pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ghid: Cum să alegi comoda perfectă

Ghid: Cum să alegi comoda perfectă

1243 Views

Comoda cu sertare este o piesă de mobilier nelipsită din orice dormitor, reprezentând soluția perfectă când vine vorba de utilitatea în depozitare, pentru multe aplicabilități diferite. Un corp simplu, minimalist, ori din contră, plin de personalitate, îți poate completa perfect spațiul, în ton cu preferințele personale, fiind totodată și o extensie esențială pentru dressing-ul tău, dacă ții cont de câteva sfaturi pentru a îți garanta alegerea ideală:

Utilitate

Comoda perfectă poate fi utilizată pentru a-ți organiza corespunzător piesele de lenjerie intimă ale întregii familii, fiind, de asemenea, ideal pentru a păstra tricouri, veste, pulovere și orice alte elemente de vestimentație care nu au cu adevărat nevoie să stea pe umeraș – ba chiar și mici obiecte, bijuterii, ceasuri, cravate, batiste etc.

O comodă elegantă sau excentrică, potrivită ție, poate adăuga un punct focal de excepție dormitorului, în special într-o cameră în care există dulapuri încorporate și puține alte piese de mobilier. Partea superioară a acesteia este, desigur, un loc grozav pentru a îți expune fotografiile de familie sau pentru a păstra mici obiecte cu însemnătate personală, cutiile de bijuterii sau produse cosmetice etc.  

Cum o alegem?

Mărimea

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare pentru comoda ta este dimensiunea de care ai nevoie. Într-o cameră mică, ar fi înțelept să optezi pentru o comodă înaltă și subțire, cu adâncime redusă, dar care să vă ofere mai mult spațiu de depozitare pe înălțime. Spre exemplu, comoda 5S Saigon sau Snow.

În camera unui copil, ia în seamă ce înălțime va trebui să aibă comoda pentru ca cel mic să poată ajunge confortabil, de unul singur, până la sertarul de sus. Un set de sertare joase va fi mai ușor de utilizat în mod independent și va reduce riscurile ca aceasta să se răstoarne dacă copilul decide să se urce pe el. Este indicat să fixezi oricum sertarele de perete cu elemente dedicate, pentru a evita orice accidente. Evită să plasezi sertarele sub o fereastră unde ar putea fi folosite pe post de scară – ne încurajăm copiii să fie independenți, însă înainte de toate, trebuie să ne asigurăm că sunt în siguranță.

O comodă joasă poate fi o opțiune atractivă și pentru copiii mai mari și pentru adulți. Nu ocupă mult spațiu pe perete, așa că poți plasa rafturi și deasupra, ideale pentru cărți sau alte obiecte mici. De obicei, aceste comode tip cufăr vor fi, de asemenea, mult mai adânci decât o comodă obișnuită, făcându-le perfecte pentru pături și alte articole mai voluminoase, ba chiar și jucării. Unele din ele se așează direct pe podea, ceea ce maximizează spațiul și evită acumularea de praf dedesubt, putând fi utilizate, în combinație cu perne decorative, și ca spațiu pentru citit.

Înainte de a cumpăra sertarele, măsoară spațiul de podea disponibil pentru tine și asigură-te că acesta este suficient pentru ca noul corp de mobilier să nu te incomodeze, nici chiar când traversezi camera în miez de noapte.

 Stil

În mod ideal, înainte de a face o nouă achiziție, vei vrea să analizezi camera și vei încerca să asortezi comoda cu stilul pieselor actuale. Alternativ, ai putea decide asupra unui stil complet diferit, optând pentru o piesă statement. Unele stiluri funcționează foarte bine împreună, așa că nu te sfii să gândești și în afara a ceea ce îți definește actualmente încăperea – de cele mai multe ori, piesele existente sunt modele simple, nici prea moderne, nici deosebit de tradiționale, cărora le-ar prinde bine un „refresh”. Nu te teme să experimentezi și să ieși un pic din zona de confort – s-ar putea să te surprinzi și pe tine, și pe toți cei care vor trece pragul casei tale.

Îți plac elementele vintage/ rustice? Alege modelele Kashmir sau Roxas.

Vrei mai degrabă ceva care să îți completeze stilul modern, minimalist? Încearcă Snow sau Libelle.

Te definește mai degrabă stilul elegant, romantic și boem? Aruncă o privire pe colecțiile Charm, Venice, sau Avenue.

Mizezi pe o piesă statement? Alege Odette.

Iar opțiunile sunt numeroase, trebuie doar să te păstrezi deschis.

Material

Există o mulțime de materiale diferite din care să alegi și câteva considerații care depășesc gustul personal. În primul rând, dacă ești în căutarea unei comode din lemn, ai de ales dintre laminat sau lemn masiv. Lemnul masiv tinde să fie puțin mai scump, dar în mod natural va fi mai rezistent în timp și mai aspectuos.

Într-o cameră mică, rafturile cu fațeta oglindă pot fi o idee bună, deoarece reflectă ceea ce este în jurul lor și crează iluzia de mai mult spațiu. În camera unui copil, însă, pentru a evita situația în care ștergi în mod constant urmele murdare de pe oglindă, poți opta pentru un set de sertare lucioase – oferind o suprafață curată, care va arăta în continuare bine chiar dacă nu este impecabilă.

Natürlich îți oferă constant reduceri de nerefuzat, așa că rămâi cu ochii pe noi pentru sfaturi valoroase și produse de neegalat!  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work