pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ghid: Cum alegi patul perfect?

Ghid: Cum alegi patul perfect?

1200 Views

Știm cu toții că un somn bun este esențial pentru o viață sănătoasă și fericită. De aceea este atât de important să alegi un cadru de pat și o saltea care se potrivesc cu personalitatea ta și caracterul căminului tău, cu stilul tău de viață, cu spațiul propriu-zis și cu situația locativă. La urma urmei, toți ne petrecem o mare parte a vieții dormind – astfel că patul tău ar trebui să fie un loc pe care să îl iubești și care să ți se potrivească pe de-a-ntregul.

Există numeroase tipuri de paturi disponibile pentru fiecare tip de dormitor. Există paturi moderne, paturi tradiționale, vintage și romantice, rustice, cu aer boem sau, din contră, aspect modern, minimalist, scandinav ori industrial, paturi cu depozitare și câte și mai câte. Cu siguranță vei găsi unul care se potrivește preferințelor tale – trebuie doar să ai încredere că patul perfect chiar există!

Cum alegi stilul de pat care ți se potrivește?

Stiluri moderne

Dacă preferați să abordați un aspect curat, modern și elegant în dormitorul vostru, alegeți un pat scund, cu un cadru cu tăieturi simple. Poziționat mai aproape de podea decât un pat tradițional, un astfel de pat se potrivește spațiilor de orice dimensiune și oricărui stil modernist, în combinațiile inspirate, chiar și celui minimalist. Pentru fanii, paturile Saigon sau Jakarta ar putea fi cele potrivite! Pentru cei care preferă stilul scandinav, Olinda se va dovedi alegerea cea mai bună!

Stiluri clasice

Dacă ați dori să oferiți totuși un aspect mai clasic dormitorului, căutați un pat tradițional sau unul de tip boxspring. Majoritatea paturilor tradiționale sunt vândute ca o singură bucată, cu tăblia deja atașată. Dacă nu, odată ce ți-ai găsit salteaua perfectă, alege un cadru și o tăblie care se potrivesc stilului tău personal și decorului dormitorului tău. Tăbliile variază de la tradițional la modern – nu te teme nici de combinații, te pot surprinde plăcut.

Pentru definiția confortului, alege un pat de tip boxspring – de exemplu Winnnipeg sau Tacoma – însă dacă nu te încântă ideea unui pat înalt, poți merge pe soluția clasică cu aer romantic Verona, pe cea cu influențe rustice și ușor de asortat a patului Kashmir sau pe mult mai elegantul pat tapițat Hyper, care oferă și opțiunea de somieră rabatabilă, pentru mai mult spațiu de depozitare.

Condiții-cheie atunci când alegeți un pat

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când cercetați tipurile de paturi:

1.      Gândiți-vă la dimensiunea camerei. Aveți spațiu pentru un pat mare, king size, sau poate un pat mai mic ar economisi spațiu pentru comoda, scaunul sau biroul care vă sunt necesare?

2.      Ai prefera un pat cu spațiu de depozitare? Unele paturi au sertare dedesubt și somiere rabatabile, ceea ce oferă mai mult spațiu pentru păstrarea lenjeriilor de pat, cel puțin – ori chiar haine și încălțăminte de extrasezon, pături sau jocuri de societate.

3.      Aveți animale de companie și/sau copii? Alegeți un pat mai scund dacă doriți ca oricare din ei să se poată urca cu ușurință.

Indiferent de preferințele tale pentru pat sau saltea, crearea unui spațiu perfect pentru odihnă este una dintre cele mai importante decizii pe care le iei pentru tine și familia ta. Luați în considerare dimensiunea camerei, confortul saltelei și preferințele de stil înainte de a alege patul visat.

Ai încredere în noi: patul perfect există. Și e pe Natürlich!

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work