pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
10 idei de a aduce stilul hygge în casa ta

10 idei de a aduce stilul hygge în casa ta

631 Views

Știi acel sentiment pe care îl ai în unele zile mohorâte, ploioase, când afară este frig iar tu stai în casă, savurând un ceai cald, răsfoind o carte sau uitându-te la un film în timp ce te răsfeți între perne moi și pături călduroase? Este un sentiment pe care danezii îl numesc hygge, o stare de bine pe care o ai acasă într-o atmosferă relaxantă, plăcută și confortabilă. Este un concept danez prin care se transformă casa în acasă.

Hygge transformă decorul într-un stil de viață și construiește ambianța bazată pe detalii. Nu există o rețetă universală pentru a se crea stilul hygge, dar pot fi incluse câteva elemente  care să aducă acest concept în locuința fiecăruia. Iată câteva sfaturi de la specialiștii Natürlich.

Paleta cromatică neutră

În amenajările interioare în stil nordic se regăsesc culorile neutre și cele pastelate, de la paleta cromatică neutră, ce conține crem, gri, alb, la accente de roz, bleu, verde. Deoarece în țările nordice iernile sunt întunecate și lungi se aleg culori deschise care să creeze ideea de spațiu deschis și aerisit. O paletă de culori liniștitoare, unde predomină alb, gri și tonuri deschise va crea starea de spirit perfectă pentru hygge.

Evită dezordinea vizuală

O casă unde predomină dezordinea cu siguranță nu este un loc unde să te simți bine. Abundența de lucruri îți distrage atenția și te împiedică să te concentrezi. Prin urmare, aruncă toate decorațiunile kitsch din casă, păstrează doar ceea ce este nevoie și te face să te simți bine. Pentru a îmbrățișa stilul hygge investește în soluții inteligente de depozitare, unde să poți ascunde toate obiectele ce ar lăsa impresia de dezordine.

Lumânările, simbol al hygge

Lumânările, în special cele parfumate, aranjate în suporturi aurite vor transforma orice decor. Vor aduce lumină, strălucire și ambianță. Hygge este asociat cu lumânările ce creează o atmosferă de căldură, confort și armonie în casă. În țările nordice se folosesc foarte multe lumânări, în special cele naturale, din ingrediente de calitate.

Arome plăcute pentru relaxare

O casă parfumată oferă o stare de bine. Un odorizant cu miros plăcut este de ajutor pentru momentele hygge.

Folosește materiale naturale

Optează pentru materiale simple, naturale. Valorifică simplitatea lemnului natural regăsit frecvent în materiale din amenajările interioare nordice. Fie că este vorba de mobilă, un platou de lemn pe care așezi câteva fructe sau obiecte de decor din lemn pe comodă, acestea sunt potrivite în stilul hygge.

Un plus de confort

O pătură moale, din fibră naturală, plăcută la atingere nu ar trebui să lipsească de pe canapeaua din living. Nu uita nici de pernele de pe canapea și fotolii, ce sunt nu doar estetice, dar și moi și comode. Bumbacul, lâna, tricotajele, catifeaua, blănurile sunt elemente ce se regăsesc des în stilul hygge.

Ceai cald pentru o stare de bine

Conceptul hygge încurajează un stil de viață sănătos. Și ce este mai perfect într-o după masă de toamnă ploioasă sau iarnă rece decât un ceai cald, aromat? Merge de minune atunci când citești. Desigur, este important și recipientul din care îl bem. Parcă are un gust mai bun dacă este servit într-o cană elegantă. 

Instalații și corpuri de iluminat

Lumina reprezintă un element cheie în hygge. Evită luminile albe sau colorate și alege-le pe cele galbene. Alegerea surselor de lumină și amplasarea lor joacă un rol important, deoarece nu doar lumina contează, ci și umbrele ce completează spațiul în mod natural. Corpurile de iluminat suspendate, lămpile de perete sau podea, veiozele oferă funcții diferite și opțiuni nelimitate. Vor crea o lumină mai caldă decât un corp de iluminat mare, atârnat de plafon.  

Creează colțul tău de relaxare

Hyggekrog înseamnă ”colț confortabil”, ceea ce înseamnă că într-o amenajare hygge ai nevoie de organizarea unui loc de relaxare, unde să stai înfășurat/ă într-o pătură, cu o carte în mână și o ceașcă de ceai. Un balansoar confortabil în fața ferestrei este o opțiune de nerefuzat.

Elemente cu valoare sentimentală

Pentru că stilul hygge este foarte personal integrează în decor obiecte cu valoare sentimentală, de la tablouri la fotografii înrămate din cele mai frumoase vacanțe.

Apreciind lucrurile aparent mărunte te vei bucura de acea stare de calm, de bine. Hygge înseamnă să te înconjori de amintiri, obiecte de artă, iar o casă hygge este locul unde te simți acasă și îți încarci bateriile după o zi încărcată.

Pentru mai multă inspirație te invit în magazinele Natürlich, unde te vei încărca de o stare de bine admirând spațiile expoziționale frumos amenajate cu mobilier și decorațiuni interioare. Va fi inevitabil să nu îți dorești ceva pentru casa ta. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work