pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Modern și tradițional, o fuziune între cele două stiluri pentru un ambient confortabil

Modern și tradițional, o fuziune între cele două stiluri pentru un ambient confortabil

754 Views

Combinarea elementelor de design tradiționale cu cele moderne poate fi o adevărată provocare, însă profilul curat și simplu al stilului modern oferă un ambient cald și primitor prin folosirea unor mixuri elegante de texturi, nuanțe și materiale din stilul tradițional. Acest stil de design, prin care se combină armonios liniile curbate cu cele drepte oferind un mediu perfect pentru relaxare și confort, a ajuns să fie unul extrem de popular.

Decor modern vs decor tradițional

Pentru a putea înțelege cum putem combina cele două stiluri, este esențial să știm ce le caracterizează.

Un decor modern pune accent pe linii curate, drepte, fără prea multe detalii și elemente suplimentare în ceea ce privește designul. Stilul este reprezentat de forme plane în locul suprafețelor sculptate în relief. Este un stil în care interioarele sunt spații deschise, luminoase, aerisite - conceptul open-space.

Mobilierul are forme perfecte, cu linii curate și design precis, cu detalii foarte discrete, spre exemplu picioarele fotoliilor, canapelelor. Se folosește metalul încorporat în mobilier, precum picioarele meselor, scaunelor, cadrul unui scaun, a unui pat. Metalul este utilizat pe scară largă în toată casa, de la mânerele ușilor, la robinete, lămpi, balustradă.

Culorile sunt simple, paleta favorită fiind reprezentată de alb, bejuri, griuri, negru.

Minimalismul își spune cuvântul, ”Less is more” este ideea de bază, cât mai puține accesorii în locul rafturilor aglomerate și pline de bibelouri, rafturile vor rămâne aproape goale pentru a respecta conceptul de modern.

La polul opus se află decorul tradițional, ce variază de la țară la țară, de la o regiune la alta. Se caracterizează prin mobilă finisată, ce abundă de decorațiuni și detalii ornamentale, paletă bogată de culori, texturi diverse, linii curbe. Curbele sunt folosite atât la mobilier, cât și pentru perne și accesorii.  Mobilierul combină lemnul cu detaliile tapițate. Este folosit mobilierul cu aspect nefinisat sau vintage pentru un aspect cât mai autentic.

Nuanțele naturale de lemn, ceramică, bej, alb sunt caracteristice ale acestui stil, iar culorile verde sau roșu sunt folosite pentru accent. Podeaua este din lemn tare, tavanul și pereții sunt placați cu lemn, în general, sau cu tapet care imită cărămida, piatra, motivele florale. Culorile care nu sunt stridente, motivele florale, formele geometrice, dungile atenuate sunt elemente regăsite în stilul tradițional.

Acum, că ai o idee mai clară despre ce elemente sunt definitorii în cele două stiluri îți poți amenaja locuința astfel încât să le combini într-un mod armonios. Însă decide cum dorești să fie spațiul tău, care stil să fie dominant pentru că nu poți avea un echilibru într-un spațiu în care ambele stiluri sunt pe poziție egală. Ori va fi un spațiu modern cu accente tradiționale, ori un spațiu tradițional cu accente moderne.

Haideți să vedem ce se potrivește.

1. Stil modern - pereții albi

Stil tradițional - măsuță de cafea din lemn

Pereții livingului vopsiți în alb strălucitor vor face ca spațiul să pară mai mare, iar pentru o notă de tradiționalism adaugă o măsuță de cafea din lemn de culoare închisă.

2. Stil modern - pereți negrii

Stil tradițional - picturi populare colorate

Zugrăvește pereții dintr-un spațiu mai mic al locuinței în negru sau o nuanță a sa și agață câteva picturi colorate, îndrăznețe.

3. Stil modern - pat cu tapițerie albă și cadru metalic

Stil tradițional - perne cu huse cu motive și broderii

În dormitorul tău poți avea un pat simplu, cu cadru metalic, acoperit de o cuvertură albă și răsfirate câteva perne decorative, albe cu motive florale și geometrice negre sau gri strălucitor.

4. Stil modern - utilaje de bucătărie din inox

Stil tradițional - mobilier maro închis cu forme și detalii

Într-o bucătărie spațioasă, se poate crea un echilibru folosind mobilierul tradițional de culoare maro sau vintage, cu detalii ornamentale, alături de utilaje de bucătărie de inox, corpuri de iluminat moderne precum candelabrele din metal sau un blat cu efect metalic.

5. Stil modern - masă cu scaune moderne, cu cadru metalic

Stil tradițional - tapițeria scaunelor din material tradițional

În zona de luat masa din bucătărie sau dinning se pot regăsi elemente pline de eleganță, o masă cu scaune moderne, dar cu tapițerie dintr-un material tradițional.

6. Stil modern - canapele cu linii drepte, clare

Stil tradițional - elemente arhitecturale tradiționale, ornamente, sculpturi

În camera de zi combinarea diferitelor elemente din stilul modern cu stilul tradițional va crea o coeziune subtilă. Spre exemplu, folosirea de canapele cu linii drepte, clare împreună cu diferite ornamente sau sculpturi.

Mai presus de toate, un spațiu tranzițional în care tradiționalul se împletește cu modernul creează un loc odihnitor, cald și primitor. Dacă te-am inspirat cu aceste exemple te invit să vizitezi magazinele Natürlich sau să intri pe site-ul nostru unde vei găsi o colecție generoasă de piese de mobilier și decorațiuni pentru o amenajare de vis a locuinței tale. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work