pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
5 greșeli de evitat în amenajarea oazei de relaxare din propria locuință

5 greșeli de evitat în amenajarea oazei de relaxare din propria locuință

895 Views

În condițiile în care trăim în secolul vitezei și pe agenda zilnică se adună tot mai multe lucruri de făcut, este important ca acasă să avem propria oază de relaxare, unde să ne încărcăm bateriile. În materie de tendințe de design interior se ține cont de acest lucru.

De aceea, fie că ți-ai achiziționat o locuință și dorești să o amenajezi sau iei în calcul să o reamenajezi evită să faci greșeala de a nu-ți amenaja un loc pentru relaxare și ține cont de câteva aspecte.

Televizorul în zona de relaxare, nepotrivit

Alege o zonă din casă, fără TV, fără bruiații sonore, și acolo  amenajează-ți un colț dedicat relaxării. În timp ce privim la TV creierul uman suferă o serie de modificări funcționale, creierul ajunge într-o stare hipnotică după doar câteva secunde de privit. În plus, creează dependență și nu se relaxează. Departe de sursele de stres, tolăniți pe o canapea sau un fotoliu confortabil, într-un ambient plăcut, putem medita și lăsa creierul să se odihnească.

Lumina puternică, nerecomandată

Corpurile de iluminat sunt elemente importante în designul locuinței. Alege pentru colțul de relaxare un corp de iluminat cu variator pentru a regla intensitatea luminii. Poți folosi acel loc, scufundat într-un fotoliu, atât pentru citit, cât și pentru câteva minute de meditație. 

Lipsa unui colț de relaxare în dormitor, de evitat

Dormitorul este o cameră liniștită și dacă vrei să ai un loc confortabil, unde să poți citi la lumina naturală sau pur și simplu să stai să privești pe geam, construiește la fereastră un pervaz-băncuță, cu saltea și multe perne. Dacă nu ai această posibilitate, pur și simplu amenajează în zona de lângă fereastră o sofa sau un mic balansoar.

 Spațiul de relaxare are nevoie de delimitare vizibilă

Spațiul de relaxare înseamnă cât mai mult confort. Alege o zonă din casă cât mai departe de bucătărie sau ușa de la intrare, amenajează-o cu mobilier care să îți ofere confort, un fotoliu, o sofa, o saltea cu multe perne. Pe pereții alăturați montează niște etajere pentru cărți, folosește mici decorațiuni precum o vază cu flori, fotografii. Creează o ambianță cu un echilibru armonios de sunet și parfum. Relaxarea este dată și de cromatica spațiului. Se folosesc culori calme, cum sunt nuanțele de verde, albastru, bej, ce inspiră o stare de liniște. Culorile au un efect terapeutic, eliberându-ne de stres și îmbunătățindu-ne sănătatea. Dacă nu ai o cameră anume, delimitează spațiul de relaxare de restul încăperii cu draperii sau cu pereți de gips carton până la brâu.

Multă mobilă în zona de relaxare din curte sau balcon, de evitat

Curtea sau terasa pot deveni oricând un loc de poveste pentru toată familia. Delimitează porțiunea de curte pe care o amenajezi pentru zona de relaxare printr-o terasă, dale de piatră sau alte forme de podea. Și nu aduna într-un loc tot mobilierul preferat. Lasă locul să respire și alege piese de mobilier care să se potrivească. Dacă nu începi de la zero, să cumperi articole noi pentru amenajarea exteriorului, alege din locuința ta piese de mobilier care să se potrivească, ca mărime și culori, și care să reziste în aer liber. Decorează locul cu plante, așează perne pe banchetă sau pe scaune. 

Crește calitatea timpului dedicat propriei persoane prin definirea unei zone de relaxare din propria locuință, fie că este în living, dormitor, în curte sau o încăpere separată. Decoreaz-o după preferințele tale și nu uita că poți obține rezultate deosebite folosind piese de mobilier și decorațiuni de la Natürlich pentru a o amenaja.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work