pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
5 metode de a menține răcoarea în dormitor pe timp de caniculă

5 metode de a menține răcoarea în dormitor pe timp de caniculă

1183 Views

O mare parte din timp o petreci în dormitor, este locul unde te odihnești și dormi. Dar știai că temperatura ideală în dormitor este garanția pentru un somn odihnitor?

Potrivit experților în somn o încăpere răcoroasă contribuie în mod pozitiv la o noapte de odihnă profundă. Temperatura ambientală potrivită ar trebui să se situeze între 16-22 de grade Celsius, iar dacă este vorba de dormitorul copiilor sau sugarului temperatura potrivită recomandată este între 16-24 de grade Celsius. De ce așa de puțin? Deoarece atunci când este timpul pentru somn organismul inițiază procesul de reducere a temperaturii corpului, însă acest proces nu poate avea loc dacă temperatura exterioară este prea mică sau prea mare. 

Va fi dificil să te trezești odihnit și relaxat dimineața dacă toată noaptea te-ai învârtit în pat din cauza aerului prea cald. Probabil îți sunt cunoscute diminețile în care te trezești cu durere de cap și stare de somnolență. Ei bine, există mai multe metode de a menține o temperatură mai scăzută în dormitor, deși afară este caniculă. Iată câteva sfaturi de la specialiștii Natürlich.

Acoperă ferestrele

Nu lăsa să pătrundă căldura în dormitor pe timpul zilei dacă vrei ca noaptea să nu fie cald. Blochează accesul razelor solare în interior acoperind fereastra cu perdele, draperii mai groase, jaluzele sau chiar paravane. Acestea din urmă au multiple întrebuințări. Poți acoperi ferestrele și din exterior, cu obloane mobile, care pot fi batante sau culisante. O altă metodă pentru umbrirea ferestrelor din exterior o reprezintă montarea de corpuri ce împiedică razele soarelui să pătrundă în locuință, gen copertine reglabile, pergole din lemn. Și varianta unui copac în dreptul ferestrei sau boltă de viță de vie este de luat în calcul deoarece vor schimba climatul din casă. E drept, plantele au nevoie de câțiva ani pentru a ajunge la dimensiunea dorită, dar ia măsuri din timp.

O altă soluție ar mai fi foliile reflectorizante de aluminiu, aplicate pe exteriorul geamului, care vor reflecta căldura solară și nu-i va permite să pătrundă înăuntru.

Asigură-te că dormi pe o saltea solidă și confortabilă

Saltelele moderne prezintă două fețe, una de vară și una de iarnă. Partea pentru vară va oferi o circulație corespunzătoare a aerului, oferind corpului posibilitatea de a respira și, totodată, va asigura o senzație de răcoare. Dacă salteaua ta nu are această proprietate, achiziționează o husă de vară.

Lenjerii de pat pentru un somn răcoros

Alegerea lenjeriei de pat potrivite anotimpului este importantă pentru un somn odihnitor și confortabil. Sunt multe materiale textile ce conferă răcoare în mod natural. Folosește astfel de materiale ușoare, din bumbac sau in, lyocell, mătase deoarece fibrele naturale sunt respirabile și vor absorbi umiditatea. 

Folosește rar electrocasnicele

Știai că dispozitivele electrice generează căldură suplimentară dacă sunt în funcțiune? Oprește TV-ul, calculatorul sau alte dispozitive electrice dacă nu ai nevoie de ele. Scoate-le din priză pe cele pe care le folosești mai rar. Fiecare produs care consumă curent electric este generator de căldură.

Becurile sunt o altă sursă de căldură, cele incandescente îndeosebi, care se încălzesc destul de tare. Înlocuiește-le cu becuri cu LED, care au consum redus și se încălzesc mult mai greu.

Plante care răcoresc camera

Știai că există plante care răcoresc casa? Anumite specii de plante vor ajuta la scăderea temperaturii din cameră pe timpul nopților călduroase de vară, dar vor purifica și aerul absorbind toxinele și bioxidul de carbon. Amplasează câteva plante de aloe vera, limba soacrei, palmier Areca, feriga de Boston, ficus în zona ferestrei și vei constata diferența. Folosește ghivece frumos colorate care vor schimba decorul.

Dacă ți-au plăcut ideile noastre, pentru mai multă inspirație pentru decorul casei tale te invităm să intri în universul Natürlich.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work