pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Invită lumina în casă și prezintă-i fiecare ungher, împrăștiată din câte o oglindă ca un mic cer

Invită lumina în casă și prezintă-i fiecare ungher, împrăștiată din câte o oglindă ca un mic cer

350 Views

O casă luminoasă nu este, neapărat, și una frumoasă, însă o casă frumoasă trebuie să fie, obligatoriu, cât mai luminoasă, chiar și pentru simplul fapt că, dacă nu poți să o vezi, și doar o întrevezi ca în penumbră, de parcă ai avea veșnic un nor de ploaie agățat în tavan în loc de lustră, nu ai cum să o apreciezi cu adevărat. Pe măsură ce lumina umple lumea în fiecare dimineață, aceasta se dezvăluie treptat privirii, începând cu propriul tău dormitor. Lumina este energie, o energie care se vede, care se simte mângâindu-ți fața când se furișează pe geam primele raze ale soarelui, cernute prin perdea, trezind energia aflată în adormire, a întregii case și a ta. O poți ajuta printr-o amenajare interioară care să îndepărteze obstacolele din calea sa, o poți chiar ghida, cu obiecte de mobilier și de decor care o vor reflecta și împrăștia în fiecare colțișor.

Oglindă, oglinjoară, care este cea mai luminoasă casă din țară?

Poate fi chiar a ta, dacă reușești să utilizezi în mod optim puterea oglinzilor de a crea iluzia de dublare a spațiului, prin adăugarea celui dinăuntrul său. O oglindă reproduce o cameră virtuală, care nu poate fi, în mod evident, locuită, dar privirea se va lăsa cu ușurință păcălită că acea imagine reflectată, deși nu există în realitate, extinde granițele unei încăperi mult prea limitate și, astfel, induce o senzație de libertate.

Această iluzie îi reușește oglinzii datorită luminii, care îi desenează o copie fidelă a orice se află înaintea sa, marele avantaj fiind că imaginea nu ocupă spațiu fizic, deci nu aglomerează camera, dar manipulează percepția privind dimensiunea acesteia. O oglindă va avea efect maxim dacă va fi amplasată în apropierea ferestrei, întâmpinând lumina de afară chiar la intrarea în casa ta, sau pe peretele opus acesteia.

Oglinzile sunt foarte apreciate pentru efectul de a deschide o încăpere, atât prin crearea impresiei de cameră mai mare, cât și prin creșterea luminozității. Acestea pot fi obiecte de decor de sine stătătoare, cum este oglinda Jasmine de la Natürlich, un model cu design clasic și scop pur practic, sau oglinda Rattan, îmbinând utilitatea cu creativitatea, pentru a-ți plăcea și ce vezi în ea, dar și pur simplu ea, cu rama „țesută” din nuiele în modele necomplicate, cu bun-gust și originalitate.

De asemenea, oglinzile sunt, de foarte multe ori, integrate în diverse elemente de mobilier. În hol acestea completează cuierele, în timp ce în sufragerie înfrumusețează diverse dulapuri sau, uneori, chiar și polițe, cum este Kashmir. Totuși, cel mai des se regăsesc în corpuri masive, în special de dormitor. La Natürlich existe numeroase modele de dulapuri cu uși oglindă, glisante sau cu deschidere clasică, tot în camera de odihnă găsindu-se, de obicei, și cochete mese de toaletă, ale căror oglinzi îți vor lumina chipul și, de la lumina ta, se va deschide toată încăperea.

Alege mobilier în culori deschise și nu pune piedică luminii

O altă modalitate de a crește nivelul de luminozitate al unei încăperi este printr-o cromatică deschisă a pereților, a pardoselii, a elementelor de decor, printr-un colțar sau prin dulapuri cu suprafețe lucioase, care acționează la fel ca o oglindă.

Va ajuta, de asemenea, și o perdea albă, ușoară, tremurând sub imperceptibila atingere a razelor de soare, parcă dându-se ușor la o parte din drumul lor, eliberând calea spre fiecare colțișor. Aceste mici elemente de design vor avea o contribuție majoră la crearea impresiei de spațiu aerisit, abia așteptând să fie umplut de lumină.

Nu în ultimul rând, este indicat să găsești un echilibru între dimensiunea corpurilor de mobilier și a camerei, pe care, cu siguranță, nu o vrei aglomerată. Proporțiile corecte pot păcăli ochiul în ceea ce privește dimensiunea reală, aranjamentul minimalist avantajând o încăpere mică.

De asemenea, zona din apropierea ferestrelor ar trebui, pe cât posibil, eliberată, nefiind recomandabil, în general, să lași obstacole în calea luminii. Și nu ne referim doar la corpuri de mobilier cu mărimi neadaptate camerei, ci și la dezordine, la orice poate bloca drumul razelor de soare prin casa ta, inclusiv cărți lăsate anapoda.

Așa că fă tot ce stă în puterea ta să-i întinzi luminii o capcană, cu o oglindă frumoasă, să se arunce în ea în graba de a se admira, iar oglinda să o împrăștie cu dărnicie peste tot prin casă.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work