pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ghid pentru alegerea mobilierului în living

Ghid pentru alegerea mobilierului în living

1005 Views

Alegerea mobilierului pentru living este una dintre cele mai importante decizii. Aceste piese de mobilier vor contura spațiul unde îți vei petrece cea mai mare parte a timpului, fie să te relaxezi, fie să citești o carte, să te uiți la un film sau să socializezi cu ceilalți membrii ai familiei ori prieteni. Mobilierul reprezintă o investiție importantă, de aceea alege piesele în funcție de spațiul disponibil, stilul de amenajare dorit, să fie confortabile și plăcute privirii, dar și de calitate, atât cea a materialului din care este confecționat, cât și cea a accesoriilor și feroneriei, să reziste la utilizări multiple, să fie sigure și să nu își piardă aspectul.

Locul mobilierului

Un pas important este identificarea spațiului pentru poziționarea mobilei. Fă măsurătorile necesare și în funcție de acest lucru cumpără fiecare obiect pentru a nu avea suprize ulterior și să trebuiască să le returnezi. Dacă te-ai decis asupra modelului de mobilier, află ce dimensiuni are si desenează pe podea forma mobilierului. Vei vedea dacă încape și îți convine și ție cât spațiu liber rămâne sau nu. Spațiul din living trebuie eficientizat la maxim în așa fel încât să nu fie prea încărcat, dar și să ai suficiente spații de depozitare.

Dispunerea spațiului de locuit este definitorie în modul de aranjare a livingului, dimensiunile, tipul de locuință și forma sunt elementele esențiale de care trebuie să ții cont.

În amenajarea unui living mic vei fi obligat/ă să alegi corpuri de dimensiuni mici sau seturi de corpuri suspendate. Astfel, vei mări spațiile de depozitare, dar fără să reduci spațiul deja prea mic din încăpere.

Cel mai bun tip de mobilier este acela care corespunde nevoilor tale și te ajută să îți organizezi lucrurile, fie în dulapuri, sertare, polițe.

Componenta mobilierului în living

Desigur că mobilierul trebuie ales în funcție de dimensiunea camerei, dacă nu ai un living foarte mare nu este indicat să alegi un mobilier prea numeros, dar nici unul care să nu îți ofere spații de depozitare. Cel mai indicat este mobilierul format din comodă, comodă TV, bibliotecă, poliță, un dulap. Este ideal pentru sufrageriile unde nu încape un tip de mobilier mai complex. Spre exemplu, Livingul Indiana, gri oxid și old wood, compus din comodă Tv, poliță, bibliotecă, bufet va oferi casei tale expresivitate, modernitate și originalitate. Datorită dimensiunilor reduse și a corpurilor din care este compus vei putea amenaja un living modern sau minimalist.

Confortabilă, practică și îmbietoare, sufrageria amenajată în stil modern este demnă de toată admirația. Cu Livingul Edge alb vei oferi casei tale eleganță, modernitate, originalitate. Compartimentarea bibliotecii de living Edge permite susținerea televizorului în partea centrală, iar în cele două părți laterale, sus și jos este prevăzută cu rafturi și uși pline, respectiv sticlă mată. Albul este clasic și de bun gust, iar în combinație cu sticla mată în culori pastelate, va conferi livingului un aer modern și elegant.

Numărul pieselor de mobilier crește o dată cu creșterea nevoilor. În zona destinată televizorului este nevoie de o canapea sau un colțar dacă spațiul permite. Colțarul extensibil Karma are design simplu și de efect, cu linii drepte și elegante. Este confortabil și rezistent în timp și se încadrează într-un living modern cu dimensiuni mai mari sau chiar într-un open space. Este ideală într-un open space cu vedere la etajul superior, în cazul în care stai la casă. Vei accentua senzația de spațialitate și luminozitate.

Într-un living mai mic poți încadra un colțar de dimensiuni mai mici, cum este colțarul extensibil Terezya. Nu doar că este confortabil și rezistent, dar se va transforma din colțarul elegant din timpul zilei în patul extrem de confortabil în timpul nopții atunci când ai musafiri.

Alături de canapea, dacă spațiul permite, optează și pentru unul sau două fotolii sau eventual un fotoliu pentru o zonă destinată relaxării, cititului.

Dintr-un living nu trebuie să lipsească măsuța de cafea. Este poziționată de obicei în preajma canapelei și a fotoliilor. O măsuță cu un design deosebit poate schimba cu totul aspectul unei încăperi, devenind chiar centrul de interes al acesteia. În achiziționarea ei este nevoie să acorzi atenție tuturor detaliilor, materialul din care este realizat, modelul culoarea, finisajele. Un model ce se adaptează aproape oricărui stil de design interior este măsuța dreptunghiulară, joasă, confecționată din lemn. Masa cafea Caledon, înnobilat cu furnir de nuc, finisaj nuc va schimba aspectul din living. Sau poți alege o masă de cafea multifuncțională, Masa de cafea Smart Sonoma este elegantă, cu design modern, se integrează ușor în orice stil sau decor din locuință. Fiind extensibilă se poate transforma ușor într-o masă de dinning pentru 4-6 persoane. Deci este potrivită pentru un living de dimensiuni reduse, unde nu ai suficient spațiu și pentru o zonă separată de dinning, cu mobilier specific. 

Dacă nu ai idee ce mobilier să alegi și ai nevoie de mai multă inspirație te invit în universul Natürlich, în magazinele Natürlich, unde vei putea găsi în spațiul expozițional o gamă variată de mobilier de living.  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work