea în timp ce veți savura, cu aceeași poftă, discuția și rețeta, fiindcă și în bucătărie, la fel ca în orice activitate, mediul de lucru plăcut dă cele mai bune, delicioase, aromate, perfect echilibrate rezultate.

Mică sau mare, exact pe dimensiunea nevoilor tale

Mobila de bucătărie perfectă este cea perfect adaptată nu doar spațiului de care dispui și necesităților, ci și gusturilor, astfel că ceea ce este perfect pentru bucătăria ta, nu va fi la fel de perfect și pentru a altuia.

Se pune un accent, uneori, exagerat pe dimensiunea corpurilor, achizițiile făcându-se de multe ori cu metrul, instrument foarte util, bineînțeles. Totuși, mobilierul nu ar trebui ales strict pe criterii de eligibilitate, ci este recomandabil un anume grad de libertate, deoarece stilul tău personal ține de creativitate, nu de înscrirea în limite de înalțime, lățime, adâncime, greutate.

Mai importantă decât dimensiunea este, probabil, configurația mobilei de bucătărie, cum este structurat blatul, unde vor fi amplasate cuptorul, chiuveta, cât de ușor te vei putea mișca între zonele de lucru și cele de depozitare, să nu obosești alergând de la blat la coșul de gunoi ori sertare, fiindcă deși este sănătos să te miști, nu în bucătărie se fac cei 10.000 de pași pe zi la care se referă anumiți specialiști.

Adaptată obiceiurilor personale

Dacă, în ceea ce privește dimensiunea, important este ca mobila de bucătărie să fie suficient de mare ca spațiu de depozitare, dar nu atât încât să-ți stea în picioare și să-ți ia din spațiul de mișcare, funcționalitatea acesteia este legată de obișnuințele tale alimentare, de numărul membrilor familiei, de obiceiurile de cumpărare și păstrare a ingredientelor.

O familie mare înseamnă multe oale, tigăi, tacâmuri, veselă, pahare, prin urmare cu siguranță și mobilierul trebuie să dispună de o capacitate corespunzătoare.

Apoi, contează rutina de gătit: faci o oală imensă pentru o săptămână, una mică pentru două zile sau pregătești altceva în fiecare zi, fiindcă ai copii și aceștia se plictisesc și de aceleași jucării, darămite de aceeași ofertă din farfurii.

Nu în ultimul rând, una este dacă rezolvi toate cumpărăturile odată, ceea ce presupune existența unor spații generoase de depozitare, alta dacă te aprovizionezi des și în cantități mici, eliminând problemele obișnuite de păstrare.

Natürlich ia toate aceste aspecte în considerare și îți lasă și loc de interpretare a ceea ce înțelegi tu prin mobilă de bucătărie perfectă, în sensul că dacă nu o găsești deja creată, te ajutăm să o obții cu efort minim și o reducere de preț chiar ușor exagerată. Lucrăm la comandă fiindcă ne dorim să ai o bucătărie în care, pe lângă mâncare, să faci și o impresie bună, să îți duci musafirii și să ai cu ce-i impresiona, indiferent cum ți-ar ieși rețeta. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work