pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ghid complet pentru alegerea saltelei potrivite

Ghid complet pentru alegerea saltelei potrivite

1744 Views

În fiecare noapte avem nevoie de aproximativ 8 ore de somn odihnitor pentru ca organismul să se refacă și să avem o viață lungă și sănătoasă. Pentru acest lucru trebuie să fie îndepliniți mai mulți factori: de la mediul ambiant, respectiv camera să fie răcoroasă, întunecată și aerisită, îmbrăcămintea să fie lejeră, un pat confortabil. Pentru ca acesta să fie confortabil avem nevoie de o saltea de calitate, care să susțină întregul corp, să ofere un nivel înalt de confort și să satisfacă toate dorințele.

Întotdeauna când îți alegi salteaua trebuie să cauți un răspuns pentru următoarele întrebări:

1. Ai nevoie de o saltea nouă? Dacă salteaua ta are peste 8 ani ar trebui să iei în considerare înlocuirea ei. Dacă ai probleme cu somnul sau dureri de spate ori de gât începe să cauți altă saltea.

2. Care este bugetul de care dispui? Nu aș merge pe cea mai ieftină opțiune găsită și aș alege calitatea.

3. Care este materialul ideal pentru saltea? Aici este cea mai mare provocare. În cele ce urmează, am stabilit un ghid al saltelelor de care poți să ții cont.

Saltea cu arcuri

Saltelele cu arcuri sunt durabile, rezistă de obicei între 5 și 10 ani înainte de a avea nevoie de înlocuire. Se diferențiază prin numărul de arcuri, duritatea acestora și straturile de alte materiale folosite între arcuri și învelișul exterior.  O saltea de calitate își păstrează mulți ani proprietățile de fermitate și elasticitate.

Un avantaj al acestui tip de saltea este reprezentat de faptul că permite o circulație mai mare a aerului, fiind pe arcuri, și permite menținerea unei temperaturi mai scăzute.

Saltea cu spumă de memorie (Memory Foam)

Salteaua cu spumă de memorie este mai moale și este construită din straturi de material ce preiau forma corpului și reduc punctele de presiune. Sunt ideale pentru cuplurile care au o greutate diferită deoarece se mulează după forma corpului fiecăruia, iar când te ridici materialul își recapătă forma inițială.

Totodată sunt recomandate pentru persoanele care se confruntă cu dureri musculare deoarece materialul se mulează, elimină punctele de presiune, implicit elimină tensiunea acumulată în organism, ajutând la relaxarea mușchilor și a articulațiilor. Este o saltea călduroasă, fiind indicată persoanelor friguroase.

Saltea cu spumă

Este realizată din spumă poliuretanică cu diferite niveluri de fermitate. Asigură un suport puternic al corpului și oferă senzația de confort fără a avea sentimentul de scufundare specific spumei de memorie. Oferă confort termic deoarece asigură o mai bună permeabilitate a aerului, o mai bună ventilație, iar corpul nu transpiră în timpul somnului. Un alt avantaj este că inhibă dezvoltarea acarienilor, este hipoalergenică și antibacteriană.

Saltea din latex

Salteaua din latex poate fi naturală, care este sănătoasă, însă scumpă, sau sintetică, fabricată prin amestecarea polimerilor sintetici cu seva naturală din plante, și este mult mai accesibilă ca preț. Salteaua din latex naturală oferă elasticitate și durată lungă de viață.

Deoarece se conturează pe forma corpului elimină punctele de presiune la nivelul șoldului și al umerilor contribuind la relaxarea musculaturii. Nu reține căldura corporală și asigură o temperatură constantă pe perioada somnului.

Saltea ortopedică

Poate fi confecționată din arcuri, spumă de memorie sau latex, cu diferite grade de fermitate, în funcție de severitatea afecțiunii persoanei. Se caracterizează prin fermitate, distribuie greutatea corporală, menține alinierea normală a coloanei vertebrale și ameliorează punctele de presiune în timpul somnului asigurând o postură corectă.

Grosimea saltelei

Este un alt aspect de care trebuie ținut cont atunci când îți alegi salteaua. O saltea groasă are o fermitate mai mare și o rezistență în timp. Însă cu cât este mai groasă cu atât este mai grea, iar somiera trebuie să fie mai rezistentă. Sunt persoane care aleg să plaseze direct pe dușumea salteaua groasă.

Salteaua în funcție de felul în care dormim

Fiecare dintre noi doarme într-un fel anume, din cauza unor afecțiuni sau predispoziții. Persoanele care dorm pe o parte au nevoie de o saltea mai moale, care să-i permită corpului să se scufunde, iar coloana vertebrală să rămână dreaptă, la fel și gâtul susținut în poziția corectă. Dacă ești o persoană căreia îi place să doarmă pe burtă, atunci ai nevoie de o saltea mai tare, care să împiedice scufundarea și curbarea exagerată a coloanei și implicit tensionarea suplimentară a șoldurilor și a gâtului.

 În final, este bine ca salteaua să aibă o fașă detașabilă pentru a putea fi spălată regulat. Nu uita că salteaua trebuie să fie întoarsă din când în când, minim de 3-4 ori pe an, pentru a nu-și schimba forma în funcție de anatomia celui care o folosește. Este cazul saltelelor cu arcuri, a celor din spumă.

La Natürlich poți alege o saltea de calitate dintr-o gamă largă de saltele. Orice saltea decizi să achiziționezi, asigură-te că te documentezi bine înainte și nu face rabat de la calitate în detrimentul unui preț mai mic. Salteaua este o investiție de viitor nu doar pentru un somn mai odihnitor, ci și pentru sănătate.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work