pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Măsuța de toaletă, accesoriu de nelipsit din arsenalul de frumusețe al unei femei

Măsuța de toaletă, accesoriu de nelipsit din arsenalul de frumusețe al unei femei

629 Views

Aspectul fizic a fost mereu important pentru oameni. Din Antichitate existau soluții de depozitare a cosmeticelor, în Egiptul antic se foloseau diferite cutiuțe decorate cu picturi, în Grecia și în Roma erau cutii decorate cu motive mitologice sau cu întâmplări din viața proprietarului. Mult mai târziu, în secolul al XII-lea, au apărut predecesorii măsuțelor de toaletă, niște dulăpioare mici, cu oglindă, ce adăposteau produse cosmetice și bijuterii. Secolul al XVII-lea  și mai apoi al XVIII-lea au adus măsuța de toaletă ca piesă de mobilier importantă pentru ritualul zilnic de înfrumusețare al femeilor din înalta societate. În secolul XIX măsuța de toaletă era deja o piesă deținută de fiecare femeie, chiar și din clasa mijlocie.

De-a lungul timpului, măsuța de toaletă, numită și Vanity table, sub diferitele ei forme, a jucat un rol important în viața femeilor, iar astăzi este una dintre cele mai îndrăgite piese de mobilier, completând deseori decorul din dormitor sau altă încăpere din locuință. Înfrumusețează orice cameră, devine un element important și vizibil și aduce un strop de romantism și glamour. Este un mobilier încă contemporan, produs în mai multe stiluri, de la clasic, vintage, la minimalist sau modern, și din diferite materiale, cu diferite culori.

Cum alegi măsuța de toaletă potrivită? Criterii de care să ții cont

În primul rând ia în calcul caracteristicile sale, de câte sertare ai nevoie pentru depozitarea produselor cosmetice și a bijuteriilor. Ai măsuțe cu una, două, trei sau chiar cinci sertare, dar și cu rafturi. Decide apoi unde dorești să o amplasezi, în ce încăpere, dormitor, dressing, în zona holului, și de cât spațiu dispui. Este necesar acest aspect pentru a ști ulterior ce mărime să aibă măsuța de toaletă pe care dorești să o achiziționezi.

Este important și taburetul sau scaunul cu care este dotată măsuța de toaletă. El trebuie să fie confortabil, să se potrivească înălțimii celei care îl va utiliza sau poate fi scaun reglabil.

Stilul măsuței de toaletă

Definește stilul pe care îl dorești pentru a-ți fi mult mai ușor să găsești modelul potrivit. În funcție de acest aspect, dar și de stilul de amenajare al încăperii poți alege măsuța de toaletă potrivită. Îți place romantismul, aerul boem? Alege o măsuță de toaletă shabby chic, cu detalii frumos sculptate, cum este masa de toaletă Belle. Cochetă, feminină, elegantă cu mai multe sertare, abia așteaptă să ascundă farduri, creme și bijuterii. 

Una dintre cele mai îndrăgite măsuțe de toaletă este în stilul vintage. Masa de toaletă Roxes păstrează aerul vremurilor de odinioară. Cu aspectul unui dulap de cusut sau secret masa de toaletă poate fi complet închisă pentru a deveni un birou, o consolă sau unitate de depozitare mică, în funcție de nevoi.

Un set elegant, ce se potrivește într-un spațiu modern, dar și clasic, este masa de toaletă Princess Natur, ce emană o atmosferă elegantă, călduroasă și confortabilă.

Într-un dormitor clasic și elegant se potrivește masa de toaletă Verona Bianco sau masa de toaletă Saigon Charcoal. Ambele îmbină cu succes designul cu funcționalitatea, deoarece dintr-o masă de toaletă se pot transforma într-un birou pentru laptop sau masă de scris. 

Ai grijă ca decorul din zona măsuței de toaletă să inspire o stare de bine, să te bucuri de fiecare moment petrecut în fața oglinzii pentru a te aranja. Pentru mai multă inspirație în alegerea modelului potrivit te invit în magazinele Natürlich sau pe webshop. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work