pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Idei de amenajare pentru camera școlarului

Idei de amenajare pentru camera școlarului

762 Views

Odată cu trecerea anilor copiii cresc și, fără să îți dai seama, începe perioada școlară. Dacă mai ieri i-ai amenajat dormitorul pentru a avea cât mai mult spațiu doar pentru joacă, odată cu sosirea primului an de școală este timpul să îl reconfigurezi, să vezi ce e de schimbat, de amenajat, ce piese de mobilier să integrezi. Ține cont de nevoile copilului, dar ascultă și de tendințele modei.

Dacă până acum în camera copilului erau suficiente un pat, un dulap pentru haine, spațiu pentru joacă, cu multe jucării și coșuri de depozitare, acum vor intra în peisaj și un birou cu scaun, soluții de depozitare a rechizitelor și, de ce nu, o mini-bibliotecă pentru manuale și cărțile de citit preferate.

În această nouă etapă a vieții copilului tău nu trebuie să ștergi cu buretele perioada jucăriilor, din contră, activitățile specifice copilăriei continuă. În amenajarea camerei vei păstra și anumite elemente din perioada grădiniței astfel încât copilul să nu fie supus unei maturizări bruște și totul să se deruleze treptat.

Separă cele patru zone ale dormitorului

Ia în calcul spațiul din dormitorul copilului, gândește-te că amenajarea de acum este pe termen lung, micuțul tău va crește și nevoile lui vor fi altele. Prin urmare, alege un mobilier adecvat. Împarte spațiul în zona de dormit, zona pentru depozitarea hainelor și a lucrurilor personale, zona de joacă și cea de studiu. Alege mobilier care să aibă un aspect cât mai dinamic, creativ, mai ales în zona de studiu și cea de dormit.

Cea mai importantă piesă de mobilier cu care micuțul tău va trebui să se familiarizeze este biroul, pe care îl va folosi pentru studiu, pentru a-și face temele. Este locul unde vor sta doar cărțile și caietele lui și unde își va construi micul lui univers școlar și va fi responsabil să mențină ordinea pe el. Este motivul pentru care are nevoie de multe spații de depozitare, atât pe birou cât și lângă el.

Este de preferat ca biroul să fie așezat cât mai aproape de fereastră pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală, iar patul să fie așezat în colțul cel mai întunecat al camerei, departe de zona de studiu, pentru a beneficia de un somn odihnitor.

Culorile influențează mult starea psihică a copilului. Au capacitatea de a inspira, calma, vindeca sau agita. Este important în alegerea culorilor să ții cont și de părerea copilului, de personalitatea lui și preferințele sale.

Dacă decorul pereților este plin de culoare optează pentru un mobilier alb, cu rafturi și polițe suspendate, cu spațiu generos de depozitare, pentru că în camera unui copil, indiferent de vârstă, se vor aduna multe jucării și obiecte care trebuie depozitate undeva.

Zona de relaxare

După atâta studiu, copilul are nevoie să se destindă, poate chiar să ațipească într-un pat confortabil, cu lenjerie de pat colorată, plăcută la atingere, și multe perne pufoase. Alege un pat cu tăblie, deoarece cele fără tăblie sunt incomode, iar peretele se va murdări mai repede.

Este bine să-i creezi copilului și o zonă de relaxare dincolo de pat, unde să așezi o pernă mare, gonflabilă, sau o saltea de joacă cu mai multe perne mici.  Tot în ton cu celelalte decorațiuni din cameră alege și covorul astfel încât să se încadreze perfect în decor.

Micuțul tău merită tot ce este mai bun, de aceea pregătește-i dormitorul cu mobilier și decorațiuni care se diferențiază prin aspect și calitate. Dacă ai nevoie de mai multă inspirație vino în magazinele Natürlich, unde vei descoperi o gamă largă de produse de mobilier și decorațuni, dar și diferite modele de amenajare și decorare a dormitoarelor. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work