pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Mobilierul vintage aduce casei tale o altă valoare, altcândva fiind și un timp, dar și o stare

Mobilierul vintage aduce casei tale o altă valoare, altcândva fiind și un timp, dar și o stare

332 Views

Lucrurile se învechesc oricum, în mod natural, însă uneori uzarea este în mod special reprodusă, pentru ca o anumită senzație să fie recompusă, nicidecum de degradare, ci de reîntoarcere la o altă stare, când lucrurile aveau o altă valoare. Vintage, prin urmare, nu înseamnă vechi, ci doar aparența de altădată, conceptul fiind asociat cu trăinicia, fiindcă se știe că totul se făcea altfel odată. Exact din acest motiv Natürlich aduce patina timpului în actualitate, impregnând piesele de mobilier create cu acel ceva nedefinit mirosind a vechi și a... calitate.

Ce înseamnă vintage

Prin piese de mobilier vintage la Natürlich căutăm să transmitem o senzație de durabilitate, reducând la minimum, din punct de vedere stilistic, orice excentricitate. Tiparele sunt descompuse într-un vârtej de maro cu inserții întunecate de negura timpului, ca diluate.

Nu încercăm să impresionăm prin forme neobișnuite sau printr-un design care să forțeze ieșirea cu orice preț din banal, ci vrem să simți că fiecare piesă este făcută cu măiestrie și dedicare, artizanal. Nu-i așa că parcă erau timpuri mai simple mai demult și se punea mai mult preț pe esențial?

De aceea și din punct de vedere cromatic, vintage nu aduce combinații complicate. Culorile par ca întinse cu mâna, printr-o așezare fără o intenție anume de aranjare, rezultând o relaxare cromatică, o coloristică armonioasă, caldă, în care privirea agitată de lumea modernă se scaldă ca într-un leagăn de liniște.

Piesele de mobilier vintage emană o lumină molcomă, blândă, tihnită, farmecul altor timpuri fiind transmis prin nuanțe de maro și negru atenuate, fiindcă este normal ca zgomotele cromatice să pară estompate când sunt percepute din a timpurilor depărtare, fiind cu atât mai nedefinite cu cât privești mai adânc în zare.

Vintage, concret

La Natürlich nu ne dorim să trăiești în trecut, ci să-i faci loc trecutului să trăiască alături de tine, să-i permiți să te mângâie cu lumina lui, filtrată prin voalul difuz al timpului, să te lași legănat în ritmuri, stilistice și cromatice, din alte vremuri.

Îți va fi de folos, în acest sens, biblioteca vintage de la Natürlich, compusă dintr-un cadru nepretențios de metal, câteva polițe și separatoare de spații delimitând compartimente de dimensiuni diferite, în care cărțile sau fotografiile de familie vor aștepta liniștite să fie răsfoite, privite, și unele, și celelalte prețuite.

Alege și un dulăpior vintage, cu o ușă robustă cu șipci și trei polițe, cadru de metal și același sobru maro rustic, ca și cum timpul, în trecerea lui peste el, i-a amestecat culorile într-una singură, uniformizare care ne învață că ceea ce contează cu adevărat la mobilă, la fel ca la oameni, se află dincolo de suprafață.

Natürlich îți oferă o gamă largă de piese de mobilier vintage care integrează conceptele de simplitate și durabilitate, de la pantofar, cuier de haine sau cărucior de băuturi, până la o foarte interesantă masă de lampă ce pare că stă într-un picior, o soluție creativă și îndrăzneață de design, care dovedește că trecutul are viitor.

Patina timpului înfrumusețează, astfel, și obiectele de mobilier moderne, o masă de calculator vintage fiind tot o îmbinare a vechiului cu noul, care te face să realizezi, atunci când tastezi și navighezi în lumea virtuală, că toate se vor demoda; până și vârful tehnologiei se va toci cândva. Adică va deveni vintage, precum o comodă TV înălțată, cu picioare mari, rotunjite, spații de depozitare largi și eficient compartimentate, pe stilul de mai demult, când și emisiunile și filmele erau mai de calitate.

Vintage aduce o simplitate care învăluie toată casa într-o atmosferă leneșă, ce îndeamnă la contemplare, transportând gândul în timpuri în care viața curgea mai lin, iar paharul cu liniște era parcă mai plin.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work