pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a alege măsuța de cafea

5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a alege măsuța de cafea

522 Views

Măsuța de cafea este un must-have pentru orice living, fiind o piesă de mobilier ce completează cu succes imaginea încăperii, aduce un plus de eleganță și, pe lângă rolul estetic, are, deseori, și rol funcțional. Înainte de a începe procesul de achiziționare al măsuței de cafea este bine să îți pui câteva întrebări referitor la ce cauți, ce crezi că ți se potrivește, în funcție de spațiul și stilul de decorare ales.

Ți-am pregătit un ghid de câteva întrebări cu răspunsuri care sperăm să te ajute în decizia luată. Nu de alta, dar o măsuță de cafea de calitate reprezintă o investiție pentru o anumită perioadă, nu te apuci să o schimbi la fiecare sărbătoare.

Ce fel de măsuță este necesară pentru livingul tău?

Unul dintre criteriile ce influențează alegerea măsuței de cafea este stilul de amenajare al încăperii, al canapelei și fotoliilor, pentru că acestea trebuie să se completeze reciproc. Trebuie să ai în vedere cine locuiește în casă, dacă ai copii sau animale de companie, dacă dorești o măsuță cu un design mai formal în funcție de cum ai amenajat. Măsuțele cu suprafața mai fragilă și delicată, cum este sticla este o opțiune bună, fiind elegantă. Însă nu se recomandă dacă ai copii mici sau animale de companie. Rămân urme de degete și zgârieturi dacă este folosită intensiv, iar dacă are colțuri există pericolul de rănire.

Va trebui să te orientezi către ceva mai rezistent și stabil, care să reziste la deteriorare, pete sau zgârieturi. Dacă ai o casă aglomerată o măsuță cu spațiu de depozitare este o alegere bună. O poți folosi pentru depozitarea cărților, revistelor, a obiectelor de colecție sau chiar pe post de birou. În acest caz este potrivită chiar o măsuță multifuncțională. La nevoie se poate transforma într-o masă de dining pentru 4-6 persoane pentru reuniuni în familie sau întâlniri cu prietenii.  

Vei folosi măsuța de cafea drept piesă centrală?

Adesea, măsuța de cafea reprezintă piesa centrală a încăperii. În acest caz trebuie să ții cont de anumite caracteristici pentru a ieși în evidență, precum stil, dimensiune, material, finisaj, culoare. Combină două sau mai multe caracteristici dintre cele enumerate mai sus pentru ca măsuța să fie cu adevărat vizibilă.

Care este preferința în ceea ce privește materialul și culoarea?

De regulă materialul influențează în mod direct durata de viață a produsului, o măsuță de calitate va fi confecționată din materiale rezistente, sigure, ce nu se deteriorează ușor, nu își schimbă aspectul.

Primul pe lista opțiunilor este lemnul, cel mai versatil și ușor de inserat material în stilul unei încăperi. Se potrivește atât unui stil vintage, clasic, cât și modern.

Măsuța din sticlă transparentă mărește vizual spațiul, sunt frumoase, ușor de curățat și dacă au un cadru bine făcut sunt rezistente.

Într-un living decorat în stil modern și minimalist o măsuță cu blat din piatră naturală, cum este marmura, oferă un plus la capitolul estetică, este strălucitoare și elegantă. Măsuța de cafea cu blat din granit se îmbină perfect cu stilul vintage, este durabilă și poți uita de zgârieturi și pete. Un alt model, ce se potrivește cu stilul contemporan, dar și cel tradițional, este măsuța cu blat din onix.

Ține cont și de culoarea măsuței, aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de culoarea scaunelor, a canapelei, a celorlalte piese de mobilier, a stilului decorativ.

Care este forma și dimensiunea potrivită?

Ia în considerare spațiul pe care îl ai. O măsuță de cafea dreptunghiulară sau ovală se integrează bine în încăperile mai mici, vor reuși să lărgească vizual încăperea. Măsuțele pătrate sau rotunde ori hexagonale se potrivesc alături de canapele și fotolii de dimensiuni mari, echilibrând aspectul și modul în care sunt percepute dimensiunile. Măsuțele rotunde sau ovale sunt potrivite în cazul în care sunt copii mici, deoarece lipsesc colțurile ascuțite.

Atunci când alegi dimensiunea măsuței aceasta trebuie să fie mai mică sau să nu aibă mai mult de două treimi din lungimea canapelei, să fie mai scundă sau la același nivel cu canapeaua. Totodată trebuie să fie poziționată astfel încât să existe spațiu pe lângă ea pentru a te putea mișca. Pentru a fi ușor accesibilă trebuie așezată la o distanță de 40-45 cm de canapea/fotolii/colțar.

Ai nevoie de funcționalitate suplimentară?

Depinde de fiecare cum alege să folosească măsuța de cafea. În general este folosită pentru a susține diverse obiecte, dar poți opta și pentru măsuțe care au rafturi sau sertare pentru depozitare, măsuțe cu dimensiuni diferite sau care are roți și astfel o poți muta foarte ușor dintr-o cameră în alta.

Indiferent de măsuța de cafea dorită trebui să știi că la Natürlich vei găsi o gamă largă de modele, iar la nevoie specialiștii de aici te pot consilia pentru a alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work