pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Idei de amenajare a locuinței în stil glamour

Idei de amenajare a locuinței în stil glamour

1084 Views

Ești o persoană romantică, visătoare, exuberantă, dar și plină de energie, ce adoră rafinamentul și lumina reflectoarelor? O amenajare a locuinței de o eleganță sofisticată, în stil glamour, ți se potrivește.

Stilul glamour este unul încărcat, dar încărcat cu gust, ce permite combinarea elementelor vintage cu cele moderne. Se referă la interioare luxoase, rafinate, cu elemente de calitate, nobile.

Cromatica

Stilul glamour înseamnă în primul rând diferite nuanțe de roz și violet, ce pot fi culori intense sau pasteluri. În interioare apar nuanțe de maro și crem în combinație cu nuanțe intense de mov, roșu, albastru, pot fi și culori cu amestec vizibil de gri. Sunt caracteristice acestui stil și nuanțele strălucitoare de argintiu sau auriu, accentele sidefate, ușor perlate, ce induc ideea de lux. Pot să apară și pereți cu tapet în nuanțe puternice, cu înflorituri și modele cât mai complicate.

Textura

Când vorbești de glamour, automat gândul te duce la texturi luxoase, cum sunt blănurile, catifeaua, mătasea, damascul, satinul, cașmirul. Toate acestea sunt folosite pentru a tapița diverse piese de mobilier, pentru covoare, draperii, așternuturi. Sunt texturi nu doar plăcute ochiului, ci și la atingere.

Finisajele

Pentru un look elegant și luxos folosește suprafețe luxoase, în care marmura, sticla, metalul lustruit, oglinzile, plăcile ceramice sunt un must have ce te vor ajuta să creezi o ambianță boemică și plină de farmec.

Mobilier cu design deosebit

Piesele de mobilier sunt o combinație între contemporan și influențe orientale, poate avea și elemente din stilurile florentin, baroc sau Ludovic al XVI-lea, executate din materiale premium, rare-lemn exotic. Întâlnim și piese de mobilier din sticlă, plexiglas, rășini epoxidice, cu detalii prețioase, precum picioare aurii, mânere de alamă, butoni de cristal. Desigur, pot fi folosite în combinație cu piese de mobilier în stil modern, minimalist sau art deco.

Cum să amenajezi un living în stil glamour

Cine nu vrea un detaliu glam într-un living modern? Piesa de rezistență este canapeaua, completată de fotoliu, ambele fiind piese de mobilier caracterizate prin capete rotunjite sau o formă contorsionată a brațelor, cu tapițerie din stofă și o paletă de culori verde, albastru, roz. Pe lângă acestea, optează pentru o măsuță de cafea modernă, în stil minimalist, din sticlă.

Mizează pe crearea unei atmosfere calde și elegante, combină piese de mobilier alb antichizat cu accente metalice aurii, provenite de la diferite decorațiuni, dar ai grijă să nu încarci prea mult spațiul cu ele.

Detaliile stilului glam se vor regăsi și în corpurile de iluminat, cu aspect elegant și impunător oferit de metal și sticlă. Completează designul cu oglinzi care să încadreze, spre exemplu, un șemineu,  sau să fie un detaliu accent pe perete, un covor în care picioarele se afundă și perdele fine și draperii din mătase.

Dormitorul, oaza de relaxare

Un dormitor glam de vis în care să primeze confortul și să te îmbie la relaxare poate fi o combinație între mobilier modern, alb, cu accesorii glam și o paletă de culori cu nuanțe roz pentru pereți și decorațiuni. Câteva perne decorative roz, așternuturi din mătase, corpuri de iluminat somptuoase vor completa decorul elegant și luxos.

Pentru mai multă inspirație în alegerea mobilierului și a decorațiunilor potrivite te invit în magazinele Natürlich sau să intri pe webshop. Sigur vei găsi piesele necesare pentru a crea un ambient dinamic și luxos, în care eleganța și rafinamentul sunt la ele acasă. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work