pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Idei de amenajare pentru balcoane mici și mari

Idei de amenajare pentru balcoane mici și mari

1754 Views

Cine nu adoră să petreacă timpul liber într-o grădină frumos amenajată și decorată, lenevind la soare pe șezlong sau stând la umbră pe terasa amenajată? Dar nu toată lumea este norocoasă să locuiască la casă și mulți locuiesc la bloc. Prin urmare, locul de relaxare și oaza de verdeață se vor muta în balconul apartamentului, fie că este unul mic sau mare.

Bineînțeles, trebuie ținut cont dacă balconul este unul închis, acesta fiind mult mai ușor de amenajat în ceea ce privește mobila. Dacă este un balcon deschis se va folosi mobilă de înaltă calitate, din material rezistent- lemn, fier, plastic- pentru a face față intemperiilor. Totodată, poți crea un perete viu, cu plante curgătoare, iar pentru a te feri de privirile vecinilor curioși paravanele decorative îți vor veni în ajutor.

Amenajare balcon mic

Spațiul redus al balconului este o provocare în sine atunci când vrei să-l faci să fie funcțional sau un loc de relaxare.

Există câteva principii de care trebuie ținut cont atunci când amenajăm un balcon mic. Având la dispoziție puțin spațiu trebuie acordată atenție zonelor verticale care să fie folosite pentru depozitare, diferite obiecte de depozitare, mobilier multifuncțional de dimensiuni reduse, unde să-ți ții lucrurile, cum ar fi o băncuță cu ladă de depozitare, sau mobilier  pliabil dacă ne referim la măsuță sau scaun. Poți opta să aranjezi pe băncuță perne decorative. Pentru a depozita pe verticală poți monta câteva rafturi.

Plantele decorative în ghivece dispune-le pe verticală, prinse de un panou de lemn sau așezate pe rafturi ori suspendate de cârlige prinse în tavan. Pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă seara folosește ghirlande luminoase sau felinare.

Cum dispui mobilierul? Dacă balconul are deschidere mare, dar este lung și îngust creează un loc de ședere atât în lateral cât și lângă balustradă față în față cu ușa de la balcon.

Imaginația nu are limite și poți amenaja balconul să fie o oază de relaxare unde să-ți amplasezi chiar și biroul de lucru dacă ai suficient spațiu și un balcon închis. Vei găsi, cu siguranță mobilier de birou de dimensiuni mici care să se potrivească spațiului tău. 

Amenajare balcon mare 

Persoanele care dispun de un balcon de dimensiuni mari se pot considera norocoase. Poate fi împărțit astfel încât să fie și spațiu de depozitare și unul de relaxare. Se poate amenaja spațiul cu mobilier de grădină, cu măsuță și scaune sau chiar o canapea și fotolii exterioare, ori un hamac,  plante în ghivece cu suport, poți adăuga decorațiuni  dar fără să încarci foarte mult decorul. Dacă ai un balcon lung folosește mobilierul în zona din capete și nu folosi mobilier masiv pe lungimea lui pentru a nu bloca accesul.

Stilul de amenajare

În ceea ce privește stilul de amenajare, la fel ca în restul încăperilor și balconul poate fi amenajat în funcție de un anumit stil pentru a nu părea dezorganizat. Este important să aibă o linie care să urmărească designul interior, chiar dacă nu este armonizat cu mobilierul și decorațiunile din restul locuinței.

Poți alege să îl amenajezi în stil modern, folosind o masă de cafea, o canapea cu o paletă coloristică de la nuanțe neutre la cele vibrante. Dacă îți place stilul rustic folosește materiale naturale precum lemn și piatra, dar și elemente decorative precum covoare din lână sau blană. Pentru un stil vintage ai nevoie de mobilier maro sau alb din lemn masiv, la care să adaugi perne decorative, ghivece cu flori.

Stilul romantic presupune să folosești culori vesele, ghivece cu flori, ghirlande luminoase, materiale pufoase, decorațiuni înflorate.

Totul ține de gust și de imaginație, fiecare spațiu, fie că este de dimensiuni mici sau mari poate fi transformat într-un spațiu menit relaxării, pentru unele este mai dificil. dar nu imposibil. Și nu uita că în procesul tău de amenajare Natürlich îți vine în ajutor cu idei de mobilier și decorațiuni atât pentru exterior cât și pentru interior. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work