pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Idei de amenajare a mansardei

Idei de amenajare a mansardei

723 Views

Nevoia tot mai mare pentru spații de locuit transformă podurile nefolosite ale caselor în mansardă, generând un spațiu locuibil generos. Dacă ai un pod, plin de praf și ticsit de vechituri, revizuiește rolul acelui spațiu, extinde casa fără să mai construiești un etaj sau o anexă și transformă-l într-un loc cu potențial. Pereții înclinați, lumina naturală, senzația de spațiu aerisit și luminos îți vor oferi posibilitatea de a crea un loc ideal pentru birou, dormitor, sală de fitness, cameră de joacă pentru copii sau cameră de zi. Stabilește funcționalitatea mansardei și în funcție de destinație alege mobilierul corespunzător, care trebuie să fie în concordanță cu înălțimea mansardei. Totul în amenajarea acestei părți a casei depinde de imaginație și necesități.

Avantajele unei mansarde

Lumină naturală - ferestrele de la mansardă, montate pe pereții înclinați, pot schimba spațiul și să creeze un interior ce oferă impresia de lux. Lumina naturală va pătrunde nestingherită prin geamurile mari.

Intimitate - deoarece se află la ultimul etaj al locuinței, izolată de restul locuinței, mansarda conferă un grad sporit de intimitate.

O bună izolare - izolarea corectă a acoperișului ține departe infiltrațiile, inundațiile și avariile cauzate de acestea, păstrează căldura reducând consumul de combustibil, iar vara este menținut un aer răcoros.

Dacă ai stabilit destinația mansardei, înainte de a o mobila asigură-te că are o podea solidă, care să susțină mobilierul și obiectele de decor, că permite montarea de prize și întrerupătoare, posibilitatea de a extinde țevile de apă și gaz în caz că vrei să amenajezi o bucătărie sau baie, că există spații încăpătoare pentru rolul pe care îl vei acorda. Folosește cât mai puține piese de mobilier pentru a nu încărca spațiul inutil. De asemenea, folosește parchet și mobilier în culori deschise care nu vor întuneca încăperea.

Dormitorul de la mansardă, visul oricui

Destinația mansardei poate fi dormitor pentru oaspeți, pentru camera adolescentului sau chiar și pentru tine. Poți profita de formele neobișnuite ale spațiului cu pereți înclinați pentru a-l transforma într-un loc confortabil, intim și relaxant după o zi obositoare. Și oricând te vei putea bucura de priveliștea magnifică a cerului înstelat din nopțile senine.

Cameră de zi

Mansarda poate fi locul ideal unde să îți inviți prietenii pentru o seară de film, jocuri de societate. Mobileaz-o cât mai puțin pentru a păstra un ambient aerisit. O canapea confortabilă, pe care să arunci câteva perne decorative, un taburete sau o banchetă, ce poate ține și loc de masă, alături de câteva decorațiuni aranjate pe polițele de pe perete vor oferi încăperii personalitate. Dacă nu ai suficient spațiu în casă pentru o cameră de oaspeți, mansarda îți vine în ajutor. Amenajează locul cu o canapea extensibilă,  pe care musafirii tăi vor dormi confortabil.

Pentru a beneficia de lumina suplimentară folosește-te corpuri de iluminat, precum lămpi de podea, lămpi de perete sau de masă. Astfel vei putea lumina anumite zone și focaliza lumina pe direcția dorită. O opțiune este și banda cu LED-uri pentru a ilumina nișe, rafturi construite.

Loc de joacă pentru copii

Copiii iubesc spațiile retrase, unde pot practica un hobby, își pot dezvolta pasiunea pentru pictură, sau se pot juca cu prietenii. Folosește culori vii și decorează spațiul cu rafturi pentru cărți, covoare, fotolii bean bag, cutii pentru depozitarea jucăriilor.

În concluzie, renunță la vechiul spațiu de depozitare și oferă-i o nouă destinație, care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Folosește-te de sursele de inspirație, vino în magazinele Natürlich sau intră pe webshop și găsește piese de mobilier și decorațiuni, care crezi că se potrivesc spațiului tău. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work