pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Nu uita de aceste sfaturi când îți alegi covorul pentru living

Nu uita de aceste sfaturi când îți alegi covorul pentru living

1959 Views

Camera de zi, unde ne întâmpinăm oaspeții, trebuie să arate întotdeauna elegantă și frumoasă. De aceea, covorul, împreună cu un set de fotolii și canapea, măsuța de cafea joacă un rol important în decorul încăperii.

Atunci când alegi covorul prima dată trebuie să acorzi atenție locației mobilierului  și a spațiului disponibil. Al doilea aspect este stilul de decorare. Într-o cameră decorată în stil modern și cu un covor clasic va lipsi armonia, iar armonia culorilor este foarte importantă în decor. Culorile mobilierului, pereților și a podelei, respectiv a covorului, trebuie să fie într-o anumită armonie.

Achiziționarea celui mai bun covor poate fi o sarcină grea având în vedere numeroasele aspecte de care trebuie ținut cont. Nu uita câteva aspecte de care să ții cont atunci când îți alegi covorul pentru living.

Tipul de material ales

Atunci când vine vorba de alegerea materialului pentru covor, principalul lucru de care se va ține cont este preferința proprietarului pentru țesăturile naturale sau sintetice. Ambele au avantajele lor, depinde doar de alegerea personală și de buget.

Într-o cameră cu trafic intens sau mediu prima opțiune este covorul din lână. Lâna este rezistentă și moale, are un farmec aparte, o personalitate proprie, de aceea covorul din lână reprezintă un obiect de decor foarte frumos. Își păstrează aspectul timp îndelungat și are proprietăți naturale de a rezista în fața petelor, ceea ce ajută la prevenirea penetrării apei în firele de lână.

Un alt tip de covor popular pentru living este cel din polipropilenă sau poliester. Rezistența fibrei din care este confecționat îl face potrivit pentru spațiile cu trafic mediu sau intens. Este rezistent la tot felul de pete și se curăță ușor. Un avantaj este faptul că poliesterul este mult mai moale ca textură, fiind potrivit pentru cei ce doresc să stea desculți în casă și este disponibil într-o varietate de culori. Este bine, însă, să fie așezat în mijlocul camerei, fără nicio piesă de mobilier pe el. În caz că dorești totuși să așezi mobila pe el, încearcă să nu o muți prea des pentru că în timp covorul de polipropilenă se va deteriora și rămân urme unde a fost așezat mobilierul.

Covorul din sisal sau iută este o altă alegere potrivită pentru living. Sisalul este o fibră textilă flexibilă, groasă și rezistentă. Este foarte versatil, de aceea, cu ajutorul lui se poate obține un look modern, dar și clasic cu influențe rustice sau tradiționale. Este ușor de întreținut, rezistă la spălare și are proprietăți antistatice, nu atrage praful. Datorită aspectului modern, în combinație cu o paletă armonioasă de culori, va adăuga încăperii o notă de stil natural.

Dimensiunea camerei

Într-un living cu spațiu mic este recomandat un covor de dimensiuni mari, care să aibă un aspect uniform. Astfel nu se va segmenta pardoseala, aspect care va scoate în evidență dimensiunile reduse ale camerei. Într-un living mic poți folosi și un covor rotund pe care îl așezi doar sub măsuța de cafea.

Dacă ai un living mare, posibilitățile sunt nenumărate. Poți fie să folosești covoare mai mici pentru a accentua anumite porțiuni de încăpere, fie un covor mare, central. Dacă zona principală de relaxare este pătrată, atunci optează pentru un model de covor pătrat orientat corespunzător. Dacă este dreptunghiulară, atunci alege un covor dreptunghiular.

Dacă ai un covor mare, nu uita că partea din față a mobilierului, picioarele fotoliilor, canapelei trebuie să fie așezate pe marginea covorului.

Paleta cromatică

Într-o cameră amenajată cu mobilier alegerea covorului trebuie să fie făcută în ton cu restul camerei. Cantitatea de lumină ce se revarsă în camera de zi ar trebui să constituie un indicator pentru alegerea culorii covorului. Dacă camera este bine luminată se poate alege un covor cu nuanțe mai închise.

În cazul în care încăperea este mai mică, se recomandă covoarele monocrome sau cu motive decorative supradimensionate. Într-o cameră spațioasă alege un covor simplu, de preferat într-o singură culoare.

Este important să nu folosești aceeași culoare și pentru canapea și pentru covor, în special dacă ai ales un covor cu o culoare puternică. Este indicat să aibă culori contrastante pentru a evidenția piesele.

Covorul schimbă aspectul camerei și dacă ți-au fost de folos informațiile prezentate, te invit să alegi covorul perfect pentru tine din colecția Natürlich.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work