pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Idei pentru decorul de vară al locuinței tale

Idei pentru decorul de vară al locuinței tale

1149 Views

Fiecare anotimp aduce o schimbare, iar aceasta trebuie să se reflecte și în decorul locuinței. Vara înseamnă culoare, energie, aromă, așa că sunt nenumărate motive pentru care am putea să ne inspirăm din mediul exterior pentru a ne amenaja locuințele. Ce putem face pentru a ne redecora locuințele și a aduce vara în interior? Iată câteva sfaturi de la specialiștii Natürlich.

Cheia pentru un decor de vis este să folosim țesături ușoare, din fibre naturale sau cele extrem de fluide în culori deschise, luminoase.  Paleta cromatică folosită trebuie să ofere ambientului un aer delicat. Se folosesc culori pastel: galben, verde, violet, bleu, turcoaz, roșu, oranj, chiar și derivatele acestora.

Amenajează terasa pentru distracția de afară

Iubim vara, mai ales când distracția se mută afară, pe terasă sau în grădină. Folosește mobilier de grădină, alege un set confortabil de scaune și o masă la care să-ți aduni membrii familiei sau prietenii, ori amenajează un colț de relaxare cu fotolii bean bag.  Folosește accesorii care se potrivesc paletei de culori pe care o ai în casă.  Un trend super cozy este să agăți ghirlande luminoase.

Decorează pereții în tonuri de vară

Un singur obiect poate schimba întreg decorul încăperii. Nu este nevoie să faci prea multe modificări, alege un tablou colorat, care să-ți ofere bună dispoziție văzându-l zilnic, sau folosește un fototapet.

Mobilier în culori deschise

Maximizează spațiul  din încăpere folosind piese de mobilier în culori deschise sau neutre. Fie că este vorba de o canapea, un fotoliu sau o comodă vor aduce încăperii un aer proaspăt, ce te îndeamnă la relaxare. În plus, o canapea în culori deschise o poți personaliza cu pernuțe decorative colorate.

Decor marin la tine acasă

Decorul marin este unul relaxant, te duce cu gândul la vacanță. Folosește câteva perne decorative cu tematică marină pentru dormitor sau lenjerii cu model marin. În living folosește obiecte de decor specific stilului nautic, precum un far, sau o timonă elegantă, simplă și rustică pentru băi, holuri dar și camera. Scoici, globuri cu nisip pot înfrumuseța o cameră cu specific marin. Peisajul marin poate fi inspirația pentru schema de culori și decorațiuni de vară în casa ta.

Baie zen

Odată cu sosirea verii, când începi redecorarea locuinței, ia în considerare și baia. Folosește altă perdea, cu motive florale sau care aduce aminte de decorul de pe plajă.  

O altă idee este să amenajezi o baie în stil oriental folosind lumânări și detalii zen, precum pietre și plante din bambus

O vară înmiresmată

Lumânările parfumate reprezintă o modalitate excelentă de a schimba atmosfera din locuință. Vei putea adăuga subtil un parfum minunat spațiului tău și să acoperi mirosurile nedorite. Aromele tropicale, cele de citrice pot induce o stare de bine.

Textile pentru vară

Schimbă lenjeria de pat pe care ai folosit-o cu lenjerie răcoroasă, din material fin și răcoros. Bumbacul este cel mai popular material atunci când vine vorba de așternuturi, păstrează o temperatură adecvată pentru corp și absoarbe transpirația, rezultând un somn liniștit și odihnitor.

Înlocuiește covorul

Este important ca în proiectul de decor de vară să intre și covoarele. Dacă nu dorești să lași podeaua goală alege covoare de iută sau covoare mici, vor contribui la realizarea unui decor de vară pentru casă.

Dacă ți-au fost de folos ideile te invit să găsești mai multă inspirație pentru decorul de vară al locuinței tale la Natürlich.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work