pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
10 idei de amenajare pentru o baie elegantă și ordonată

10 idei de amenajare pentru o baie elegantă și ordonată

1144 Views

Pentru orice locuință baia este o încăpere esențială, în care intri zilnic, iar aspectul său îți poate influența starea de spirit. Baia a căpătat o importanță estetică deosebită, iar amenajarea ei a devenit o provocare stilistică pentru specialiștii de decorațiuni interioare. Însă cu puțină imaginație, spirit creativ și trucuri eficiente poți și tu să îți amenajezi baia, să fie funcțională, elegantă și modernă, indiferent de dimensiunea ei. Și cum câteva idei nu strică nimănui, specialiștii Natürlich vin cu câteva sfaturi.

Cât mai multe spații de stocare

Păstrează o baie îngrijită pentru mai mult timp. Câteva dulapuri și chiar o etajeră, dacă ai suficient spațiu, te vor ajuta să stochezi articolele de curățenie, produsele de îngrijire, prosoapele, detergenții. Apelează și la un dulap suspendat, unul chiar cu oglindă, deasupra chiuvetei. Arată elegant, dar este și multifuncțional. Optează pentru mobilier alb, deoarece întărește impresia de curățenie.

Coșuri de depozitare

Dacă ai copii înseamnă că știi ce înseamnă să fie aruncate de colo colo animăluțe acvatice cu care se joacă cel mic în apă. Sau nu ai suficiente locuri unde să depozitezi uscătorul de păr, ondulatorul, placa de păr. Coșurile de depozitare sunt o soluție eficientă și pentru depozitarea rufelor murdare ce își așteaptă rândul la spălat.

Accesoriile de baie

Fiecare detaliu contează, de la suportul de hârtie igienică, la cel de prosoape, periuță de dinți și savonieră, toate accesoriile ajută la crearea unui ansamblu unitar și plăcut. Alege-le în funcție de stilul de amenajare al băii. Spre exemplu, într-o baie în tonuri neutre se potrivesc accesoriile de lemn, ceramică albă sau gri, iar într-o baie albă accesoriile negre vor da o tentă elegantă.

Covorul potrivit pentru baie

Una dintre modalitățile prin care poți aduce căldură și oferi băii o pată de culoare este covorul. Nu este indicat să alegi un covor de dimensiuni mari în baie din cauza umezelii ce se produce și dacă nu este un spațiu aerisit apare mucegaiul. Alege un covor de dimensiuni reduse, mic sau mediu, din bumbac, deoarece este simplu de curățat, și într-o culoare care să se potrivească cu stilul întregii încăperi.

Un colț de natură în baie

Un colț de baie luminos, elegant și viu se obține mai ales prin plantele care atârnă nestingherite pe aproape orice zonă. Instalarea plantelor în baie este o idee excelentă, au rol decorativ, iar băile cu diferite ghivece împrumută ceva din aerul unei grădini botanice.

Înveselește atmosfera cu tablouri colorate

Baia te îmbie la relaxare și calm. Câteva tablouri cu postere cu plante exotice vor ajuta la crearea unei atmosfere de vacanță, pentru momente de liniște și revigorare.

Lumânări parfumate pentru un aer plăcut

Recreează în baia ta atmosfera unui spa autentic. Folosește lumânări parfumate sau difuzoare de parfum ce neutralizează mirosurile neplăcute și emană un parfum plăcut și proaspăt.

O baie care prinde viață cu tapet

Fie că renunți la faianță pentru a folosi tapet sau folosești tapet doar pe anumiți pereți, acesta va contribui la un vibe bun. Frumusețea stă în detalii mărunte.

Prosoapele de baie, cum le aleg

Prosopul de baie asigură nu doar confort, ci și poate înfrumuseța aspectul băii dacă este așezat corespunzător. Culoarea prosoapelor se alege în funcție de preferințe sau de celelalte elemente de decor din baie. Prosoapele albe se potrivesc pentru o baie clasică, oferind eleganță. Sunt ușor de întreținut și nu se decolorează. Nuanțele neutre, deschise, de bej, crem, gălbui se potrivesc pentru o baie mică, iar cele în nuanțe închise, gen negru, albastru, mov, ciocolatiu sunt potrivite într-o baie mare. Dacă vrei ca prosoapele să iasă în evidență alege culori contrastante cu decorul băii sau prosoape de două culori, va oferi o impresie plăcută și va sugera ordine și curățenie. Păstrează-le rulate pe suporturi, etajere, în sertare, sau coșuri de depozitare.

Perdeaua de duș, accesoriu ce înfrumusețează baia

În funcție de spațiul și funcționalitatea băii poți folosi o perdea de duș ce va delimita un spațiu intim și va oferi, în același timp, un decor special. Va da tonul întregii încăperi și o va umple de culoare. Un alt avantaj este că va oferi protecție împotriva apei ce se scurge de la duș.

Dacă ți-au fost de folos aceste sfaturi, te așteptăm pentru mai multă inspirație în magazinele fizice Natürlich sau accesează magazinul online.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work