pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Idei pentru amenajarea biroului de acasă

Idei pentru amenajarea biroului de acasă

615 Views

Plănuiești să îți amenajezi un birou la domiciliu? Indiferent dacă biroul este amenajat în casă, într-un colț de cameră, în dormitor sau într-o anexă a casei există câteva elemente de care este bine să ții cont atunci când începi procesul de amenajare a biroului. Un spațiu de lucru dedicat, creat la tine acasă, te va ajuta să te concentrezi mai bine asupra muncii. Dar este important să fie un spațiu confortabil și primitor pentru că vei petrece ore bune acolo.

Iată câteva sfaturi esențiale pentru crearea unui spațiu frumos și practic pentru biroul de la domiciliu.

Pentru început, pune-ți o serie de întrebări și încearcă să răspunzi la ele pentru a stabili zona necesară pentru birou:

- de cât spațiu ai nevoie pentru laptop, calculator?

- care sunt cerințele de ordin tehnic, ai nevoie de imprimantă și altă aparatură?

- ai nevoie de o zonă în care să fie liniște, să nu fii perturbat/ă de zgomotele din casă?

Spațiul pentru amenajarea biroului

Înainte să începi procesul de amenajare gândește-te unde lucrezi cel mai bine: în liniștea dormitorului, preferi să combini munca cu viața de familie în living sau în bucătărie ori preferi să ai o cameră separată. 

În amenajarea biroului ține cont și de principiile feng shui care te vor ajuta să fii eficient și relaxat, să îți păstrezi atitudinea profesională față de activitatea pe care o desfășori. Pentru acest lucru ar fi bine să aloci o cameră întreagă pentru birou, o încăpere apropiată de intrarea în casă. În caz că nu ai suficient spațiu separă spațiul de lucru printr-un paravan sau câteva plante.

Asigură-te că spațiul alocat îți va permite să te miști în voie, să te așezi și ridici confortabil de la birou.

Mobilierul pentru birou

Alegerea scaunului și a masei de birou este esențială. Un scaun confortabil te va ajuta să muncești mai ușor fără să te gândești la poziția inconfortabilă oferită de postura șezândă. Din cauza sedentarismului și a posturii incorecte în orele îndelungate petrecute la birou încep să apară o serie de afecțiuni. De aceea, este importantă conștientizarea nevoii de a lucra stând pe un scaun care să ajute la menținerea unei posturi corecte.

Când alegi mobilierul pentru birou axează-te pe funcționalitate și confort. Asigură-te că iei măsurătorile exacte spațiului unde vei amplasa masa de birou și asigură-te că acesta este destul de înalt astfel încât să fie suficient loc dedesubtul lui, pentru picioare. Poți alege o masă cu un design clasic sau minimalist, cu aspect ultra modern și spațiu de depozitare a documentelor sau masă reglabilă pe înălțime dacă lucrezi mereu la computer.

Pentru a oferi un aspect cât mai natural și a avea un loc unde să iei o pauză accesorizează încăperea, dacă există suficient spațiu, cu o canapea, tabureți sau fotolii.

Stocarea documentelor

Extinde spațiul de lucru și stochează documentele pe rafturi sau în dulapuri special amenajate, amplasate în apropierea mesei de birou astfel încât să le ai mereu la îndemână. Folosește spații de depozitare, organizatoare pentru hârtii și accesoriile de birou. Ia în calcul opțiunile ce permit amplasarea la o înălțime potrivită a ecranului și a tastaturii.

Alege o iluminare optimă

Iluminatul este o componentă importantă a designului unui birou. Munca la birou este o activitate solicitantă și, dincolo de nevoia de ergonomie a mobilierului de birou, contează confortul vizual pentru sănătatea cât mai îndelungată a ochilor. În zilele cu vreme mohorâtă, când lumina zilei este deficitară, sau seara iluminatul zonei de lucru trebuie să fie optim. Folosește lămpi de birou cu intensitate diferită de lumină, ia în considerare să folosești mai multe corpuri de iluminat.

Decorațiuni pentru biroul de acasă

Plantele sunt un element cheie în amenajarea unui birou. Creează o atmosferă relaxantă și s-au dovedita fi niște aliați de încredere în ceea ce privește îmbunătățirea concentrării.

Nu uita să adaugi și o pată de culoare, în cazul în care ai suficient spațiu, folosind un perete accent cu fototapet sau chiar poți agăța câteva tablouri sau o hartă a lumii.

Posibilitățile de amenajare a unui birou sunt nenumărate, totul depinde de spațiul alocat. Fii creativ și folosește-te de posibilitățile care te pot ajuta să-ți continui munca de la birou și acasă. Și nu uita, la Natürlich găsești soluții pentru biroul din casa ta.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work