pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ghid pentru alegerea mobilierului pentru dormitor

Ghid pentru alegerea mobilierului pentru dormitor

909 Views

Amenajarea dormitorului ține de confort și senzația de relaxare pe care ți-o va inspira această încăpere. Un dormitor este compus din pat, noptiere, șifonier, comodă, însă nu trebuie să fie doar o simplă cameră de dormit, ci și un spațiu confortabil care să te reprezinte.

Confortul nu înseamnă același lucru pentru toată lumea, dacă pentru unii este important să aibă un dormitor cu decor opulent, cu elemente sofisticate, pentru alții un decor minimalist, aerisit, cu linii simple, este suficient.

Alegerea mobilierului de dormitor

Există o mulțime de lucruri pe care ai putea să le ai în dormitor, dar ar trebui să începi exact cu ceea ce trebuie să ai, astfel încât nu doar să fie funcțional ci să creezi și senzația de intimitate. Sigur că totul depinde de spațiul pe care îl ai. Un spațiu redus impune anumite reguli de amenajare și un design minimalist. Nu trebuie să faci compromisuri când vine vorba de pat. O odihnă bună este esențială pentru o viață productivă și sănătoasă. Există numeroase tipuri de paturi disponibile și fiecare se potrivește pentru o anumită personalitate. Există paturi moderne, tradiționale, paturi cu spațiu pentru depozitare, paturi tapițate, de lemn, metalice, cu tăblie, cu platformă, cu baldachin.

Un alt element ce nu trebuie să lipsească este dressing-ul. Ales corect va întruni numeroase avantaje de mare importanță: comoditate, confort. Sunt mai multe variante de dulapuri, cu sau fără uși, cu uși normale cu oglinzi sau fără, cu uși glisante, rafturi, șină pentru umerașe, sertare pentru lenjerie.

Comoda este un accesoriu aproape nelipsit din dormitor, fiind o piesă practică, utilizată pentru depozitarea de obiecte de vestimentație de mici dimensiuni, dar care poate fi utilizată și pe post de suport TV. De regulă este compusă din sertare sau mix de sertare cu uși sau doar uși.

Noptiera este micul mobilier de nelipsit de lângă pat. Este bază pentru lampa de noapte, ceasul deșteptător, telefon, pahar cu apă, iar sertarele oferă loc pentru stocarea accesoriilor de care ai nevoie, de la ceasul de mână la cărțile pe care le citești seara, înainte de culcare.

Te pregătești să începi un proiect de amenajare a dormitorului și ai nevoie de sfaturi. Uite câteva sugestii de mobilier pentru dormitor.

Un dormitor modern presupune un pat din lemn, noptiere și alte piese de mobilier complementare, cum este lada de depozitare, dressingul, oglinzi pe ușile dressing-ului. Toate acestea îmbogățesc aspectul dormitorului. Setul de dormitor Leon creează o atmosferă primitoare grație nuanțelor calde de pin alb și truffle. Având spații generoase de depozitare, în dulapul cu cinci uși, șase rafturi universale și dulapuri laterale cu bare de haine, prezintă condiții perfecte pentru depozitarea celei mai extinse garderobe. Patul este dotat cu două sertare laterale pentru depozitarea lenjeriei și a hainelor de pat, iar cele două noptiere, dispuse de-o parte și de altaa a patului reprezintă bază pentru lampa de noapte, iar sertarele loc pentru stocarea obiectelor mici.

Stilul provensal sau provence creează o atmosferă confortabilă și liniștitoare, cu mobilier ce îndeplinește atât funcție operațională, cât și una decorativă. Des întâlnită este mobila albă, cu piese de mobilier practice și confortabile, ce înclină spre eleganță. Setul de dormitor Kashmir impresionează prin design, forme și finisaj și este ideal pentru a crea un ambient primitor. Este compus din pat cu tăblie, noptiere cu două sertare și un dulap cu cinci uși ce oferă spațiu amplu pentru organizarea și depozitarea hainelor.

Dacă îți place stilul clasic, poți alege setul de mobilier de dormitor Casablanca, compus din pat, dulap, comodă și noptiere. Vei oferi o nouă imagine încăperii, grație finisajului, culorii calde crem dune și a designului simplu și elegant. Printr-un stil simplu, dar elegant, mobila de dormitor Casablanca oferă o personalitate aparte dormitorului.

Sper că ți-au fost de folos aceste sfaturi, dar pentru mai multă inspirație te invit în universul Natürlich, accesează magazinul online sau vino în magazinele fizice, unde vei putea vizita spațiul expozițional cu standuri amenajate cu o gamă variată de piese de mobilier.  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work